Ahmet Nur Çebi'den sert açıklama! “Buraya namusumla geldim, namusumla giderim”

Ahmet Nur Çebi'den sert açıklama! “Buraya namusumla geldim, namusumla giderim”

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaşlı duruşundan hiçbir zaman ödün vermeyeceğini söyleyerek, “Buraya namusumla geldim, namusumla giderim” dedi.

Beşiktaş taraftarı için her şeyi yapmaya hazır olduğunu dile getiren Ahmet Nur Çebi, “Benim bildiğim Beşiktaşlılar kimseye arkadan küfür etmez. Sosyal medya çıktı, mertlik bozuldu. Otomatik bir düzen var. Beşiktaş’ın kongresi, bana; ’bitti’ diyene kadar buradayım. Onun dışında kimsenin söylediği umurumda değil. Benim taraftar ile bir sorunum yok. Onların mutluluğu için uğraşıyorum. Bırakın maçınızı izleyin. Yapacağınız eleştirileri maç bittikten sonra yapın. Üzerinizde bu kadar da hakkımın olduğunu düşünüyorum. Ben Beşiktaş taraftarı için her şeyi yapmaya hazırdım ve hazır olmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

ahmet1.jpg

“Ben Beşiktaş’ı yıldız transferi hevesi için ateşe atamam”


Kulübün menfaati doğrultusunda kararlar almak zorunda olduklarını yineleyen Ahmet Nur Çebi, “Yayın gelirinin düştüğü bu dönemde bu paralara transfer yapanlara bakın siz. Bunlar TFF‘nin araştırması gereken konular. Ben Beşiktaş’ı yıldız transferi hevesi için ateşe atamam. Bir futbolcunun iki ay maaşını ödemediğinizde anında çıkıp gitme hakkı var. Soruyorum size; Siz kendi aileniz ile ilgili konularda böyle bir risk alabilir misiniz? Bizim UEFA’ya sözümüz var, anlaşmamız var. Gelir ve giderlerimizi dengeli götürmeye çalışıyoruz. Bu süreçte böyle yapmamız gerekiyor. Taahhütname imzaladık. Aksi takdirde 3 yıla kadar Avrupa kupalarına katılamama gibi riskli bir durum var. Böyle bir şey yaşandığında biz taraftarımızın yüzüne nasıl bakacağız? Takımın menfaatleri her şeyden önemlidir" ifadelerinde bulundu.

ahmet2.jpg

“Federasyon ile en büyük savaşı veren benim”


Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili de görüşlerini aktaran Başkan Ahmet Nur Çebi, “Televizyonlara çıkıp bağırıp çağırmak benim üslubuma uygun değil. Ben de bu sebeple TFF’ye mektup yazdım ve rahatsızlık duyduğumuz konuları dile getirdik. TFF’den bize gelen cevap ‘hata var’ oldu. Hata varsa hatalılara cezasını verdiniz mi? Çıkıp bu büyük camiadan özür dilediniz mi? Eğer bu bir hataysa kurala uygun olarak maçın tekrar edilmesini istiyoruz. Federasyondan beklentimiz budur. Beşiktaş için federasyon ile en büyük kavgayı, savaşı veren benim. Bunu herkes çok iyi biliyor. Tüm bunlara rağmen yaşanan olaylar karşısında beni suçlu göstermek akla, mantığa sığmayan bir hatadır. TFF’ye buradan sesleniyorum. Hata yapan bu hakemlerin gitmesi, gelmesi ile ilgili diğer kulüpler tarafından söylenenleri dikkate almaları gerekmiyor. Bu konuda söylediklerimin arkasındayım. Ben Beşiktaşlı duruşumdan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim. Ben federasyon ile değil, oradaki kokuşmuş düzen ile kavga ediyorum. Hakemlerin her maç sonrası istinasız eleştirildiği bu düzen bitene kadar kavgam devam edecek” dedi.

ahmet3.jpg

"Ramos'un maliyeti 50 milyon euro"

Eleştiri konusu olan transfer politikaları hakkında da konuşan Ahmet Nur Çebi "Bizimle alakalı gündem de bir Talisca konusu var. İstenmeyecek oyuncu değil. Kendisini Beşiktaş forması altında yaptıklarıyla çok sevdik. Kulübüne bir başvuru yaptık. Olumsuz geri dönüş oldu. Öte yandan adı bizimle de anılan Ramos transferi gündeme geldi. 2 yıllık gideri 50 milyon Euro’nun üzerine çıkacak bir arkadaş. 37 yaşındaki bir adam için değer mi sizce? Evet geçmişi var mı, var. Kariyerli bir oyuncu ama son iki senesine bir bakın. Alabilen varsa alsın ki Ramos transferi ile ilgili sponsorluk için kimse de beni arayarak destek vereceğini söylemedi" dedi.

ahmet5.jpg

“Halil’in babası Şenol hocayı aradı”


Galatasaray’ın Halil Dervişoğlu transferinin bir transfer çalımı olmadığını belirten Başkan Çebi, “Halil’in babası Şenol Güneş’i arıyor, Galatasaray’da yaşadıklarını tekrar yaşamak istemediğini söyleyerek Beşiktaş’a gelmek istediğini söylüyor. Hoca da benimle iletişime geçerek bu oyuncuyu kazanabileceğimizi ve Türk statüsünde kadro derinliği oluşturmak açısından takıma fayda sağlayacağını söyledi. Devreye girdik, takıma kazandırmaya çalıştık. Sonra bizimle görüşmesinde Galatasaray’ın teklifinden bahsederek fiyat arttırmaya çalıştı. Böyle bir oyuncunun Beşiktaş camiasına zarar verebileceği kanısında birleşerek transfer masasından kalktık. Allah bahtını açık etsin” dedi.

“Jean Onana, herkes tarafından istenen bir oyuncu”


Fransız ekibi Lens’ten kadrolarına kattıkları Onana’nın takımdan ayrılacağı yönündeki haberlere de açıklık getiren Başkan Ahmet Nur Çebi, “Onana’nın geçen sene kimler tarafından istendiğini biliyoruz. Oyuncunun birden ülkesi, takımı, arkadaşları değişti. Yeni gelen, alışmaya çalışan bir oyuncuya bana zarar vermek için zarar veriyorsunuz. Hoca da istedi ben de istedim. Herkes tarafından istenen bir oyuncu. Gelecek vadeden bir oyuncu. Gerekirse bu sezon kiralanabilir. Sabırlı olunması gereken bir konu” ifadelerini kullandı.

“Buraya namusumla geldim, namusumla giderim”


Kongreden aksi bir karar çıkmadığı sürece görevinin başında olduğunu söyleyen Ahmet Nur Çebi, “Rahmetli Süleyman Seba’nın da kıymetini, değerini ne yazık ki kulüpten gittikten sonra anladık. Bana; ’Sen bana benziyorsun. Beşiktaş’ın haklarını koruyacak, kimseye yedirmeyecek başkansın. İnşallah sonun benim gibi olmaz. Beşiktaş için hayatından ödün veriyorsun’ derdi hep. O dönemde de kulüp içerisinde yer alıyordum. Ben milletin lafı ile gidecek adam değilim. Buraya namusumla geldim, namusumla giderim. Üç hafta sonra nasıl gelir elde ettiğimiz anlaşmaları göreceksiniz. Sabırlı olun. Son gülen iyi güler. Temmuz, ağustos ayında yapılan transferler ile şampiyon ilan edilmez. Biz bu şekilde başarılı olacağız. Biz buyuz. Biz pandemi döneminde 4 tane kupayı 13 tane arkadaş ile kaldırmadık mı? Yine başarılı olacağız. Biz bu sene şampiyon olacağız arkadaşlar. Ve ben de bu kulübü borçsuz bir şekilde zamanı geldiğinde sıradaki Beşiktaşlıya devredeceğim. Camiadan isteğim bize inansınlar, sabretsinler” şeklinde konuştu.

ahmet4.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN