Alanyaspor, Süper Lig'de tarihinin en başarılı ikinci sezonunu yaşıyor! Fatih Tekke Alanyaspor'un tarihine geçti

Alanyaspor, Süper Lig'de tarihinin en başarılı ikinci sezonunu yaşıyor! Fatih Tekke Alanyaspor'un tarihine geçti

Sezonun ilk yarısını küme hattının hemen üzerinde 12. sırada tamamlayan Alanyaspor, Fatih Tekke yönetiminde tarihinin en başarılı sezonlarından birini yaşıyor. 8 sezondur Süper Lig'de mücadele eden Akdeniz ekibi, 'Süper Lig'in ikinci yarısı' baz alındığında tarihinin en başarılı ikinci sezonunu yaşıyor.

FURKAN UZUN

2016-2017 sezonundan bu yana Süper Lig'de mücadele eden Alanyaspor, bu sezon Fatih Tekke yönetiminde ortaya koyduğu performansla tarihinin en başarılı sezonlarından birini yaşıyor. 3 Kasım'dan bu yana Fatih Tekke yönetiminde olan Alanyaspor, tecrübeli teknik adam yönetiminde Süper Lig'deki son 13 karşılaşmada 24 puan toplayarak dikkatleri üzerine çekti.

Süper Lig'de 5 maçtır yenilgi yüzü görmeyen, son 13 haftada ise yalnızca bir yenilgi alan Alanyaspor, Fatih Tekke yönetiminde elde ettiği sonuçlarla üst sıralara tırmandı. Sezonun ilk yarısında kaydettiği 19 gol ile ilk yarının en az gol atan üç takımından biri olan Akdeniz ekibi, ilk yarıyı 22 puan ile küme hattının hemen üzerinde 12. sırada tamamlamıştı.

Sezonun ilk yarısına ait puan durumu

ilk-yari.jpgSezonun ilk yarısında yalnızca 19 gol kaydederek ilk yarının en az gol atan üç takımından biri olan Alanyaspor, son 24 haftada gösterdiği performansla adeta parmak ısırttı. Süper Lig'in son 24 haftasında 10 galibiyet 11 beraberlik ve 3 yenilgi alan Alanyaspor, söz konusu dönemde 41 puan toplayarak 1,7 puan ortalaması yakaladı.

Süper Lig'de son 24 haftaya ait puan durumu

son-24.jpg

Akdeniz ekibi, son 24 haftaya ait puan durumunda ligin en az mağlup olan ve en çok gol atan üçüncü takımı oldu. Turuncu- yeşilli ekip ayrıca söz konusu dönemde ligin en az gol yiyen beş takımından biri olmayı başardı. Akdeniz temsilcisi son 24 haftaya ait puan durumunda 4. sırada yer aldı.

Ligin ikinci yarısına ait puan durumuika.jpg

ika.jpg
8 sezondur Süper Lig'de mücadele eden Akdeniz ekibi, bu sezon ligin ikinci yarısında 18 karşılaşmada 7 galibiyet 8 beraberlik ve 3 yenilgi alarak 29 puan topladı. Akdeniz ekibi bu sezon ligin ikinci yarısında topladığı 29 puan ile 'ligin ikinci yarısı' baz alındığında tarihinin en başarılı ikinci sezonunu yaşıyor.

2021-22 sezonunda 19 karşılaşmada 11 galibiyet 3 beraberlik ve 5 yenilgi ile 36 puan elde eden Akdeniz ekibi, söz konusu dönemde elde ettiği puan ile ligin ikinci yarısı baz alındığında tarihinin en başarılı sezonunu yaşamıştı.

2016-17 ve 2017-18 sezonlarının ikinci yarısında 22 puan toplayan Akdeniz ekibi, 2018-19 sezonunun ikinci yarısında 26, 2019-20 sezonunda 28, 2020-21 sezonunda 26, 2021-22 sezonunda 36, geçen sezonun ikinci yarısında ise 17 puan elde etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN