Ali Koç Fenerbahçe'yi TFF 1.Lig'de şampiyon yapsın diye mi başkan oldu! Adamı tefe koyarlar...

Ali Koç Fenerbahçe'yi TFF 1.Lig'de şampiyon yapsın diye mi başkan oldu! Adamı tefe koyarlar...

Fenerbahçe Kulübü'ne yakın yazarlardan Gürcan Bilgiç ve Engin Verel Sarı Lacivertli yönetimin ligden çekilme hamlesini masaya yatırırken, Verel'in Başkan Koç'u hedef alarak "Fenerbahçe'nin 60 bin kongre üyesi var. 3-5 bin kişinin katılımıyla böyle bir karar verilemez." ifadeleri bomba etkisi yarattı.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra takımı ligden çekme kararı için topu Genel Kurul'a atan Ali Koç 2 Nisanı beklemeye koyulurken, Sarı Lacivertli kulübe yakın isimlerden Gürcan Bilgiç ve Engin Verel'in Başkan Koç hakkında kullandıkları ifadeler oldukça dikkat çekti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ligden çekilme kararını tartışmak için olağanüstü kongre kararı aldı. Daha önceki bir divan toplantısında "Ligden çekilelim" diyen bir üyeye "Böyle saçma şey mi olur? Duygusal düşünmeyin" yanıtını da yine Ali Koç vermişti. Ali Koç'un bu kararını nasıl buluyorsunuz, yoksa bir satranç mı oynuyor?

ORTADA BLÖF FALAN YOK

GÜRCAN BİLGİÇ: "Durum çok ciddi. Ali Koç, kararı Genel Kurul'a götürüyor. Gündem; kalan maçlara çıkmayarak, bir alt lige düşelim mi, düşmeyelim mi? Artık top Fenerbahçe yönetiminde değil, o salonu dolduracaklarda. Bu yüzden satranç, blöf falan yok ortada. Genel Kurul'un kararını yönetimler uygulamak zorundalar. Yani ok yaydan çıktı… Sokaktaki hangi Fenerbahçeli ile konuşsanız, Ali Koç'un isyanından daha fazlasını, umutsuzluğu ve güvensizliği görürsünüz. Şu andaki ortamda ciddi bir 'kırılma' ve 'göze alma' var. Belki şu anda duygusal bu tepkiler. 2 Nisan'a kadar deniz durulur mu? Bakacağız…"

Öte yandan Engin Verel de Akşam'da Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un "Ligden çekilme açıklamasını" değerlendirdi. İşte Verel'in sözleri...

BU NASIL BİR SAÇMALIKTIR

"Adamı tefe koyarlar. Diyelim ki aldın, uygulayamazsın. Fenerbahçe sadece kongre üyelerinin ve kulübü yönetenlerin değil, milyonların aidiyet duygusuyla bağlı olduğu dev bir çınardır. "Küme düşersek bırakmam, şampiyon yapıp öyle bırakırım" söylemi nasıl bir saçmalıktır. Fenerbahçe kongre üyeleri seni ikinci ligde şampiyon olasın diye seçmedi. İkinci ligde Fenerbahçe formasını koysa şampiyon olur. Sana ihtiyaç yok."

FENERBAHÇE'NİN MADDİ ZARARLARINI KARŞILARSIN AMA MAVNEVİ OLARAK...

"Hadi paran var, kulübün böyle bir uygulama nedeniyle uğrayacağı mali kayıpları karşılarsın. Ama manevi hasarı telafi etmeye kimsenin gücü yetmez. O yüzden böyle hiçbir zaman uygulayamayacağın sözlerle ortamı daha da germe. Bir şampiyonluk uğruna ortalığı yangın yerine çevirmek kimseye fayda getirmez."

18264432-001.jpg

"Daha önce bu camialar çok daha uzun süre şampiyon olamadı, kimse bunun için küçülmedi. İtibar kaybetmedi. Kulüplere ve spora itibar kaybettiren asıl olaylar şampiyonluk hırsıyla bu güzel oyuna verilen zarardır. Fenerbahçe'nin küme düşmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Böyle popüler girişimlere gerek yok."

3-5 BİN KİŞİYLE BÖYLE BİR KARAR VERİLMEZ

"Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, olup bitenlerden sonra kulübü ligden çekmekle tehdit ediyor. Hepimiz biliyoruz ki böyle bir genel kurulun ilkinde çoğunluk sağlanamaz, ikincisini de 3-5 bin kişi ciddiye alır. Fenerbahçe'nin 60 bin kongre üyesi var. 3-5 bin kişinin katılımıyla böyle bir karar verilemez."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN