Ali Koç’tan Fenerbahçelilere '2 Nisan' çağrısı

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, ligden çekilme kararının değerlendirileceği olağanüstü genel kurul öncesi camiaya ve üyelere katılım çağrısı yaptı. Açıklamasında takım olarak yaşadıkları adaletsizliklere değinen Koç, "Fenerbahçe öyle günlerden geçmektedir ki bu günün bir ikincisi olmamalı, olmayacaktır. 2 Nisan’da Fenerbahçeliyim diyen herkesin omuzlarında taşıdığı sorumlulukla bu toplantıda yerini alacağından hiçbir şüphem yok" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçında yaşanan olayların ardından ligden çekilme kararının oylanacağı olağanüstü kongreyle ilgili camiaya ve genel kurul üyelerine seslendi.

Koç, “Bir mihenk taşı olarak görüyorum” diyerek üyelere salt çoğunluğun sağlanması için 2 Nisan’da yapılacak kongreye katılım çağrısı yaptı.

Koç’un açıklaması şu şekilde:

“Kıymetli Camiamız, Sevgili Kongre Üyelerimiz,

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Fenerbahçe Spor Kulübü ve camiası olarak,

Bildiğiniz gibi 3 Temmuz sürecinden itibaren Kulübümüzün her dinamiği ile maruz bırakıldığı, mücadele etmek zorunda kaldığı haksızlık ve adaletsizlikler zinciri hepimizin malumudur.

Camia olarak, uzun zamandır, her mecrada anlatmaya çalıştıklarımızın anlaşılmadığı, dile getirdiklerimizin yeterince karşılık bulmadığı, adaletsizliklerin katlanarak arttığı süreçlerden geçiyoruz. Buna da her geçen gün, her hafta, her sezon hep beraber tanık oluyoruz.

Fenerbahçemize reva görülen bu sistematik kötülüğe rağmen;

sahip olduğu benliğin güçlü bir yansıması olarak

her fırsatta ülke değerlerimize olan saygımızı, milli değerlerimize olan bağlılığımızı, vatanımıza duyduğumuz aidiyeti vurguladık, bu bilinçten hiçbir zaman şaşmadık.

Tüm haksızlıklara karşı dik durmaya, tüm yapılanlara rağmen ülkemize hizmet etmeye, sporun her branşında zirveye oynayan, Türkiyemizi temsil eden sporcular yetiştirmeye, bayrağımızı ulusal ve uluslararası alanda gururla taşıyan gençleri geliştirmeye, altyapılarımızda yüzlerce çocuğumuza yuva olmaya devam ettik.

Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla;

Fenerbahçemiz bunları yaparken Fenerbahçe’ye yapılan haksızlıkların, durmaksızın, katlanarak devam etmesi, milyonlarca taraftarı olan Kulübümüzün, camiasına dönerek yaşananları kendi içinde sorgulaması zorunluluğunu artık zaruret haline gelmiştir.

İşte burada milyonları temsil eden kongre üyelerimize çok önemli bir görev düşmektedir.

Fenerbahçemizin tarihinde bir mihenk taşı olarak gördüğüm bu toplantıyı sizlerin katılımı, desteği, ilgisi ve katmadeğeri olmadan istediğimiz şekilde yapamayız.

2 Nisan 2024 Salı günü saat 17.00’de Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştireceğimiz Olağanüstü Genel Kurul Toplantımız tüm bu sebeplerle tarihi bir kimlik taşımaktadır.

Tüzüğümüzün 24. Maddesi 2.bendi gereğince, ilk toplantıda nitelikli çoğunluk sağlanmaz ise toplantımız her zaman olduğu gibi 1 hafta sonraya ertelenmek zorunda kalacaktır.

Ancak Fenerbahçe öyle günlerden geçmektedir ki bu günün bir ikincisi olmamalı, olmayacaktır.

2 Nisan’da Fenerbahçeliyim diyen herkesin omuzlarında taşıdığı sorumlulukla bu toplantıda yerini alacağından hiçbir şüphem yok.

Bir asrı aşkın onurlu bir tarihe sahip olan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 37. Başkanı olarak,

Siz değerli kongre üyelerimizden taşıdığınız sorumluluğun bilinciyle Olağanüstü Genel Kurulumuzun ilk tarihi olan 2 Nisan gününde salt çoğunluğu sağlamanızı ve kulübümüze destek olmanızı önemle rica ederim.

‘Fenerbahçe sokakta oynasın, biz kaldırımda destekleriz’ diyenlerin omuz omuza duruşunu, Fenerbahçe için bu kritik dönemde bir kez daha en güçlü şekilde ortaya koyacağımıza, haykıracağımıza inancım tamdır.

Saygı ve Sevgilerimle,

2 Nisan’da görüşmek üzere…"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN