Almanya Futbol Federasyonunun başkanlığına Neuendorf seçildi

Almanya Futbol Federasyonunun başkanlığına Neuendorf seçildi

Almanya Futbol Federasyonunun başkanlığına Bernd Neuendorf'un seçildiği bildirildi. Federasyondan yapılan açıklamada Neuendorf'un, 250 delegenin 193'ünün oyunu alarak başkan seçildiği belirtildi.

Almanya Futbol Federasyonunun (DFB) başkanlığına Bernd Neuendorf'un seçildiği bildirildi. DFB'den yapılan açıklamada, Bonn kentine düzenlenen 44. DFB Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen oylamada 60 yaşındaki Neuendorf'un 250 delegenin 193'ünün oyunu alarak DFB'nin 14. başkanı seçildiği belirtildi.

NEUENDORF KİMDİR?

Neuendorf ,2019'da Mittelrhein Futbol Federasyonu Başkanlığına getirilmiş ve böylelikle DFB Yönetim Kurulu üyesi olmuştu.

Daha önce gazetecilik yapan Neuendorf, 2003'te Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) sözcülüğünü üstlenmiş, 2012-2017 yıllarında da Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde Aile, Çocuk, Gençlik, Kültür ve Spor Bakanlığı'nda müsteşar olarak görev yapmıştı.

Daha önceki DFB Başkanı Fritz Keller, 2021'in mayıs ayında görevinden istifa etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN