Galatasaray'dan tarihi başarı: Avrupa'daki tek ekip

Galatasaray'dan tarihi başarı: Avrupa'daki tek ekip

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray son 16 turu maçında dünya devi Barcelona ile karşılaştı. Katalan kulüp ile 0-0 berabere kalan Galatasaray, Avrupa'daki en başarılı sezonlarından birini yaşıyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde Barcelona ile karşılaşan temsilcimiz Galatasaray, başa baş götürdüğü mücadelede galibiyete de çok yaklaştı ancak Gomis'in golü ofsayta takıldı ve maç 0-0 sona erdi.

Süper Lig’de tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Galatasaray, Avrupa’da ise farklı bir profil çiziyor. Sarı-kırmızılılar, bu sezon Avrupa arenasında henüz yenilgi yüzü görmedi.

Avrupa Ligi’nde toplamda 7 maça çıkan Galatasaray, namağlup unvanını sürdürürken deplasmanda oynadığı son dört Avrupa kupası maçında gol yemeyerek kulüp tarihinin en uzun serisini yakaladı.

AVRUPA’DA TEK TAKIM

Öte yandan sarı-kırmızılı ekip, bu sezon Avrupa kupalarında grup aşamasından bu yana boy gösteren takımlar arasında hiçbir maçta skor dezavantajı yaşamayan tek ekip olma başarısı da gösterdi.

Opta verilerine göre, Avrupa kupalarında oynadığı son yedi maçı kaybetmeyen Galatasaray (3G 4B), Ekim 1999-Eylül 2000 arasındaki 13 karşılaşmalık süreçten bu yana en uzun serisini yaşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN