Almanya şampiyonundan Okan Buruk'a teklif! 'Fatih Demireli Sportif Direktör sen teknik direktörümüz olacaksın'

Almanya şampiyonundan Okan Buruk'a teklif! 'Fatih Demireli Sportif Direktör sen teknik direktörümüz olacaksın'

Başakşehir ve Galatasaray ile Süper Lig şampiyonluğu yaşayan, bu sezon ise emin adımlarla yoluna devam eden Okan Buruk için 120 yıllık Alman kulübü devreye girdi. Yeniden yapılanmaya gitmeye hazırlanan 'Madencilerin' şu anda Sarı Kırmızılı kulüpte Araştırma Geliştirme Direktörü olan Fatih Demireli'ne Sportif Direktörlük teklifinde bulunduğu öğrenilirken, Okan Buruk'un da bu yapılanmanın içerisinde yer alacağı bildirildi.

KARAR/ÖZEL

2019-20 sezonunda Süper Lig'de şampiyon olup Başakşehir'i Şampiyonlar Ligi'nde oynatan Okan Buruk'un Galatasaray'da tarih yazması Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti. Şu anda Peter Bosz'dan (2.75) sonra en fazla puan ortalamasına sahip olan (2.67) Buruk'un Sarı Kırmızılı takımla yeniden şampiyonluğa yürümesi bir hayli takdir toplarken, genç teknik adamın derbilerde gösterdiği performans ise ayakta alkışlandı.

depophotos-18188912.jpg

SAĞ BEKİ SOL BEKİ OLMAYAN KADROYLA ZİRVEDE KALDI

Dönem dönem Galatasaray'da kısıtlı kadrolarla büyük işlere imza atan Okan Buruk bu sezon yaptığı transferlerde hayal kırıklığı yaşasa da deneyimli antrenörün Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Sanches, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan, Torreira, Barış Alper Yılmaz ve İcardi'den tam verim alması Sarı Kırmızılı yönetimin elini güçlendiriyor. Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhang'ın olduğu grupta son maça kadar iddiasını devam ettiren Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi'ne kalsa da 50 yaşındaki teknik direktörün rövanş maçında Kaan Ayhan'ın oyundan atılmasıyla turu Sparta Prag'a turu kaybetmesi 'art arda oynanan yorucu maç fiktrü ve yıldız futbolcuların eksikliğine' bağlandı.

SCHALKE OKAN BURUK İÇİN DEVREYE GİRDİ

Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş'ı deplasmanda 1-0 yenen Okan Buruk için Schalke'nin devreye girdiği öğrenildi. Almanya 2'de mücadele eden ve lig biter bitmez yenide yapılanmaya gitmeye hazırlanan Schalke'nin Sportif Direktör olarak Fatih Demireli'ne resmi teklifte bulunduğu ortaya çıkarken, Matthias Tillmann'ın Okan Buruk için girişimlere başladığı bildirildi.

fat.jpg

FATİH DEMİRELİ SPORTİF DİREKTÖR OKAN BURUK TEKNİK DİREKTÖR

24. haftası geride kalan Almanya 2.Lig'de küme düşme hattının 5 puan üzerinde bulunan Schalke'nin özlenen eski günlerine dönmesi için kolları sıvayan yöneticilerin Okan Buruk'u yakın takibe aldığı anlaşılırken, 'Madencilerin' Fatih Demireli-Okan Buruk ikilisiyle Bundesliga'da yine şampiyonluğa oynayacak bir ekip yaratmak istedikleri belirtildi.

Tarihinde 7 Almanya Ligi şampiyonluğu bulunan Schalke, 5 Almanya Kupası, 1 UEFA Kupası, 1 Almanya Süper Kupası kaldırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN