Avrupa Kulüpler Birliği'nden Rubiales’e istifa çağrısı

Avrupa Kulüpler Birliği'nden Rubiales’e istifa çağrısı

Avrupa Kulüpler Birliği, İspanya Kadın Milli Futbol Takımı oyuncusu Jenni Hermoso'yu öperek taciz eden İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Rubiales'i istifaya çağırdı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada "Tüm futbol ekosistemi, katı profesyonel davranış kurallarına uyma ve her türlü tacizin sıfır tolerans politikasına tabi olmasını sağlama sorumluluğuna sahiptir. Bu özellikle liderlik pozisyonundakiler için geçerlidir" denildi.

Avrupa Kulüpler Birliği (UEC), İngiltere ile oynanan FIFA Dünya Kupası final maçının ardından futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öperek taciz eden İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu (RFEF) Başkanı Luis Rubiales’i istifaya çağırdı.

'HER TÜRLÜ TACİZ SIFIR TOLERANS POLİTİKASINA TABİ OLMALI'

Avrupa çapında elit olmayan profesyonel futbol kulüplerine destek olmak amacıyla Belçika’da kurulmuş bağımsız bir temsilci organ olan UEC, 29 Ağustos Salı günü yaptığı yaptığı resmi açıklamada, “Tüm futbol ekosistemi, katı profesyonel davranış kurallarına uyma ve her türlü tacizin sıfır tolerans politikasına tabi olmasını sağlama sorumluluğuna sahiptir. Bu özellikle liderlik pozisyonundakiler için geçerlidir" dedi.

UEC, "Bu nedenle UEC, Luis Rubiales'in FIFA tarafından yerel ve uluslararası futboldan uzaklaştırılmasını yeterli bir ilk tepki olarak memnuniyetle karşılıyor ve istifası için çağrıda bulunuyor” diyerek RFEF Başkanı Rubiales'i istifaya çağırdı.

NE OLMUŞTU?

FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nın 20 Ağustos'taki finalinde İngiltere'yi 1-0 yenerek tarihinde ilk defa dünya şampiyonu olan İspanya Kadın Milli Futbol Takımı'nın Sidney'deki maç sonrasındaki madalya töreni ve kutlamalar sırasında RFEF Başkanı Rubiales'in bazı hareketleri tepki almıştı. İspanya'nın maçı kazanmasının ardından Rubiales, madalya töreninde İspanyol futbolcu Jennifer Hermoso'yu dudağından öperek taciz etmişti.

RFEF Başkanı Rubiales, İspanya'da bazı siyasetçiler, basın ve sivil toplum örgütlerince sert bir şekilde eleştirilse de istifa etmeyeceği açıklamıştı. Bunun üzerine de İspanya hükümeti, Kültür ve Spor Bakanlığı'na bağlı Spor Yüksek Konseyi aracılığıyla Rubiales'in görevden alınması için Spor Tahkim Mahkemesi'ne başvurmuştu. FIFA da Rubiales'i hakkındaki soruşturma nedeniyle 90 gün görevden uzaklaştırma kararı almıştı.

Rubiales'in annesi, oğluna yönelik 'insanlık dışı yaklaşımı' gerekçe göstererek açlık grevine girme kararı alırken, İspanyol savcılar 28 Ağustos Pazartesi günü Rubiales hakkında 'cinsel taciz' suçlamasıyla soruşturma başlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN