Avrupa'da başarı beklemiyorum, istemiyorum! Semih Şentürk'ten canlı yayında çarpıcı sözler

Avrupa'da başarı beklemiyorum, istemiyorum! Semih Şentürk'ten canlı yayında çarpıcı sözler

Kendisi adına Fenerbahçe futbol takımının Avrupa'da başarı beklemediğini, hatta istemediğini ifade eden Semih Şentürk, teknik direktör Domenico Tedesco hakkında yardımcı antrenör Gökhan Gönül ile yaptığı diyalogu canlı yayında paylaştı. İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcularından Semih Şentürk, Tivibu Spor'da katıldığı bir televizyon programında yaptığı değerlendirmelerle gündeme oturdu.

Sarı-lacivertli camianın içinde bulunduğu mevcut durumu masaya yatıran deneyimli isim, kulübün önceliklerini ortaya koydu.

Semih Şentürk, takımın ligdeki puan farkına (maç fazlasıyla 9) rağmen, kişisel olarak Avrupa arenasında bir başarı elde etmesini beklemediğini ve hatta bunu arzu etmediğini dile getirdi.

ÖNCELİK, ŞAMPİYONLUK HASRETİNİN SONA ERMESİ

Semih Şentürk, bu keskin tutumunun temelinde, kulübün uzun süredir devam eden şampiyonluk özleminin yattığını vurguladı.

"12 yıldır olamadığımız bir şampiyonluk var" diyerek bu hasretin geldiği kritik noktaya dikkati çekti.

Semih Şentürk'e göre bu durum, kulüp için her şeyden daha önemli bir mesele teşkil ediyor.

YENİ NESİL TARAFTAR UYARISI

Eski golcü, şampiyonluk hasretinin nesiller üzerindeki etkisine dair de çarpıcı bir tespitte bulundu.

Semih Şentürk, kulübün şampiyonluk yaşamamasının bir sonucu olarak 'yeni nesil çocukların Galatasaraylı olduğu bir dönemden geçtiğimizi' ifade etti.

Bu durumun, kulübün gelecekteki taraftar kitlesi ve camia gücü açısından tehlike arz ettiğini belirterek, bu gidişatı tersine çevirmek için acil eyleme geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bunun için kulübün derhal radikal kararlar alarak, tıpkı İsmail Kartal'ın 99 puanla ligi bitirdiği sezondaki gibi, taraftara tekrar o ruhu ve o takımı izletmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

BAŞKAN SARAN'A 'ÇABUK HAMLE' ÇAĞRISI

Yayında, yeni başkan Sadettin Saran'a da seslenen Semih Şentürk, Sadettin Saran'ın nikah şahidi olduğunu ve kendisini çok sevdiğini belirterek yeni dönem için başarı dileklerini iletti.

Eski başkan Ali Koç'a da 7 yıllık hizmeti için teşekkür eden Semih Şentürk, bu 7 yıllık sürede şampiyonluk gelmediği için dönemi 'başarısız' olarak nitelendirdi.

Sadettin Saran ile yakında bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunacaklarını açıklayan Semih Şentürk, Sadettin Saran'ın 'çok çabuk hamle yapması gerektiğini' savundu.

GÖKHAN GÖNÜL İTİRAFI

Semih Şentürk, güncel teknik heyete dair bilgi verirken, takımdaki yardımcı antrenör Gökhan Gönül ile yaptığı görüşmeyi de aktardı.

Semih Şentürk, teknik direktör Domenico Tedesco'nun son maçtaki Çağlar Söyüncü'yü sağ bekte oynatma, Semedo ve Asensio'yu ise iki 6 numara pozisyonunda kullanma gibi tercihlerini eleştirdi.

Gökhan Gönül'ün bu tercihlerle ilgili, "Hocanın tercihi diyor, 'Hoca bizi dinlemiyor' dedi" şeklindeki ifadesini aktaran Semih Şentürk, bu durumun Tedesco ile işlerin artık zora girdiğini gösterdiğini ve Fenerbahçe'yi zorlu bir dönemin beklediğini düşündüğünü dile getirdi.

Bu açıklamalar, Süper Lig'in 7. haftasında Antalyaspor'u konuk edecek Fenerbahçe'de Tedesco'nun geleceği hakkındaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN