Pirelli tarafından yapılan resmi açıklamada, Bahreyn'in Sakhir bölgesinde gerçekleştirilmesi planlanan ıslak zemin lastik testlerinin gelişen uluslararası durum nedeniyle iptal edildiği doğrulandı. Şirket, başkent Manama'da bulunan tüm personelinin otellerinde güvende olduğunu ve en kısa sürede İtalya ile İngiltere'ye dönüşlerinin sağlanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. İptal edilen testler kapsamında Mercedes ve McLaren takımları, pistin yapay olarak ıslatılmasıyla elde edilecek veriler için test araçları sağlamıştı.
MANAMA'DA FÜZE SALDIRISI
Söz konusu iptal kararı, ABD Başkanı Donald Trump'ın duyurduğu ABD ve İsrail'in İran'a yönelik ortak operasyonlarının ardından geldi. Bu operasyonlara misilleme olarak İran, Ortadoğu'daki çeşitli noktalara füzeler fırlattı. Sosyal medyada doğrulanan görüntülere göre, Bahreyn Uluslararası Pisti'ne yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Manama'nın Juffair bölgesinde yer alan ABD Donanması 5. Filo karargahına bir füze isabet etti. Yaşanan askeri hareketlilik nedeniyle Ortadoğu hava sahası ile Dubai ve Katar'daki büyük uluslararası aktarma merkezleri uçuşlara kapatıldı.
YÖNETİMİ DURUMU YAKINDAN İZLİYOR
Gelecek hafta sonu Avustralya'da başlayacak 2026 sezonu öncesinde, F1 padok personelinin Ortadoğu üzerinden yapacağı aktarmalı uçuşlar mevcut hava sahası kısıtlamalarından etkilendi. Formula 1 yönetiminden yapılan açıklamada, 12 Nisan'da Bahreyn Grand Prix'si ve 19 Nisan'da Suudi Arabistan Grand Prix'sinin planlandığı belirtildi. F1 sözcüsü, sıradaki ilk üç yarışın Avustralya, Çin ve Japonya'da olduğunu hatırlatarak, Ortadoğu'daki yarışlara henüz haftalar bulunduğunu ifade etti. F1 yetkilileri, ilgili kurumlarla işbirliği içinde bölgedeki durumun yakından takip edildiğini bildirdi.
