Bayer Leverkusen'den tarihi şampiyonluk

Bayer Leverkusen'den tarihi şampiyonluk

Almanya Bundesliga'da heyecan devam ediyor. Xabi Alonso'nun çalıştırdığı Bayer Leverkusen, sahasında Werder Bremen'i 3-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

Almanya Bundesliga'da heyecan devam ediyor. Xabi Alonso'nun çalıştırdığı Bayer Leverkusen, sahasında Werder Bremen ile kozlarını paylaştı.

Bundesliga Fußball: Bayer 04 Leverkusen - SV Werder Bremen im Liveticker - WELT

Şampiyonluk için sahaya çıkan Bayer Leverkusen, Werder Bremen'i sahadan sildi. Ev sahibi, 25. dakikada Victor Boniface'in kaydettiği golle soyunma odasına önde gitti.

Bayer leverkusen, ikinci yarıda da fırtına gibi esti. 60. dakikada Granit Xhaka'nın golüyle aradaki farkı ikiye çıkaran Bayer Leverkusen, 68'de Florian Wirtz ile skoru 3-0'a getirdi. Maçın skorunu ise son bölümde iki kez daha sahne alan Wirtz belirledi (5-0).

Bundesliga | Leverkusen vs. Bremen im Liveticker: Krönt sich Bayer zum Meister?

Werder Bremen engelini rahat geçen Bayer Leverkusen, Almanya Bundesliga'da tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı. Yenilmezlik serisi 43 maça çıkan Leverkusen böylelikle Bayern Münih'in 11 yıllık hanedanlığını da sona erdirdi. Xabi Alonso ise teknik direktörlük kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN