Bu paraya değer miydi? Suudi Arabistan’daki Atatürk skandalında kulüplerin aldığı para belli oldu

Bu paraya değer miydi? Suudi Arabistan’daki Atatürk skandalında kulüplerin aldığı para belli oldu

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa karşılaşması iptal edildi. Galatasaray ve Fenerbahçe ortak kararıyla beraber sahaya çıkmayarak, memleketine geri döndü. Müsabakanın neden Arabistan'da oynandığına dair sorular merak konusu oldu. Bu paraya değer miydi? İşte kulüplerin aldığı para...

KARAR

Galatasaray ve Fenerbahçe, geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'da oynanacak maça çıkmama kararı aldı. Arabistan'daki Atatürk skandalında kulüplerin aldığı para ortaya çıktı. İşte, Rıdvan Dilmen anlattı...

SÜPER KUPA'DAN ALINAN PARA

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen katıldığı bir canlı yayında, iptal edilen Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finali hakkında önemli bilgiler paylaştı. Dilmen, kulüplerin Suudi Arabistan'da oynanması planlanan maç için önemli miktarda para aldıklarını açıkladı.

0qqii-1703977241-2891.webp

PARALAR PEŞİN ALINDI

Dilmen'e göre, Galatasaray ve Fenerbahçe, maç için toplam 4 milyon dolarlık bir gelir elde edeceklerdi. Her iki kulüp de bu paranın bir kısmını peşin olarak almıştı. Ancak, maçın iptaline yol açan skandal, Atatürk tişörtleri ve pankartlarının maçta kullanılmasına izin verilmemesiyle başladı.

Suudi yetkililerle yapılan anlaşmada Türk Bayrağı ve İstiklal Marşı'nın kullanımı konusunda mutabakata varılmış, ancak Atatürk tişörtleri ve ilgili pankartlar sözleşmede yer almamıştı. Bu durum, son dakikada kulüplerin ek talepleriyle daha da karmaşık bir hale geldi. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın, Atatürk temalı tişört ve pankart talepleri Suudi yetkililer tarafından kabul edilmedi.

TÜRKİYE'DE OYNANMALI

Dilmen, kulüplerin bu talepleri daha önceden sözleşmeye eklemeleri gerektiğini ifade ederek, maçın iptal edilmesine yol açan süreci eleştirdi. Maçın Türkiye'nin 100. yılında Türkiye'de oynanması gerektiğini vurgulayan Dilmen, yaşananlarla ilgili derin hayal kırıklığını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN