Büyükçekmece'den kansere karşı pembe gözlük

Büyükçekmece'den kansere karşı pembe gözlük

1-7 Nisan Kanser Farkındalık Haftası kapsamında toplumda kanser bilincini yükseltmek ve farkındalık oluşturmak isteyen Onvo Büyükçekmece Basketbol Takımı basketbolcuları, Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda oynanan Bursaspor maçı öncesi sahaya pembe gözlüklerle çıktı.

Kansere Farklı Çerçeveden Bak" pankartı taşıyan oyuncular, kanserde erken tanının önemine dikkat çekti.

Basketbol Süper Ligi'nin 23'üncü haftasında Bursaspor ile karşılaşan Büyükçekmece Basketbol Takımı oyuncuları, iddialı maç öncesi farklı bir etkinliğe imza attı. Tüm oyuncular sahaya pembe gözlüklerle çıktı. Ellerinde de, "Kanser haftası boyunca pembe gözlüklerimizi takıyor, kansere karşı erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çekiyoruz, kansere farklı çerçeveden bak" yazılı pankart taşıyan oyuncuları, maçı izlemek üzere Büyükçekmece Gazanfer Bilge Spor Salonu'nu dolduran taraftarlar da alkışladı.

Oyuncuların kansere dikkat çekmesi çok güzel

Medicana International İstanbul Hastanesi'nin sağlık sponsorluğunu sürdürdüğü Büyükçekmece Basketbol Takımı'ndaki basketbolcuların gerçekleştirdiği eylemi çok anlamlı bulduklarını ifade eden seyircilerden İsmail Köçken, "Kanser çağımızın hastalığı. Herkesin bu anlamda farkındalık oluşturması gerekiyor. Oyuncuların da buna dikkat çekmesi çok güzel bir davranış" dedi.

Spordan sağlığa katkı
İzleyicilerden Özlem Çakıcı ise özellikle meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser olduğunu ifade ederken, bir basketbol maçında oyuncuların izleyicilere bu konuda mesaj vermesinin sağlık konusunda büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN