Cimbom'da sistem çöktü

Cimbom'da sistem çöktü

Spor Toto Süper Lig’in 10’uncu haftasında deplasmanda Yukatel Kayserispor’a 2-1 mağlup olan Galatasaray’da oyun sistemi tepki çekti. Maç boyunca 166 kez top kaybı yapan Sarı-Kırmızılı ekip, geçiş oyunlarında rakibine cevap vermekte zorlanarak sahadan eli boş ayrıldı.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında Yukatel Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Cimbom, Kayseri ekibine 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Ev sahibi ekipte galibiyeti getiren goller Gavranovic ve Onur Bulut’tan gelirken, Galatasaray’ın tek golünü Barış Alper Yılmaz kaydetti. Galatasaray’ın Kayseri deplasmanında gösterdiği performans taraftarların tepkisine neden oldu.

Teknik direktör Okan Buruk’un kadro tercihleri ise tartışma konusu olmaya devam etti. Sarı-Kırmızılı ekibin çalıştırıcısı hücum hattını yıldız oyuncularından oluştursa da rakibinin hızlı oyununu göz ardı ederek sınıfta kaldı. Transferin son günlerinde Cimbom’a imza atan Juan Mata ve Mauro Icardi, Kayserispor deplasmanında ilk kez ilk 11’de yer aldı. Kerem Aktürkoğlu 9 haftanın ardından ilk 11’in dışında kaldı. Özellikle geçiş oyunlarında Galatasaray savunmasını sürekli eksik yakalayan Kayserispor, Cimbom’un oyun sistemini etkisiz kılarak sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

Sarı-Kırmızılılar Süper Lig’de 7 hafta sonra yenilgi yüzü görürken maçtaki etkisizliği tepkilere neden oldu. Galatasaray Süper Lig’de bu sezon top kaybı konusunda rekor kırdığı bir müsabakayı geride bıraktı. Maç boyunca 166 kez top kaybı yapan Sarı-Kırmızılılar, bu alanda sezonun rekorunu kırdı. Galatasaray ayrıca bu sezon dış sahada en fazla isabetli pas (456) ve orta (17) yaptığı maçı geride bıraktı. Okan Buruk’un öğrencilerinin maç içerisinde sergilediği performans, taraftarların tepkisini çekerken, basit top kayıpları eleştirilerin dozunu arttırdı.

Sezon başındaki performansı ile orta alanın değişilmezi olan Fredrik Midtsjö, Kayserispor maçında yokları oynadı. Midtsjö’nün Kayserispor maçının ilk yarısındaki performansı hayal kırıklığı yarattı. Yayıncı kuruluş beIN Sports’un verilerine; Kayserispor - Galatasaray maçının ilk yarısında Fredrik Midtsjö, şut pası, kazandığı ikili mücadele, şut engelleme, top kapma, uzaklaştırma ve pas arası alanında hiçbir istatistik kaydedemedi. Orta saha üstünlüğünü de rakibine kaptıran Galatasaray, bu sebeple mağlup olmaktan kurtulamadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN