Cimbom’un kupa hasreti büyüyor

Cimbom’un kupa hasreti büyüyor

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Medipol Başakşehir’e 3-2 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Evinde yakaladığı 15 maçlık yenilmezlik serisine nokta koyan Sarı-Kırmızılı ekibin Türkiye Kupası’ndaki şampiyonluk hasreti ise 4 sezona yükseldi.

Spor Toto Süper Lig lideri Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’na çeyrek finalde veda etti. Tek maç eleme usulüne göre yapılan çeyrek final maçında Medipol Başakşehir’i konuk eden Sarı-Kırmızılı ekip, sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla tur atlayan taraf Medipol Başakşehir olurken, Galatasaray organizasyondan elendi.

Galatasaray’ın Ziraat Türkiye Kupası’ndaki şampiyonluk hasreti 4 sezona yükseldi. Bu kulvarda son olarak 2018-2019 sezonunda mutlu sona ulaşan Sarı-Kırmızılı ekip, sonraki 3 sezonda çeyrek finalden öteye geçemedi. Bu sezon da organizasyona çeyrek finalde veda eden Galatasaray’ın önünde tek hedef olarak Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu kaldı.

Galatasaray’ın bu sezon sahasındaki 15 resmi maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. Bu sezon iç sahada 13 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası maçına çıkan Sarı-Kırmızılı ekip, 2. kez mağlup oldu. İlk iç saha yenilgisini ligin 2. haftasında Bitexen Giresunspor’a karşı yaşayan Galatasaray, sonrasında iki kulvarda çıktığı 15 maçta 14 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Çeyrek finalde Medipol Başakşehir’e yenilen Sarı-Kırmızılılar, hem kupaya veda etti hem de iç sahadaki 15 maçlık yenilmezlik serisini sürdüremedi.

Galatasaray, bu sezon resmi maçlarda ilk kez kalesinde 3 gol gördü. Spor Toto Süper Lig’de 27. hafta sonunda 19 kez ile en az gol yiyen takım konumundaki Sarı-Kırmızılılar, rakiplerine hiçbir maçta 3 gol şansı vermedi. Türkiye Kupası’ndaki 4 mücadelede sadece 2 gol gören Galatasaray, bu kulvarda da 1’den fazla gol yemedi. Medipol Başakşehir ile yapılan çeyrek final maçını 3-2 kaybeden Galatasaray, kalesinde ilk kez 3 gol birden yedi.

Öte yandan Galatasaray’ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Kaan Ayhan, Sarı-Kırmızılı formayla ilk kez gol sevinci yaşadı. Maçın 20. dakikasında sağdan kullanılan kornerde altıpasa gelen topu kafayla ağlara gönderen milli futbolcu, Galatasaray kariyerindeki 3. resmi maçında ilk golünü kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN