Dani Alves cinsel saldırı suçundan hapis cezası aldı

Dani Alves cinsel saldırı suçundan hapis cezası aldı

Cinsel saldırı suçlamasıyla 13 aydır cezaevinde bulunan Brezilyalı eski futbolcu Dani Alves bugün suçlu bulunarak, dört buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca Alves'in mağdura 150 bin euro ödemesine karar verdi.

İspanya'daki Katalonya'nın Yüksek Mahkemesi Brezilyalı eski futbolcu Dani Alves'i 2022'de Barselona'daki bir gece kulübünde bir kadına cinsel saldırıda bulunmaktan suçlu buldu ve dört buçuk yıl hapis cezasına çarptırdı.

Reuters’ta yer alan habere göre, mahkeme ayrıca Alves'in mağdura 150 bin euro ödemesine karar verdi.

Mahkeme yaptığı açıklamada, "Ceza, mağdurun rıza göstermediğinin kanıtlandığını ve davacının ifadesine ek olarak tecavüzün kanıtlanmış sayılmasına ilişkin delillerin bulunduğunu değerlendirmektedir" dedi.

sall.jpg

9 YIL HAPİS CEZASI TALEP EDİLMİŞTİ

40 yaşındaki eski Barselona savunma oyuncusu geçtiğimiz yıl Ocak ayında tutuklandı ve o zamandan beri tutuklu bulunuyor. Savcı Alves hakkında 9 yıl hapis cezası talep etmişti.

Dava, yalnızca Alves'in profili nedeniyle değil, aynı zamanda cinsiyete dayalı şiddetin İspanya'nın kamusal söyleminde giderek daha baskın bir konu haline gelmesi nedeniyle de büyük ilgi gördü.

2022'de kabul edilen bir yasanın cinsel saldırı vakalarında rızayı önemli bir unsur haline getirmesi ve şiddet içeren saldırılar için asgari hapis süresini artırması nedeniyle bu, İspanya'daki en yüksek profilli davalardan biri.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN