Dünya basınından Arda Güler'e övgü: Genç Türk incisi

Dünya basınından Arda Güler'e övgü: Genç Türk incisi

A Milli Takım'ın Gürcistan'ı 3-1 mağlup ettiği EURO 2024 F Grubu ilk maçında attığı golle yıldızlaşan Arda Güler, dünya basınından övgü aldı. Marca gazetesi Arda için "Türk kutsalı" ifadesini kullanırken, "Genç Türk incisi, kendini haklı çıkarmak ve dünyaya geleceğin yıldızlarından biri olduğunu göstermek için iyi bir fırsat yakaladı. Ve hayal kırıklığına uğratmadı." dedi.

Gürcistan'ı 3-1 mağlup eden A Milli Takım'ın galibiyetinde Arda Güler'in de imzası vardı. Maçın 78. dakikasında attığı muhteşem golle hem Milli Takım'ı öne geçiren hem de Avrupa Şampiyonası tarihinde gol atan en genç Türk futbolcu unvanını kazanan Arda Güler, Gürcistan golünü ağlara gönderdi. Öte yandan Arda, maçın oyuncusu seçildi.

EURO 2024 F Grubu ilk maçında attığı muhteşem golle yıldızlaşan Arda Güler, dünya basınında da büyük yankı uyandırdı.

İSPANYA MANŞETLERİNDE ARDA GÜLER: GENÇ TÜRK İNCİSİ

Marca gazetesi Arda için "Türk kutsalı" ifadesini kullanırken, As gazetesi "Usta işi Arda Güler" başlığıyla genç yıldızın yeteneğini övdü. El Pais gazetesi ise "Türkiye Gürcistan'ı Arda Güler'in mükemmel golüyle 3-1 yeniyor" diyerek Arda'nın attığı golün maçın kaderini nasıl değiştirdiğini vurguladı.

El Mundo gazetesi de "Güler'in ustalığı Türkiye'ye zorlu Gürcistan'a karşı zafer kazandırdı" diyerek Arda'nın oyuna olan etkisini dile getirdi. Mundo Deportivo gazetesi ise "Aman Allahım Arda Güler ne biçim bir gol icat etti" başlığıyla Arda'nın golünün ne kadar şaşırtıcı ve güzel olduğunu vurguladı.

Real Madrid'de sakatlık ve takım içi rekabetten dolayı bu sezon az süre alan Arda Güler'i Türkiye Milli Takımı formasıyla izlemek için büyük bir beklenti olduğunu vurgulayan Marca, şu yorumu yaptı:

"Genç Türk incisi, kendini haklı çıkarmak ve dünyaya geleceğin yıldızlarından biri olduğunu göstermek için iyi bir fırsat yakaladı. Ve hayal kırıklığına uğratmadı. Harika bir futbol oynamadı ama maçın sonucunu belirleyen şutu attı. Güler'in pek çok özelliği var ama hepsinden önemlisi nefis, ayrıcalıklı bir sol ayak. Topu istediği yere koyma becerisine sahip."

"SÜREKLİ BU GOLÜN HAYALİNİ KURUYORDUM"

Arda Güler başarılı maçın ardından açıklamalarda bulundu. Güler, “İnanılmaz hisler içindeyim. Sürekli bu golün hayalini kuruyordum. Buradaki insanları mutlu etmek istiyordum" diye konuştu.

Güler, duygularını şu şekilde dile getirdi:

“İnanılmaz hisler içindeyim. Sürekli bu golün hayalini kuruyordum. Buradaki insanları mutlu etmek istiyordum. Vuruyorum dedim. Ben çünkü idman sonralarında buralardan bu şutlara çok çalışıyorum. Tüm herkese armağan olsun. Ancelotti hocamız da mesaj atıp başarılar diledi.”

Öte yandan Arda Güler, Türkiye-Gürcistan maçının en iyi oyuncusu seçildi . Güler, Avrupa Şampiyonası tarihinde, çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN