Eyüpspor, tarihinde ilk kez Süper Lig'de

Eyüpspor, tarihinde ilk kez Süper Lig'de

Trendyol 1. Lig'de Arda Turan'ın çalıştırdığı Eyüpspor, sahasında Altay'ı 4-1 mağlup ederek bitime 5 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi başardı.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

Trendyol 1. Lig'de heyecan devam ediyor. Haftanın merakla beklenen maçında Eyüpspor ile Altay kozlarını paylaştı. Eyüp Stadyumu'nda oynanan mücadele büyük heyecana sahne oldu.

Eyüpspor ''fişek'' gibi - TRT Spor - Türkiye`nin güncel spor haber kaynağı

Eyüpspor, maça hızlı başladı ve 8. dakikada Gianni Bruno ile öne geçti. Ancak küme düşme hattında yer alan Altay, 17. dakikada Deniz Kadah ile skorda dengeyi sağladı. Kalesinde gördüğü gole hemen reaksiyon veren ev sahibi, 23. dakikada Recep Niyaz ile yeniden öne geçti.

İkinci yarıda seyirci desteğini arkasına alan Eyüpspor, baskısını daha da artırdı. Arda Turan'ın ekibi, aradığı golü 55. dakikada bir kez daha sahne alan Gianni Bruno ile buldu. Adrien Regattin ise maçın skorunu belirledi.

Arda Turan şampiyonluk için sahaya çıkıyor! Eyüpspor-Altay maçı hangi kanalda? Saat kaçta? Şifreesiz mi? Eyüpspor

Altay'ı sahasında 4-1 mağlup eden Eyüpspor, Trendyol 1. Lig'de bitime 5 hafta kala ilk 2 sırada kalmayı garantiledi. Arda Turan'ın ekibi böylelikle Süper Lig'e yükselen ilk takım oldu. 1919 yılında kurulan Eyüpspor, 105 yıllık kulüp tarihinde daha önce Süper Lig'de boy gösterememişti. Eyüpspor 2020-21 sezonunda 2. Lig Kırmızı grupta sezonun bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek 37 yıl aradan sonra 1. Lige yükselmişti.

Resim

Öte yandan İzmir temsilcisi Altay, Giresunspor'un ardından 1. Lig'den 2. Lig'e düşen ikinci takım oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN