Fenerbahçe Beko'nun yıldızları Karar'a konuştu

Fenerbahçe Beko'nun yıldızları Karar'a konuştu

12 Dev Adam’ın FIBA EuroBasket 2025 heyecanı eleme maçları ile başlıyor. Fenerbahçe Beko’nun milli yıldızlarından kaptan Melih Mahmutoğlu ve Sertaç Şanlı başarıya odaklanırken takımın yeni yüzü Tarık Biberovic ise tarifsiz bir mutluluk yaşadığını söyledi. Sarı-Lacivertli oyuncular, Fenerbahçe Beko’daki yükselen grafiğin adresini ise Sarunas Jasikevicius olarak işaret etti.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

FIBA EuroBasket 2025 Elemeleri B Grubu’nda İtalya ve İzlanda ile karşılaşacak 12 Dev Adam’ın Fenerbahçe Beko’da forma giyen yıldızları Melih Mahmutoğlu, Sertaç Şanlı ve Tarık Biberovic, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen medya gününde KARAR’a konuştu. Sözü fazla uzatmadan Milli Takım’ın elemelerdeki şansını değerlendiren Sarı-Lacivertli yıldızların, Fenerbahçe Beko’nun Konya’da elde ettiği ING Türkiye Kupası zaferi, Sarunas Jasikevicius’un takıma etkisi ve sezona ilişkin hedeflerini anlattığı bölüme geçelim…

SARAS'IN GELİŞİ OYUNU DEĞİŞTİRDİ

fab8b526-ff53-4b71-92b2-d1f900993641.jpg

12 Dev Adam ve Fenerbahçe Beko’nun kaptanı Melih Mahmutoğlu, Ay-Yıldızlı ekiple İtalya maçında ritim yakalayacaklarını ifade etti. ING Türkiye Kupası’ndaki performansına gelen eleştirileri de değerlendiren Mahmutoğlu “Önemli olan günün sonunda kupaya uzanmaktır” dedi.

-A Milli Takım çok kritik iki maça hazırlanırken bu takımın kaptanı olarak hedef çıtasını nasıl değerlendirirsin?

Melih Mahmutoğlu: “Milli takımda olmaktan dolayı hepimiz gururluyuz. Çok önemli 2 tane maçımız var. Özellikle İtalya ile karşılaşacağımız müsabaka bizim için çok değerli olacak. Çünkü böyle bir maçı kazanmaya, takım ve basketbol camiası olarak ihtiyacımız var. Takım olarak bizi ileriye götürecek bir maç. Tabii ki İtalya da güçlü bir kadro ile karşımızda olacak. Bunu da başaracak güçteyiz. İyi de bir kadroya sahibiz. Zamanla daha iyi bir takım olacağız. İki maçlık bu süreci 2’de 2 yaparak geçmek istiyoruz. Evimizde oynayacağımız İzlanda maçında da güzel bir ev sahibi ortamı olacağından da eminim. Takımdaki tüm oyuncular için verimli bir süreç geçmesini umuyorum. NBA haricinde tüm oyuncuların bizimle olacak olması da maçlardaki kaliteyi de arttıracaktır”

-Başantrenör Ergin Ataman, oyuncu havuzundaki en formda isimlerin kadroya çağırıldığını ifade etti. Kaptan, sence hazır olan ve tempoya aşina isimlerin bir arada oluşu takımın performansına nasıl etki edecektir?

M.M.: Formda olan oyuncuların A Milli Takım’da buluşması tabii ki çok önemli. Çünkü hazırlanmak için çok fazla zamanımız olmuyor. Şu an iyi durumda olan oyuncuların büyük bir bölümü burada, bu da bizim için bir avantaj unsuru aslında. Bütün Türk oyunculara bu takımın ihtiyacı var. Ama uzun bir dönemden söz ediyoruz o sebeple form durumu daha yukarıda olan isimlerin bir arada olası Ergin Ataman hocamızın söylediği gibi, ekip açısından avantaj. 2-3 günlük idmanla maça hazırlanmamız gereken bir süreç var o açıdan böyle bir seçim terihi yapılmış olabilir. Ama burada önemli olan bizlerin sahaya çıkıp göstereceği performans olacak. Deplasmanda İtalya ile başlayacak bir serüvenimiz var. Çok ciddi bir rakip. Böyle bir maçı kazanmaya ihtiyacımız var ülke olarak. Çok önemsediğimiz bir maç çünkü bu tarz bir maçı kazanarak havaya girebilir, istediğimiz ivmeyi yakalayabiliriz.

531913.jpg

-Fenerbahçe Beko’ya dönecek olursak… Sarunas Jasikevicius’un gelişinden sonra takımda nasıl bir değişim yaşandı, bu değişimin etkisini nasıl tanımlarsın?

M.M.: Oynadığımız basketbol ortada. Özellikle Sarunas Jasikevicius’un gelişinden sonra gerçekten iyi bir seviyeye çıktık diyebiliriz. Tabii ki sezon ortasında EuroLeague’de sezonun en önemli yerine gelirken de Türkiye Kupası’nı kazanmak takıma çok büyük bir moral oldu. Çünkü şimdi çok kritik maçlar bizi bekliyor. Önümüzde bir Baskonia karşılaşması var. Bizim açımızdan önemli olacak çünkü deplasmanda kaybettiğimiz Monaco ve Panathinaikos maçlarını ileride aramamak için evimizde bundan sonra maç kaybetmememiz gerekiyor. Normal sezonu en iyi yerde bitirmek için buna ihtiyacımız olacak. Çünkü 2’nci 3’üncü sıra ile 6’ncı ve 7’nci sıra oldukça yakın mesafede galibiyet sayıları açısından. Bundan sonra evimizde maç kaybetmezsek en iyi konumu elde edebileceğimizi düşünüyorum.

-ING Türkiye Kupası Dörtlü Finali’ndeki düşük yüzdeli dış atış performansın nedeniyle sosyal medyada taraftarların eleştirilerine maruz kaldın. Eleştiriye sebebiyet veren performansın bir sebebi var mıydı, yoksa durumu ‘kaptan gününde değildi’ şeklinde mi değerlendirmemiz doğru olur?

M.M.: Aslında maçın sonucuna bakmak lazım. Günün sonunda kazanan biz olduğumuz için bunlar hiç önemli değil. Maç maç bakıyoruz sonuçta. Performanslar da maçı kazandıktan sonra Fenerbahçe için hele benim için hiç önemli değil. Sonuçta ben Fenerbahçe Beko’nun takım kaptanıyım ve Fenerbahçeliyim, günün sonunda kupaya uzanmak dışında hiçbir şeyin önemi yok. O gün hiçbir şey oynamasanız, kadroya da giremeseniz önemli değil. Bizim için önemli olan tek şey takımın başarısı ve takım için elimizden geleni yaptığımızı bilmek, hissetmek. Eleştiriler olacaktır, sonuçta büyük bir camiada büyük bir sorumluluğumuz var. Eleştirileri her zaman saygı ile karşılıyoruz, yeter ki küfür-hakaret içermesin. İşimize odaklanıp her zaman başarılı olmak için çalışmaya devam ediyoruz.

aecb1713-fbff-4ae6-a310-56611572ed8b.jpg

Fenerbahçe Beko ve A Milli Takım’ın pivotu Sertaç Şanlı, EuroLeague ile FIBA’nın fikstür sorununu çözmesi sayesinde aynı anda tek bir yere odaklanma fırsatını yakaladıklarını ifade etti.

-EuroBasket 2025 yolunda heyecan başlıyor. A Milli Takım’ın eleme grubundaki şansını nasıl görüyorsun?

Sertaç Şanlı: Zor bir başlangıç olacak bizim adımıza. Grubun en iyi takımının maçı ile açılış olacak, kendimizi test etme açısından da çok önemli bir karşılaşma olacak İtalya müsabakası. İyi bir mücadele vererek kendi açımızdan iyi bir başlangıca imza atacağımıza yönelik güvenim tam. Takım arkadaşlarıma da güveniyorum. Burada olan herkes çalışmalarının karşılığını alıyor ve herkes başarıya uzanmayı çok istiyor. İnşallah İtalya’dan galibiyetle döneceğiz ve İzlanda’ya karşı seyircimizin önünde iyi bir galibiyet alarak gruba bize yakışır şekilde başlamayı arzuluyoruz.

-Uzun süredir milli aralarda EuroLeague ile FIBA arasında yaşanan sorunlar nedeniyle maç fikstürü oldukça sıkışıyordu. Bu sorunun ortadan kalkması oyunculara performans açısından nasıl yansıyacak?

S.Ş.: Bir nebze de olsa bizlerde kafa rahatlığı yaratacak bu durum. Çünkü geçen senelerde EuroLeague maçı oluyor hemen ertesi gün milli maç oluyor, bazen milli maç sonrası yine EuroLeague’e dönüyorduk. Bu sebeple konsantrasyon konusunda büyük sorunlar yaşayabiliyorduk. Farklı sistemlerde, farklı hedeflere, aynı gün odaklanmaya çalışmak verimi düşürebiliyordu. Artık aynı anda tek bir yere odaklanma fırsatımız var ve bunu çok iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Milli Takım’a net bir şekilde, istediğimiz enerji ve performansı verebileceğiz. Bu da oyuncular açısından mental açıdan büyük rahatlık sağlıyor. Bu anlaşmazlığın çözüme kavuşmuş gibi gözükmesi güzel, umarım bu durum hep devam eder. Her ülke açısından basketbol, milli takımlar düzeyinde seviye atlayacaktır.

-ING Türkiye Kupası’nda peş peşe net skorlar alarak kupayı kaldıran taraf olmayı başardınız. Son dönemde yükselen form grafiğini düşününce sezonun devamı için Fenerbahçe Beko’dan neler beklemeliyiz?

S.Ş.: Bizim için güzel bir turnuva oldu. İlk oynadığımız Beşiktaş karşılaşmasında net bir galibiyet aldık. Sonrasında Anadolu Efes karşısında da etkili oyunumuzu devam ettirdik, daha az hata yapan taraf olarak kupayı aldık. Çok net bir kupa zaferi aldığımızı söylemek yerinde olacaktır. Oynamak istediğimiz basketbolu ortaya koyarak kupayı kaldırdık. Konya’ya bunun bilincinde gitmiştik. Baktığınız zaman iki tane çok zorlu maç vardı önümüzde. Hatta Petkimspor maçını da dahil edersek bu sürece üç kritik deplasman müsabakası oynadık. Üç maçta da istediğimiz basketbolu ortaya koyarak galibiyet almak hepimizi daha mutlu etti. Kendi oyunumuzu rakiplere kabul ettirerek bu kupayı kazandık. Bu bize ciddi manada mutluluk veren bir durum oldu. Sezonun en önemli kısmına girerken bize özgüven sağladı. Her şey bizim açımızdan çok iyi gidiyor. Hem takım içinde herkes oynanan basketboldan memnun hem de taraftarımızın yüzü gülüyor. Sezonun ilerleyen kısmında umarım durumumuz çok daha iyi olacak.

2fd13ded-f9ea-4de6-8372-086c5ed5c57f.jpg

A Milli Takım’ın çiçeği burnunda yıldızı Tarık Biberovic, kadroda devşirme kontenjanı ile yer alsa da “Burada devşirme olarak oynuyorum ama aslında bu gözle bakmıyorum, bence burada kimse o gözle bakmıyor” değerlendirmesinde bulundu.

-Son zamanlarda sergilediğin istikrarlı performansın ardından Türkiye A Milli Takım daveti aldın. Ay-Yıldızlı formayı ilk kez giyecek olmak nasıl hissettiriyor? Milli forma ile uzun ve kısa vadeli hedeflerin neler?

Tarık Biberovic: A Milli Takım’da olmak gerçekten tarifi zor ayrı bir duygu yoğunluğuna sahip. Fazlasıyla heyecanlı ve mutluyum. Bu tarz bir duyguyu daha önce hissettiğimi hatırlamıyorum. Takım olarak potansiyelimiz oldukça yüksek. Kadroda çok itekli isimler var, elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza dair hiçbir şüphem yok. Grubun açılışının İtalya ile olması gücümüzü test etme açısından önemli. Hem İtalya hem de İzlanda maçlarında galip geleceğimize inanıyorum. Fenerbahçe’de sergilediğim performansı son haftalarda olduğu gibi aynı şekilde A Milli Takım’a da yansıtabileceğimi düşünüyorum. Burada devşirme olarak oynuyorum ma aslında bu gözle bakmıyorum, bence burada kimse o gözle bakmıyor. Zaten uzun yıllardır buradayım, hayatım neredeyse Türkiye’de geçti. Her şeyi burada yaşadım, kim olduğumu Türkiye’de göstermeye başladım. O yüzden ilerleyen süreçte devşirme statüsü yerine Türk statüsünde oynamayı isterim. Yine de nasıl olacağına dair bir fikrim yok, ben sadece basketbol oynamak istiyorum”

-Kulüp performansına dönecek olursak… Jasikevicius’un gelişiyle yükselen bir form grafiğin var, Fenerbahçe Beko’nun son kazandığı kupada da payın büyük. Sarı-Lacivertli ekipte olan biteni bir de senin gözünden görmek istesek bize neler söylersin?

T.B.: Türkiye Kupası’nı aldığımız için çok mutluyum. Sonuna kadar hak ederek kazanılan bir kupaydı ve motivasyonumuzu artırdı. Kupalar alabilecek kadar kaliteli bir takım olduğumuzu gösterdik. EuroLeague’de hem bu sezon özelinde hem de gelecek yıllarda iyi işlere imza atabilecek kalitedeyiz. Bu sezon tek kupayla yetinmek istemiyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Sarunas Jasikevicius’un gelişiyle birlikte performansım yükselmeye başladı, bana güvendiğini düşünüyorum. Koç oyuncularına güveniyor, sahada ne yapılması gerektiğini de söylüyor. Dediklerini yaptığınız sürece sizi oynatıyor, sizin de kaliteniz varsa oynayacaksınız yani. Her koçun tarzı farklı. Her koçun yaptığı iyi şeyler ve belki yanlış şeyler de var. Saras detaylara fazlasıyla önem veriyor. Rollerimizi çok daha net bir şekilde belirledi. Savunmada ve oyun disiplini anlamında ciddi bir gelişim yaşadık. Zaman geçtikçe oyunumuz da güçleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN