Fenerbahçe'de tarihi kongre: Başkan Ali Koç kararları açıkladı

Fenerbahçe'de tarihi kongre: Başkan Ali Koç kararları açıkladı

Fenerbahçe'de "ligden çekilme" ihtimalinin de masaya yatırıldığı olağanüstü genel kurul toplantısı sona erdi. Başkan Ali Koç, tarihi kararları kamuoyuna duyurdu.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

Fenerbahçe Kulübü'nün olağanüstü genel kurul toplantısı sona erdi. Trabzonspor ile oynanan Süper Lig maçında yaşanan olayların ardından olağanüstü genel kurula gitme kararı alan sarı-lacivertli kulüp, "Futbol A takımının Süper Lig'den çekilmesi dahil alınacak aksiyonların değerlendirilmesi" gündemiyle toplandı.

Ülker Stadyumu'nda gerçekleştirilen toplantıya katılım oldukça yüksekti. Rekor katılımın yaşandığı genel kurulda yönetime 4 madde konusunda tam yetki verildi. Fenerbahçe'nin geleceği, yönetimin alacağı kararlardan sonra netlik kazanacak.

Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda kongre üyelerinin yönetim kuruluna tam yetki verdiği maddeler:

- Uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde Süper Kupa maçına çıkmamak veya U-19 takımıyla çıkmak.

- Önümüzdeki sezondan itibaren 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmamak veya U-19 takımıyla katılmak.

- Türkiye'de futbol faaliyetlerimizle ilgili verilecek kararlardan bağımsız olarak her halükarda yurt dışı yapılanması hususunda gerekli yol haritasını belirlemek ve hayata geçirmek.

- Futbol paydaşları dışında yapılan müdahaleler ile Türk futbolunun geldiği ve sürdürülemez nokta itibarıyla UEFA ve FIFA'nın ilgili kurullarına gerekli aksiyonların alınması için başvuruda bulunmak.

Fenerbahçe Kulübü, Olağanüstü Genel Kurul’da verilen yetkileri KAP'a (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) bildirdi.

Başkan Ali Koç'un konuşmalarında öne çıkan satır başları şu şekilde:

LİGDEN ÇEKİLME YOK

Resim

Ali Koç: "Yaptığımız tüm görüşmelerde, en az tercih edilen opsiyonumuz ligden çekilme olarak ifade edildi. Buradaki en önemli neden, ne hukuksal ne ekonomik tarafı, niye ben burada muhatap olmadıklarımla bir alt ligde muhatap olayım. Bunu da anlayışla karşılıyoruz. Bu opsiyonu 3 ay sonraki genel kurula kadar masadan kaldırıyoruz. Maçlara 19'la da çıkmanın bir esprisi yok. Onun için Dzeko, Tadic, Mert Hakan'a sesleniyorum, çıkın ne yapacaksınız yapın, o şampiyonluğu bize getirin.''

BİLET REZERVE ETMEYİN

Resim

Ali Koç: ''Taraftarlarımıza, '2 Nisan akşamına kadar Şanlıurfa için plan yapmayın' demiştim. 2 Nisan akşamındayız, tekrar çağrı yapıyorum. Lütfen plan yapmayın, Süper Kupa Finali için bilet rezerve etmeyin. Bir karar vermeliyiz, Süper Kupa maçına hiç çıkmama veya U19'la çıkma. Süper Kupa'ya çıkmazsan Türkiye Kupası ve Süper Kupa'ya katılamama. Yöneticilere 1-3 yıl hak mahrumiyeti, bizi yakalamışken bırakmazlar. Mali açıdan çok büyük bir bedeli var mı, bilmiyoruz. Geliri yok, onu biliyoruz. Bütün organizasyon için yapılan masrafları karşılamak zorundayız."

TÜRKİYE KUPASI KÜLLİYEN ZARAR

Resim

Ali Koç: "Urfa Stadı'nda yıllardır top oynanmamış. Dolayısıyla biz bu maça U19 takımıyla çıkma opsiyonunu sizin önünüze getireceğiz. Bu ıslıklardan anladığım, "Hiç çıkmayın, U19'la çıkacağınıza" Bizim de tercihimiz o. Ama işin mali tarafını o kadar önemsemiyorum. Ama hukuki tarafında onlara bu malzemeyi veremeyiz. Bunu, burada sizden yetki isteyeceğiz. Verip vermemek size kalmış. Önümüzdeki sezon Türkiye Kupası'na katılmamak. Üçüncü size sunacağımız opsiyon. Türkiye Kupası'na, önümüzdeki sezon için en az iki sezon Türkiye Kupası'na katılmamamız düşüncesindeyiz."

Kongreden canlı aktardığımız haberlere aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Fenerbahçe'de kongre üyeleri, Ülker Stadyumu'na gelen Osayi Samuel'e destek tezahüratlarında bulundu.

gkkgh0ux0aahcma.jpg

Fenerbahçe'de ligden çekilme konusunun görüşüleceği tarihi kongre başladı. Sarı-lacivertli üyeler, Ülker Stadyumu'ndaki kongreye yoğun katılım gösterdi.

Fenerbahçe'de kongre üyeleri, Başkan Ali Koç'a destek pankartı açtı:

gkkje7ywwaa7wwy.jpg

Fenerbahçe'de kongre üyeleri henüz konuşmalarına başlayamadı. Saat 18.10 itibariyla stadyumun kapısında yoğun kuyruklar bulunuyor.

gkktugcwsaa2ssm.jpg

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Norm Ender'in 'Parla' marşı eşliğinde kürsüye çıktı. Kongre, Fenerbahçe Başkan Vekili ve Kulüp Sözcüsü Erol Bilecik'in açıklamalarıyla başladı. Erol Bilecik, minimum yeterlilik sayısı 22.588'i aşmış olduklarını kamuoyuna duyurdu. Böylelikle kongrenin 9 Nisan'a ertelenme ihtimali kalmadı.

gkk2-iqxiaa1t0u.jpg

FENERBAHÇE MUTLUYSA TÜRKİYE MUTLU

gkk5dirxaaagwnj.jpg

Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik, açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Herkes bilir ki, deplasmana gittiğimiz her şehre Fenerbahçe berekete getirir. Fenerbahçe kazanırsa Türkiye ekonomisi de iyi gider, büyür tespitinin öznesi biziz. Fenerbahçe mutluysa Türkiye mutlu. Bize yapılan haksızlıkları yarına da bırakmayacağız, kimsenin yanına da bırakmayacağız. Fenerbahçe bize ailelerimizden miras bir sevgi."

gkk67cswmaaos6n.jpg

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar ise "Başkanımız Sayın Ali Koç, yapacağı ayrıntılı konuşmayla kongremizin alması gereken karar konusuna ışık tutacak. Değerli üyelerimizin konuşmalarını sınırlamalarını istirham ediyoruz'' cümlelerini sarf ederek kongrenin heyecanını başlattı.

Fenerbahçe'de kongre üyeleri, Başkan Ali Koç kürsüye gelirken ''Dik dur eğilme, bu taraftar seninle!'' sloganları attı.

DİK DURDUK EĞİLMEDİK

gkk8wvvw0aek1u.jpg

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kongre üyelerine verdiği destekler için "Pankartla beni duygulandırdınız. Zaten dik durduk ve eğilmedik. Sıkıntı da buradan doğuyor. Pankartı görünce tüylerim diken diken oldu" sözlerini sarf ederek teşekkür etti.

Ali Koç, konuşmasının devamında şu sözleri sarf etti:

gkk99zzxaaahos.jpg

Ali Koç: "Camia olarak uzun yıllardır hukuki, ekonomik, sosyal birçok alanda ağır bir mücadeleyi sürdürmek zorunda bırakıldık. Zaten bugün burada, bu şekilde bulunmamızın sebebi de pervasızca ve namertçe emeğimizin ve hakkımızın gasp edilmesinin karşı sürdüreciğimiz mücadelenin yöntemini ve olası sonuçlarını değerlendirmek ve kararlaştırmak için buradayız."

''Bir kez daha planlı ve organize zorbalıkla şampiyonluğumuz elimizden alınmaya, emeklerimiz çalınmaya teşebbüs edilmiştir. Korkarım ki bu teşebbüsler sezon sonuna kadar devam edecektir.''

GERÇEK ANLAMDA YETER

gkk-aihwoaa5dil.png

''Bugün burada olağanüstü toplanmamızın sebebi sadece o maçta yaşananlar değil, çok daha fazlasıdır. Son maçlarda kaybettiğimiz 3 şampiyonluk, sözde şike kumpası, kirli ittifaklarla şampiyonluklarımızın çalınması, saha içinde insanları çıldırtan kararlar, TFF ve kurullarının çifte standart yaptırımları, başarı için her yol mübah anlayışı ile kin ve nefret kusan bazı rakipler ve saymakla bitmeyecek birçok olay. Bizlere artık yeter dedirtti. Gerçek anlamda yeter, o bildiğiniz yeter değil!"

''Son maçımızda Trabzonspor ile, dünyanın hiçbir normal ülkesinde tamamlanmasına izin verilmeyecek bir maçı, bir kez daha oynamak zorunda bırakıldık. Daha evvel, birçok kez yaşadığımız gibi, bir kez daha planlı bir organizasyonla emeklerimiz çalınmaya teşebbüs edildi. Korkarım bunlar sezon sonuna kadar devam edecektir. Bu yaşananlar, birazcık vicdanı olan herkesi rahatsız edecek boyuttadır.''

''Trabzonspor maçında yaşadıklarımıza değinmek istiyorum. Bu bardağı taşıran son damla olmuştur. Maç sonrasında yaşananlar organize ve planlı bir şekilde gerçekleşmiştir. Bu herhangi bir futbol maçında yaşanan olaylardan ibaret değildir."

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur'a şu sıfatlarla yüklendi!

gklag-uxaaarr9w.png

''Yarım akıllı''

''Yalanın insan versiyonu''

''Suç makinesi''

''Terbiyesiz''

''Utanmaz''

''Camiamız seni not aldı. Her gece yatarken bizi düşün!''

Resim

Ali Koç, açıklamalarına devam ediyor:

"Tek önceliği futbolcularımıza ceza verdirmeye çalışan rakiplerimizi de not ettik. Ancak bir tanesi var. Lügattaki kelimelerin insan versiyonu olsa bu, yalanın insan versiyonu olurdu. Yanında bir de suç makinesi terbiyesiz, utanmadan bir de TV'ye çıkıyor. Trabzon'da yaşanan olaylar için sadece "Olmamalıydı" deyip, 15 dakika bizim futbolcularımıza nasıl ceza verilmesi gerektiğini, o yarım aklıyla satır arası mesajlar vermeye çalışıyor. Koskoca camiana yaptığın kontratlarla, verdiğin bilgilerle yalanı dibine kadar soktun ama bakalım nereye kadar. Fenerbahçe seni de not etti. Sen camianda popüler olabilirsin ama her gece yatarken bizi düşün. Özellikle de benim başkanlığım bitince."

"TFF'miz. TFF'miz diyoruz çünkü bizim TFF'miz. Onların anlayışına göre oyuncularımız kaçmalıymış. Kaçsalarmış fazla güç kullanmak zorunda kalmazlarmış ve bütün bunlar yaşanmazmış. Herhalde futbolcularımızın uslu uslu dayak yemelerini bekliyorlardı. Armamızı kahramanca temsil ettiler orada.''

''En kabul edemediğim bu kanallarda ve benzerlerinde işlenen, "Fenerbahçeli futbolcular saha ortasında sevinmemeliymiş" Onların bir futbolcusu açıklama yapıyor, "Ben hayatımda böyle bir şey görmedim" diyor. Daha 3 ay önce burada aldığınız galibiyeti kutladınız. Bu kadar mı geçmişi çabuk unutuyorsunuz? Mert Hakan eli cebinde gelmiş, neresinde gelseydi!"

''Pendikspor maçı, 2006'daki Denizli maçından daha çok durdu. Orada hedefe ulaşamadılar. Trabzon maçında da şampiyonluk yolculuğumuza engel olamadılar. Ama sanmayın ki, teşebbüs etmeye devam etmeyecekler. Biz oraya gidiyoruz, yönetimler arasında bir sıkıntı yok, sahada oyuncular arasında sıkıntı yok, böyle gerginlik, böyle olaylar, daha yakın zamanda başka bir İstanbul takımıyla 5-1 yenildiği zaman tribündeki görüntüler, hayret verici!"

Fenerbahçe'de tarihi kongre, verilen iftar arasının ardından devam ediyor.

gkldo-0xsaeeuqm.jpg

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ara sonrası konuşmalarına devam ediyor.

"Biraz evvel izlediğimiz videomuz, eminim benim gibi hepimizin duygulanmasına hatta ileri gideyim öfkelenmesine neden olmuştur. Bu gördüklerimiz yaşadıklarımızın bir kısmı, hepsine zaman yetmez."

Ali Koç: ''Bu tablo şampiyon olmuş takımların son 5 senedeki puanlarını gösteriyor. Bu tablodaki 5 takımdan bu süreçte sadece Fenerbahçe'nin şampiyonluğu yok!''

İşte o tablo:

gklre2pxaaa11ek.jpg

2 ALTERNATİFİMİZ VAR

gklte58w4aaej4a.png

"2 alternatifimiz var. 1'i hiçbir şey yapmamak. 1'i de futbol faaliyetlerini askıya almak. Ligden çekilme, başka kupalara katılmama vs. vs. Artık hiçbir şey yapmamaktansa bundan sonraki süreçte itiraz bayraklarını kaldırarak her gün ölmektense bir kere ölmeyi daha bir yol olacağını düşünerek sizlerin huzurunuza çıktık"

''Pazar akşamı Samandıra'ya gittik. Bu oyunun esas öznesi olan futbolcularımız, İsmail Kartal hocamız, teknik kadro, tercümanlarımız, takım menajerimiz, hepsiyle önümüzdeki yol haritasını konuştuk. Kaptanlar söz aldı. 1-2 futbolcumuz söz aldı. Hocamız söz aldı. Trabzon'dan olağanüstü bir kenetlenmeye gelerek, dinamik ve enerjik duruşla gözümün içine baktılar ve "Sonuna kadar emeğimizle, terimizle, kanımızla mücadele etmek istiyoruz. Şampiyon olacağız" dediler."

''Size genel görüşleri söyledim. Şimdi YDK, eski yönetim kurulu üyeleri, gelen mektuplardan gelen görüşleri özetleyeceğim. En çok ağır basan görüş 'Ligden çekileceğimize faaliyetleri donduralım, neden bir alt lige düşüp aynı tiyatronun figüranı olalım?' diyenler oldu. 'Lige genç takımla çıkalım, Avrupa'ya A takımla çıkalım' görüşü oldu.''

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, futbol faaliyetlerini durdurmayacaklarını açıkladı.

gklxcawxkaao7fq.jpg

Ali Koç: "Bu görüş çok ağır bastı, ligden çekileceğimizi faaliyetleri donduralım. Benzer sorunları yaşamaya devam edeceğiz diyenler oldu. Lige genç takımla devam edelim, Süper Kupa ve Avrupa'ya A takımla çıkalım görüşü oldu. Şimdi bizim görüşümüz, bu konuyla ilgili, futbol faaliyetlerini askıya almayı şu anda hiç değerlendirmiyoruz."

gkly9uhwuaeqbgg.jpg

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ligden çekilme kararının 3 ay sonraki genel kurula kadar rafa kaldırdığını açıkladı:

Ali Koç: ''Ligden çekilme opsiyonumuzu bir sonraki Genel kurulumuza kadar masadan kaldırıyoruz."

"Taraftarlarımıza '2 Nisan akşamına kadar Şanlıurfa için plan yapmayın.' dedim. 2 Nisan akşamındayız, tekrar çağrı yapıyorum. Lütfen plan yapmayın, bilet rezerve etmeyin."

"Önümüzdeki sene Türkiye Kupası'na katılmama, sizlere soracağımız üçüncü opsiyon. En az 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmama düşüncesindeyiz."

''Bir karar vermeliyiz, Süper Kupa maçına hiç çıkmama veya U19'la çıkma. Süper Kupa'ya çıkmazsan Türkiye Kupası ve Süper Kupa'ya katılamama. Yöneticilere 1-3 yıl hak mahrumiyeti, bizi yakalamışken bırakmazlar. Mali açıdan çok büyük bir bedeli var mı, bilmiyoruz. Geliri yok, onu biliyoruz. Bütün organizasyon için yapılan masrafları karşılamak zorundayız."

gklirdfxoaawe1.jpg

Fenerbahçe'de genel kurul üyesi iş insanı Acun Ilıcalı da toplantıda söz aldı. Acun Ilıcalı, konuşmasında şu sözleri söyledi:

''Fenerbahçeli olduğum için bir kez daha gurur duyuyorum. Muhteşem bir atmosfer. İyi ki varsınız.''

''Tek bir kelime söyleyeceğim. O kelime bir kaosun sebebi. Adalet. Aylardır söylediğim yabancı hakem son 1 ayda Türkiye'de tam olarak tescillendi. Hakemlerimiz bu görevi yapabilecek durumda olmadıklarını gösterdiler."

"Türk hakemlerine güvenmiyorum. Güvenmeyeceğim."

"Türk futbolunda adalet yok. İnanıyorum ki, futboldaki adaleti ülkeye getireceğiz. Bugün Fenerbahçeli olduğum için bir kez daha gurur duydum. Dünyanın en büyük taraftarıyız. Zamanında neler nasıl direndiğimizi biliyoruz. Bugün de bunun örneğini sergiliyoruz."

gkloefqx0aez1hp.jpg

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, konuşmalarına devam ediyor:

Ali Koç: "Yeni başlıyoruz. Bu bataklık ortamına her geçen gün dibe inen Türk futboluna ve bu dünyanın içinde hep mağdur edilen Fenerbahçe için hepimize vazifeler düşüyor. Önceliğimiz kenetlenmek. Rehavete kapılmadan önümüzdeki sezon gerektiği takdirde bir sonraki Genel Kurul'da bu konuları masaya yatırmak. O zamana kadar Süper Kupa, Türkiye Kupası'nda, FIFA ve UEFA nezdinde tüm gerekli adımları atmak üzere yarından itibaren çalışmalara başlayacağız."

Fenerbahçe Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda kongre üyelerinin yönetim kuruluna tam yetki verdiği maddeler:

- Uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde Süper Kupa maçına çıkmamak veya U-19 takımıyla çıkmak.

- Önümüzdeki sezondan itibaren 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmamak veya U-19 takımıyla katılmak.

- Türkiye'de futbol faaliyetlerimizle ilgili verilecek kararlardan bağımsız olarak her halükarda yurt dışı yapılanması hususunda gerekli yol haritasını belirlemek ve hayata geçirmek.

- Futbol paydaşları dışında yapılan müdahaleler ile Türk futbolunun geldiği ve sürdürülemez nokta itibarıyla UEFA ve FIFA'nın ilgili kurullarına gerekli aksiyonların alınması için başvuruda bulunmak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN