Fenerbahçe'ye büyük onur! 20 yıl sonra imzayı attı tarihe geçti! Dünyada yılın en iyi kalecisi...

Fenerbahçe'ye büyük onur! 20 yıl sonra imzayı attı tarihe geçti! Dünyada yılın en iyi kalecisi...

Fenerbahçe'nin yeni transferi Hırvat eldiven Livakovic, UEFA tarafından büyük bir ödüle layık görüldü. 20 yıl sonra Fenerbahçe'ye imza atan ilk Hırvat futbolcu olan başarılı eldiven sarı-lacivertli camiayı gururlandırdı.

Geçtiğimiz ay Hırvat ekibi Dinamo Zagreb'ten ayrılarak Fenerbahçe'ye imza atan ve böylece 20 yıl sonra Fenerbahçe'ye imza atan ilk Hırvat futbolcu olarak sarı-lacivertli ekibin Hırvat eldiveni Dominik Livakovic UEFA, tarafından büyük bir ödüle layık görüldü.

Katarda düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla turnuvaya damga vuran başarılı eldiven, yılın en iyi kalecisine verilen Ballon d’Or Yachine ödülüne aday gösterildi.

20 yıl sonra Fenerbahçe'ye imza atan ilk Hırvat futbolcu olan başarılı eldiven dışında 2023 Ballon d’Or Yachine listesinde Livakovic’in yanı sıra Yassine Bounou, Mike Maignan, Andre Onana, Ederson, Brice Samba, Emiliano Martinez, Thibaut Courtois, Aaron Ramsdale, ve Marc-Andre Ter Stegen de yer aldı.

Fenerbahçe'de yaptığı açıklamada;

"Tebrikler Livakoviç. Kalecimiz Livakovic, Ballon d'Or'da yılın en iyi kalecisine verilen Yashin Ödülü'ne aday gösterildi" ifadelerine yer verdi.

Başarılı eldiven ayrıca sarı-lacivertli ekibin tarihindeki 3. Hırvat futbolcu olmuştu. Kanarya son olarak 2003-2004 sezonu başında Hırvat savunma oyuncusu Stjepan Tomas'ı kadrosuna katmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN