Filenin Sultanları İstanbul'da! Tarih yazan rüya takım yurda döndü

Sırbistan'ı 3-2 yenerek CEV Avrupa Şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Türkiye'ye döndü. İstanbul Havalimanı'na inen Filenin Sultanları, yoğun ilgiyle karşılandı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de oynanan CEV Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek şampiyonluğa ulaşan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı taşıyan uçak, İstanbul'a iniş yaptı.

VARGAS'IN 41. SAYISI ŞAMPİYONLUĞU GETİRDİ

Şampiyon voleybolcular havalimanında coşkulu taraftarlar ve çok sayıda basın mensubu tarafından karşılandı.

yeni-proje-10.jpg

Türkiye’nin gururu Kadın Voleybol Milli Takımı, Milletler Ligi’nin ardından Avrupa’da da altın madalyanın sahibi oldu. Daha önce bir kez finalde kaybettiğimiz Sırbistan ile kıran kırana bir mücadeleye girildi. Sultanlar setlerde iki kez geri düştü.

‘Türkler bitti demeden bitmez’ sözünü bu kez Belçika’da Sırplar’a hissettirildi. Karar setinde muhteşem mücadele eden Melissa Vargas’ın maçtaki 41. sayısı, Filenin Sultanları’na Avrupa şampiyonluğunu getirdi.

yeni-proje-11.jpg
Daniele Santarelli

'İLK GELDİĞİMDE OYUNCULARIMA...'

Havalimanına inen Filenin Sultanları vatandaşların çiçeklerini tek tek kabul etti. Basın mensuplarına röportaj veren Daniele Santarelli ise coşkusunu şöyle ifade etti: "İlk geldiğimde oyuncularıma; "Bu hayatınızın en iyi yazı olabilir" dedim. Böyle bir yaz olacağını biliyordum... Böyle bir hayal kurmasaydım, onlara da bunu söylemezdim..."

Resim

'İLK GÜNDEN BERİ İNANDIK'

Takım kaptanı Eda Erdem Dündar, "Tarih yazan ekibin parçası olduğum için çok mutluyum. İlk günden beri inandık. İyi çalıştık ve sahaya bunu yansıttığımız zaman neler olabileceğini gösterdik" dedi.

yeni-proje-12.jpg
TVF Başkanı Akif Üstündağ

'OLİMPİYATLAR KALDI'

Havalimanında basın mensuplarına açıklama yapan TVF Başkanı Akif Üstündağ, olimpiyatları işaret etti. Üstündağ, "Kupa kazanamadığımız sadece Olimpiyatlar kaldı. Sırada Olimpiyatlar'da şampiyon olmak var" şeklinde konuştu.

yeni-proje-13.jpg

ŞAMPİYONLUĞU GETİREN VARGAS: ÇOK MUTLU HİSSEDİYORUM

Maçın zafer sayısını atan Melissa Vargas, havalimanında verdiği röportajda yoğun ilgiden dolayı memnun olduğunun altını çizdi. Vargas, "Çok mutlu hissediyorum. Taraftarlara her şeyin için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...