Galatasaray dünya devlerini geride bıraktı! Aslan'dan tarihe geçen başarı...

Galatasaray dünya devlerini geride bıraktı! Aslan'dan tarihe geçen başarı...

Süper Lig'deki şampiyonluk sayısını 24'e yükselterek rakipleriyle arayı açan Galatasaray, Avrupa devlerini geride bırakarak dikkat çekici bir başarıya imza attı.

Okan Buruk yönetiminde üst üste ikinci şampiyonluğunu kazanarak şampiyonluk sayısını 24'e yükselten Galatasaray, dev takımları geride bırakarak dikkat çekici bir başarıya imza attı.

Okan Buruk yönetiminde Süper Lig'de üst üste ikinci şampiyonluğunu yaşayan Galatasaray, 2000'li yıllarda yaşadığı lig şampiyonluğu sayısını 11'e yükseltti. Aslan, Avrupa'nın 5 büyük futbol organizasyonuna sahip İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga), İtalya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'nın (Ligue 1) yanı sıra, Portekiz, Hollanda, Belçika, Türkiye ve Çekya ligleri arasında 2000'li yıllarda en fazla Şampiyonluk sevinci yaşayan takımlar arasında yer aldı.

Aslan, söz konusu dönemde elde ettiği 11 şampiyonluk ile sadece Alman devi Bayern Münih ve Portekiz ekibi Porto'nun gerisinde kaldı.

Münih, söz konusu dönemde 18 şampiyonluk elde ederken Porto ise 12 zafer yaşadı. Bu sezon yaşadığı şampiyonluk ile Süper Lig'deki şampiyonluk sayısını 24'e yükselten Galatasaray ise İtalya Serie A'dan Juventus, İspanya LaLiga'dan Barcelona ve Hollanda Eredivisie'den PSV ile aynı sayıdda (11) zafer elde etti.

Sarı-kırmızılı ekip Aynı zamnda Avrupa'da yeni nesillerin en fazla lig şampiyonluğu gördüğü 3. takım konumunda bulunuyor.

1997-2015 yılları arasında dünyaya gelenler için kullanılan "Z" kuşağı ile 2015 yılından sonra dünyaya gelenlenleri kapsayan "Alfa" kuşağı, Avrupa'nın en büyük 10 ligi içinde sırasıyla en fazla Bayern Münih, Porto ve Galatasaray şampiyonlukları gördü.

Z ve Alfa kuşağı döneminde oynanan son 28 sezonda Bayern Münih 20, Porto ise 15 kez lig şampiyonu oldu.

Galatasaray ise Z ve Alfa kuşağında doğanların, 14 kez ile Avrupa'da en fazla lig şampiyonluğuna şahit olduğu 3. takım konumunda yer aldı. Aslan'ı13'er şampiyonlukla Juventus ile Barcelona izledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN