Beşiktaş'ın ardından Galatasaray'da Avrupa Ligi'ne veda etti. Avrupa Ligi'nde tek temsilcimiz olarak yoluna devam eden Fenerbahçe, İskoç ekibi Rangers ile tur mücadelesi verecek. 3 temsilcimiz bu sezon transferde toplamda 156 milyon 266 bin euroluk harcamaya imza atarken transfer harcamasında dev takımları solladılar. Galatasaray ve Fenerbahçe, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde yer alan 36 takımın 21’inden daha yüksek harcamaya imza attı.
FURKAN UZUN
Bu sezon Avrupa Ligi’ndeki 36 takım arasında yer alan Galatasaray ve Beşiktaş, Avrupa’ya veda etti. Fenerbahçe ise Belçika ekibi Anderlecht’i eleyerek son 16’ya kalma başarısı yakaladı. Kanarya, Avrupa Ligi'nde son 16'da İskoç ekibi Rangers ile mücadele edecek. Bu sezon Avrupa Ligi'nde yer alan 3 temsilcimiz transfer harcamalarıyla dünya devi takımları dahi geride bıraktı.
3 temsilcimizin yaz transfer döneminden bu yana kadrosuna kattığı oyuncular için ödediği bedel 156 milyon euroyu aşarken temsilcilerimiz, Avrupa Ligi’nde yer alan takımlar arasında en fazla harcamaya imza atan takımlar arasında yer aldı.
3 temsilcimizin katıldığı Avrupa Ligi’nde Beşiktaş, Ocak ayında turnuvaya veda ederken Fenerbahçe, play-off turunda Belçika ekibi Anderlecht’i eledi. Galatasaray ise Hollanda ekibi AZ Alkmaar’a elenerek Avrupa’ya veda etti.
Süper Lig’deki kış transfer döneminin sona ermesiyle birlikte 3 büyük takım bu sezon transferde toplamda 156 milyon 266 bin euroluk harcamaya imza attı ve temsilcilerimiz, 36 takımın mücadele ettiği Avrupa Ligi’nde en fazla harcamaya imza atan takımlar arasında yer aldı.
FENERBAHÇE VE GALATASARAY, DÜNYA DEVLERİNDEN DAHA FAZLA HARCADI
Tarihinin en yüksek transfer harcamasına imza attığı sezonu yaşayan Fenerbahçe, bu sezon kadrosuna kattığı oyuncular için toplamda 67 milyon 860 bin euro bonservis bedeli ödeyerek Avrupa Ligi’nde yer alan 36 takım arasında en fazla transfer harcamasına imza atan 7. Takım oldu.
Fenerbahçe gibi tarihinin en yüksek transfer harcamasına imza attığı sezonu yaşayan Galatasaray ise yaz transfer döneminden bu yana kadrosuna kattığı oyuncular için toplamda 61 milyon 146 bin euro harcadı.
Her iki takım ayrıca Şampiyonlar Ligi’nde yer alan 36 takımın 21’inden daha yüksek harcamaya imza attı.
REAL MADRİD VE BARCELONA’DAN DAHİ FAZLA PARA HARCADILAR
Süper Lig’de ilk iki sırada yer alan Galatasaray ve Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu Real Madrid ,İspanyol devi Barcelona ve UEFA Avrupa Ligi’nin son finalisti Leverkusen’den dahi yüksek harcamaya imza atması ise dikkatleri çekti.
Her iki temsilcimiz de Devler Ligi’nde yer alan takımlar arasında Barcelona, Real Madrid, Liverpool, Leverkusen, Lille, PSV, Brest, Feyenoord, Sporting Lizbon, Celtic, Brugge, Zagreb, Shaktar, Bologna, Kızılyıldız, Strum Graz, Sparta Prag, Girona, Salzburg, Young Boys ve Bratislava’dan yüksek transfer harcamasına imza attı.
BEŞİKTAŞ 26 MİLYON EURO HARCADI
Ocak ayında Avrupa’ya veda eden, Süper Lig’de ise şampiyonluk yarışının uzağında kalan Beşiktaş ise yaz transfer döneminden bu yana 27 milyon 650 bin euroluk transfer harcamasına imza attı. 3 temsilcimiz sezon başından bu yana yaptıkları transfer harcamaları sonucunda Avrupa Ligi’nde yer alan 36 takım arasında “en yüksek transfer harcamasına imza atan ilk 12 takım arasında” yer aldı.
AVRUPA LİGİ’NDE EN YÜKSEK HARCAMAYA UNİTED İMZA ATTI
Avrupa Ligi’ndeki takımlar arasında ‘transfer harcaması’ listesinde ilk sırada İngiliz devi Manchester United yer aldı. İngiliz devi, yaz döneminden bu yana kadrosuna kattığı oyuncular için toplamda 246 milyon 300 bin euro ödeme yaptı. United’i bir başka İngiliz ekibi Tottenham takip etti.
Son haftalarda kötü günler geçiren Tottenham, bu sezon kadrosuna kattığı oyuncular için 175 milyon 350 bin euro ödedi. Listenin 3. Sırasında 147 milyon 790 bin euroluk harcama ile Lyon yer alırken Fransız ekibini Roma takip etti. İtalyan devi, 107 milyon 400 bin euroluk transfer harcamasıyla 4. Sırada yer aldı.
Hoffenheim 76 milyon euroluk harcama ile 5. Sırada yer alırken Frankfurt 76 milyon 850 bin euroluk harcama ile 6. Sırada yer aldı. Tarihinin en yüksek transfer harcamasına imza attığı sezonu yaşayan Fenerbahçe, 67 milyon 860 bin euro ile 7. Sırada yer alırken sarı-lacivertli ekibi 61 milyon 146 bin euro ile Galatasaray takip etti.
Portekiz ekibi Porto 51 milyon 710 bin euro ile 9. Sırada yer alırken İtalyan ekibi Lazio, 51 milyon 500 bin euroluk transfer harcaması ile 10. Sırada yer aldı. İspanyol ekibi Sociedad 45 milyon 500 bin euro ile 11. Sırada yer alırken Beşiktaş ise 27 milyon 260 bin euroluk harcama ile 12. Sırda yer aldı.
Avrupa Ligi’nde yer alan 36 takımın bu sezon yaptığı transfer harcamaları şu şekilde: