Galatasaray’da büyük gün bugün: Dursun Özbek ve Süheyl Batum yarışıyor

Galatasaray’da büyük gün bugün: Dursun Özbek ve Süheyl Batum yarışıyor

Şampiyonluk düğümünün çözümüne bir gün kala Galatasaray, bugün yeni başkanını seçiyor. Mevcut başkan Dursun Özbek ve anayasa profesörü Süheyl Batum, kulübün yönetimini devralmak için mücadele edecek.

Galatasaray Spor Kulübü’nün olağan seçimli genel kurulu bugün gerçekleştirilecek. Sarı-kırmızılı camianın 104. dönem yönetiminin belirleneceği bu önemli gün, Galatasaray Lisesi'nde saat 10.00'da başlayacak. Genel kurulda yeterli çoğunluk aranmayacak ve kongre divan heyetinin oluşturulması ile açılış yapıldıktan sonra seçimlere geçilecek.

10 BİN ÜYE SANDIK BAŞINDA

Seçimde oy kullanma hakkına sahip yaklaşık 10 bin üye, Galatasaray Lisesi’nde kurulacak 20 sandıkta oylarını kullanacak. Oy kullanma işlemi saat 15.00’te sona erecek.

BAŞKANLIK YARIŞI: DURSUN ÖZBEK VE SÜHEYL BATUM

Genel kurulda, mevcut başkan Dursun Özbek ile anayasa profesörü ve siyasetçi Süheyl Batum başkanlık için yarışacak. Seçimlerde Dursun Özbek için kırmızı, Süheyl Batum için ise sarı renkte oy pusulaları kullanılacak.

BAŞKAN ADAYLARININ LİSTELERİ

Dursun Özbek’in yönetim kurulu asıl ve yedek listeleri şu isimlerden oluşuyor:

DURSUN ÖZBEK:

Asıl: Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioğlu, Bora İsmail Bahçetepe, Sedat Artukoğlu, Eray Yazgan, Can Natan, Mehmet Saruhan Cibara, Ali Yüce, İbrahim Hatipoğlu, Fatih Demircan

Yedek: Ozan Bingöl Yurtsever, Timur Kuban, Emir Aral, Tanur Lara Yılmaz, Ece Bora.

SÜHEYL BATUM:

Asıl: Aytuğ Sakallıoğlu, Ayşen Sarıkan Tanırcan, Aslı Makaracı Başak, Mete İkiz, Suat Sarı, Çetin Soysal, Mustafa Barış Yaşaroğlu, Rezan Epözdemir, Cüneyt Öztürk, Murat Karaman

Yedek: Metin Karakaya, Cem Topuz, Hikmet Siber Akyelken, Mehmet Şişmanoğlu, Hikmet Ozan Öğüt.

ÖZBEK'İN LİSTESİNDE ERDEN TİMUR EKSİKLİĞİ

Dursun Özbek’in listesinde son iki yılın önemli isimlerinden Erden Timur’un yer almaması dikkat çekici bir ayrıntı olarak öne çıkıyor. Süheyl Batum’un seçim propagandalarından biri, Özbek’in 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday olan Murat Kurum ile basına sızan fotoğrafı oldu. Batum, bu durumu "Galatasaray dokunulabilir olmuştur" şeklinde eleştirdi.

EKONOMİK VAATLER

Özbek’in propagandalarında, Galatasaray’ın Bankalar Birliği anlaşmasından çıkma vaadi öne çıkıyor. Başkan, Florya arazisinden elde edilecek gelirle bankalara olan borçların ödeneceğini ve kulübün elini kısıtlayan bu anlaşmadan kurtulacağını vadediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN