Galatasaray'dan altın değerinde üç puan

Galatasaray'dan altın değerinde üç puan

Trendyol Süper Lig'de 32. haftanın kapanış maçında Alanyaspor ile Galatasaray kozlarını paylaştı. İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmada Sarı-Kırmızılılar, rakibini 4-0 mağlup etmeyi başardı.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

STAT: Alanya Oba

SAAT: 20.00

HAKEMLER: Cihan Aydın, Deniz Caner Özaral, Hakan Yemişken

YAYIN: beIN Sports 1

ALANYASPOR: Ertuğrul; Hadergjonaj, Furkan, Aliti, Balkovec; Efecan, Fer, Oğuz; Richard, Yusuf, Ahmed Hassan

GALATASARAY: Muslera; Aurier, Nelsson, Abdülkerim, Köhn; Torreira, Kerem Demirbay; Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper; Icardi

Galatasaray'da sakatlığını atlatan yeni transfer Serge Aurier, Alanyaspor maçında ilk kez sahaya çıktı.

BARIŞ ALPER-ZIYECH ORTAKLIĞI GALİBİYETİ GETİRDİ

Resim

Trendyol Süper Lig'de 32. haftanın kapanış maçında Alanyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Alanya Oba Stadyumu'nda oynanan maç büyük heyecana sahne oldu.

Alanyaspor ve Galatasaray, ilk yarıda sahada büyük bir mücadele ortaya koydu. Her iki takım da rakip kalede tehlikeler yarattı. Ancak ilk 45 dakikada gol sesi çıkmadı. İlk yarıya damga vuran olay ise Fatih Tekke'nin atılması oldu. Alanyaspor'un başarılı teknik direktörü Fatih Tekke, 17. dakikada hakeme yaptığı şiddetli itiraz nedeniyle doğrudan kırmızı kart gördü.

Galatasaray, ikinci yarıda fırtına gibi esti. Puan kaybına tahammülü olmayan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, ikinci yarıya Hakim Ziyech ve Kaan Ayhan değişiklikleriyle başladı. Bu değişiklikler hemen etkisini gösterdi. Galatasaray, 55. dakikada öne geçti. Barış Alper Yılmaz, sol çaprazdan nefis bir vuruşla takımını öne geçirdi. 60. dakikada ise sahneye Hakim Ziyech çıktı. Faslı yıldız, ceza sahası dışından çektiği sert şutta kaleci Ertuğrul'u avlamayı başardı. Alanyaspor, 64. dakikada ise 10 kişi kaldı. Leroy Fer gördüğü ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı. Baskısını daha da artıran Galatasaray, 72. dakikada aradaki farkı üçe çıkardı. Barış Alper Yılmaz bir kez daha sahne aldı ve kaydettiği golle skoru 3-0'a getirdi. Maçın skorunu ise Mauro Icardi belirledi. Kaan Ayhan'ın asistinde fileleri sarsan Arjantinli yıldız, bu sezonki 19. gol sevincini yaşadı.

Galatasaray, deplasmanda Alanyaspor'u 4-0 mağlup ederek Fenerbahçe'nin 2 puan önünde liderliğini sürdürdü. Sarı-Kırmızılılar, haftaya Pendikspor ile kozlarını paylaşacak.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Karşılaşma hakem Cihan Aydın'ın düdüğüyle başladı.

Mücadele oldukça temposuz başladı. Her iki takım da top kayıpları yapıyor.

Alanyaspor, maçın ilk 15 dakikalık bölümde etkili olan taraf. Ev sahibi, Oğuz Aydın'ın kanadından tehlikeler yaratıyor.

Alanyaspor'da Fatih Tekke, hakeme itirazları nedeniyle 18. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Galatasaray'ın 25. dakikada Abdülkerim Bardakcı'yla bulduğu gol, hakem Cihan Aydın tarafından geçersiz sayıldı. Hakem, pozisyonda Abdülkerim'in rakibine faul yaptığını tespit etti.

Alanyaspor, 35. dakikada gole yaklaştı. Ceza sahasına gelen topta Victor Nelsson'un yaptığı ters vuruş az farkla dışarı çıktı.

Galatasaray, 40. dakikada gole yaklaştı. Mertens'in şık vuruşunda top üst direkten döndü.

Karşılaşmada ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, ikinci yarı başında iki değişiklik yaptı. Kaan Ayhan ve Hakim Ziyech, oyuna dahil olurken; Serge Aurier ve Kerem Aktürkoğlu oyundan çıktı.

İkinci yarıda tempo oldukça yüksek. Her iki takım da gol pozisyonlarına giriyor.

Galatasaray, 55. dakikada öne geçti. Barış Alper Yılmaz, sol çaprazdan nefis bir vuruşla takımını öne geçirdi.

Galatasaray, 60. dakikada öne geçti. Hakim Ziyech, ceza sahası dışından müthiş bir gole imza attı.

Alanyaspor, 64. dakikada 10 kişi kaldı. Leroy Fer gördüğü ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı.

Galatasaray, 67. dakikada gole yaklaştı. Mertens'in şutunda top az farkla dışarı çıktı.

Galatasaray, 72. dakikada aradaki farkı üçe çıkardı. Barış Alper Yılmaz bir kez daha sahne aldı ve kaydettiği golle skoru 3-0'a getirdi.

Galatasaray, 83. dakikada skoru 4-0'a getirdi. Kaan Ayhan'ın asistinde Mauro Icardi meşin yuvarlağı filelere yolladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN