Hatayspor deprem sonrası ilk kez sahada: Enkazda ölen arkadaşlarını andılar

Hatayspor deprem sonrası ilk kez sahada: Enkazda ölen arkadaşlarını andılar

Kahramanmaraş deprem felaketinde bir futbolcusu ve sportif direktörünü kaybeden Hatayspor, depremden sonra ilk kez sahaya çıktı. Hull City ile hazırlık maçı yapan ve berabere kalan takım ölen arkadaşlarını unutmazken teknik direktör Volkan Demirel, "Tek hedefimiz depremzede vatandaşlarımıza umut olmak" dedi.

Hatayspor, Maraş’ta meydana gelen depremlerin ardından ilk kez sahaya çıktı. Bursa Timsah Arena Stadyumu’nda oynanan maçta, karşılaşma öncesi Hatayspor’un depremde ölen futbolcusu Christian Atsu ve sportif direktörü Taner Savut anıldı.

MAÇ SONRASI ATSU’NUN FORMASINI TUTTU

Mücadele öncesinde de Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel alkış aldı. Kaybettikleri Taner Savut’un eşi ve kızlarıyla saha ortasında bir araya gelen ve Taner Savut anısına yapılan tişörtle poz veren Volkan hoca, 11 fotoğrafında da Atsu’nun formasını tuttu.

Hatayspor, Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu İngiltere Championship takımlarından Hull City ile 1-1 berabere kaldı. İngiliz ekibi 68.dakikada Will Jarvis ile öne geçerken Hatayspor’un golünü 84.dakikada Ünal Emre Durmuşhan kaydetti.

'TEK GAYEM HATAYLILARI MUTLU ETMEK'

Karşılaşmanın ardından Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, "Gerçekten bizim için önemliydi burada olmak. Aşağı yukarı ben 5 ay 3 gün sonra ayakta dimdik duran bir Hatay. Burada mesajım şu aslında biliyorsunuz futbol büyük bir organizasyon. Bu organizasyonda yoktan var olan bir takım. Umuyorum ki depremzedeler için bir umut olmuştur. Herkes kendi hanesini, kendi işyerini, kendi ailesini, yeniden ayağa kaldırır yeniden planlar tek amacımız tek hedefimiz depremzede vatandaşlara umut olup, ışık vermek. Onları ayağa kaldırmak. Yeni hedefim ayakta kalmak. Şimdi şükürler olsun ayağa kalktık. İnşallah Hatay'ı ligde tutabilmek tek hedefim, tek gayem bundan da ötesi Hataylıları mutlu etmek" diye konuştu.

ACUN ILICALI: HATAYSPOR'UN HEPİMİZ İÇİN ANLAMI FARKLIYDI

İngiliz insanlarının dikkatini ülkemize çekmek istediğini belirten Hull City Başkanı Acun Ilıcalı, "Buraya çok güzel bir ön hazırlık için geldik. Bugün ki maç için gönlümde berabere bitsin istiyordum, berabere bitti. Hatayspor'un hepimiz için anlamı farklıydı. Onların da ilk maçıydı. Volkan hocamı tebrik ediyorum. Çok güzel bir takım yapmış. Çok güzel iki takımın mücadelesi oldu" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN