'Icardi artık ölmeli yoksa...' Futbol yorumcularını isyan ettiren gelişme

'Icardi artık ölmeli yoksa...' Futbol yorumcularını isyan ettiren gelişme

Süper Lig’in 24. haftasında Galatasaray ile Samsunspor karşı karşıya geldi. Deplasmanda rakibini 2-0 mağlup eden Galatasaray’ın sevilen oyuncusu Icardi için futbol yorumcuları isyan etti! 'Icardi artık ölmeli yoksa...'

NESİBE GÖVEN ATALAY

Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray'ın Samsunspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ettiği karşılaşma sonrası spor yazarlarının maç değerlendirmeleri gündeme damgasını vurdu. Özellikle Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi'nin son maçlarda yaşadığı penaltı pozisyonlarına hakemlerin sessiz kalması spor camiasını şaşırtıyor. Dün akşamki maçta da hakemlerin ve VAR'ın penaltı pozisyonuna tepkisiz kalması büyük tartışma yarattı.

Maçın ikinci yarısında yaşanan bir pozisyonda Icardi'nin ceza sahası içinde rakip oyuncu tarafından itildiği ancak hakemlerin bu duruma penaltı olarak karşılık vermediği belirtildi. Tecrübeli futbol yorumcusu Erman Toroğlu, "Icardi'ye penaltı verilmesi için ölmesi mi gerekiyor?" diyerek hakem kararlarına sert eleştiriler yöneltti. Gaziantep maçında yaşanan benzer olaylara atıfta bulunan Toroğlu, Icardi'ye yapılan faullerin görmezden gelinmesini eleştirdi.

Galatasaray deplasmanda galip geldi

Galatasaray'ın maç boyunca üstün bir performans sergilediğine değinen spor yazarları, özellikle Nelsson ve Barış Alper Yılmaz'ın golleriyle alınan galibiyetin önemine dikkat çekti. Ancak Icardi'ye verilmeyen penaltılar, maçın ardından en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

Süper Lig'de liderlik yarışını sürdüren Galatasaray için kritik bir 3 puan olan bu maçın ardından, hakem kararları ve VAR sisteminin etkinliği bir kez daha tartışmaya açıldı. Futbolseverler ve spor yazarları, Icardi gibi yıldız bir oyuncunun maçlarda maruz kaldığı muameleyi ve adaletin sağlanıp sağlanmadığını sorguluyor.

İŞTE O YORUMLAR:

Uğur Meleke: Dün Samsun’da 10’uncu dakikada 2-0’ı bulunca uzun zaman sonra ilk kez vitesi 5’ten 2’yer düşürme fırsatı buldu sarı kırmızılılar. Maçın son 80 dakikasını büyük ölçüde rölantide oynadılar. Samsun’a fırsatlar verdiler ama iki gollü güvenli mesafeyi korudular. Galatasaray’ın dünkü galibiyetinde Van Drongelen’le sürekli didişmek zorunda kalmasına rağmen Barış Alper çıktı yine ön plana. Ayrıca Galatasaray’da kaybedilen topların geri kazanılmasında Davinson Sanchez ve Torreira’nın katkıları üst seviyedeydi. Dün Samsun’da 10’uncu dakikada 2-0’ı bulunca uzun zaman sonra ilk kez vitesi 5’ten 2’yer düşürme fırsatı buldu sarı kırmızılılar. Maçın son 80 dakikasını büyük ölçüde rölantide oynadılar. Samsun’a fırsatlar verdiler ama iki gollü güvenli mesafeyi korudular. Galatasaray’ın dünkü galibiyetinde Van Drongelen’le sürekli didişmek zorunda kalmasına rağmen Barış Alper çıktı yine ön plana. Ayrıca Galatasaray’da kaybedilen topların geri kazanılmasında Davinson Sanchez ve Torreira’nın katkıları üst seviyedeydi.

Levent Tüzemen: Icardi'ye penaltı verilmesi için ölmesi mi gerekiyor? G.Antep maçında iki net penaltı pas geçildi, Samsun'da Satka'nın vuruş öncesi kolundan yapışarak çektiği İcardi'ye yine penaltı verilmedi. Hakemler ve VAR'ın İcardi'ye yapılan bu harekete vermediği kararlar için TFF Başkanı gibi "Yeteeeeer" ve "Utanın" diyorum. Icardi'ye penaltı verilmesi için ölmesi mi gerekiyor? G.Antep maçında iki net penaltı pas geçildi, Samsun'da Satka'nın vuruş öncesi kolundan yapışarak çektiği İcardi'ye yine penaltı verilmedi. Hakemler ve VAR'ın İcardi'ye yapılan bu harekete vermediği kararlar için TFF Başkanı gibi "Yeteeeeer" ve "Utanın" diyorum.

Erman Özgür: Okan Buruk bana göre şampiyonluğa oynayan bir hocanın yapması gerektiği gibi skoru korumak değil Zaha ve Halil Dervişoğlu hamleleri yaparak skor aramaya devam etti. Belki skoru arttıramadı ama Muslera, Nelsson ve Torreira’nın performansları ile öne çıktıkları Samsunspor deplasmanını rahat geçmeyi başardı. Okan Buruk bana göre şampiyonluğa oynayan bir hocanın yapması gerektiği gibi skoru korumak değil Zaha ve Halil Dervişoğlu hamleleri yaparak skor aramaya devam etti. Belki skoru arttıramadı ama Muslera, Nelsson ve Torreira’nın performansları ile öne çıktıkları Samsunspor deplasmanını rahat geçmeyi başardı.

Erman Toroğlu: İkinci yarı İcardi'nin bir pozisyonu var. Sağdan atılan ortada ceza alanında rakibi, İcardi'yi bir taraftan alıp bir tarafa koyuyor. Hakem de bizler gibi seyrediyor. Enteresandır, VAR'daki de seyrediyor. Bir ofsayt pozisyonu var, yayıncı kuruluş yarım otomatikten pozisyonu getirdi ama hangi pozisyon? İki futbolcu ama topa vuruş anı yine gelmiyor. Kusura bakmayın, ben bu yarı otomatik sisteme inanmıyorum. Bunu kesinlikle göstermeleri lazım İkinci yarı İcardi'nin bir pozisyonu var. Sağdan atılan ortada ceza alanında rakibi, İcardi'yi bir taraftan alıp bir tarafa koyuyor. Hakem de bizler gibi seyrediyor. Enteresandır, VAR'daki de seyrediyor. Bir ofsayt pozisyonu var, yayıncı kuruluş yarım otomatikten pozisyonu getirdi ama hangi pozisyon? İki futbolcu ama topa vuruş anı yine gelmiyor. Kusura bakmayın, ben bu yarı otomatik sisteme inanmıyorum. Bunu kesinlikle göstermeleri lazım.

Aslan liderliği kaptı! Galatasaray, Samsunspor deplasmanından mutlu döndü | Spor | Türkiye Gazetesi

Engin Kehale: Okan Buruk, sezon içerisinde 3-5 maçın stratejisini Barış Alper’in rakip sol bekin arkasına yapacağı koşular üzerinden kurguluyor. Örneğin sezon başındaki Ljubljana maçı. Samsunspor karşısında da böyle bir strateji ile sahadaydı. Üst üste ikinci kez, zor geçecek diye öngörülen bir deplasmanı rahat oynamayı bildi Galatasaray. İcardi’nin ilk yarıda rakip ceza sahasında tek topla buluşmasında arkaya aşırdığı topu tamamlayan Nelsson, takımını öne geçirdi. Yukarıda bahsettiğim planın meyvesiyle Barış Alper, 11 dakika içinde 2 farklı üstünlüğe taşıdı Galatasaray’ı. Okan Buruk, sezon içerisinde 3-5 maçın stratejisini Barış Alper’in rakip sol bekin arkasına yapacağı koşular üzerinden kurguluyor. Örneğin sezon başındaki Ljubljana maçı. Samsunspor karşısında da böyle bir strateji ile sahadaydı. Üst üste ikinci kez, zor geçecek diye öngörülen bir deplasmanı rahat oynamayı bildi Galatasaray. İcardi’nin ilk yarıda rakip ceza sahasında tek topla buluşmasında arkaya aşırdığı topu tamamlayan Nelsson, takımını öne geçirdi. Yukarıda bahsettiğim planın meyvesiyle Barış Alper, 11 dakika içinde 2 farklı üstünlüğe taşıdı Galatasaray’ı.

Osman Şenher: Her şeye rağmen zirve yarışında Cim Bom’a üç puan lazımdı, dün gece de hak ederek galip geldiler. Benim anlayamadığım her maç, Icardi’ye yapılan ve penaltıya sebep veren fauller es geçiliyor. Geçen hafta Gaziantep maçında, dün gece de Samsun maçında hakemler beyaz noktayı göstermiyor. Her şeye rağmen zirve yarışında Cim Bom’a üç puan lazımdı, dün gece de hak ederek galip geldiler. Benim anlayamadığım her maç, Icardi’ye yapılan ve penaltıya sebep veren fauller es geçiliyor. Geçen hafta Gaziantep maçında, dün gece de Samsun maçında hakemler beyaz noktayı göstermiyor.

Ercan Taner: Evinde oynayan takımların en hoşlanmadığı durumdur 11 dakikada 2 gol yemek. Şaşırırsınız. Kendinize gelene kadar devre sonu gelir. Böyle başladı maç Samsunspor için. Galatasaray için ise plan kusursuz işlemişti. Nelsson ve Barış Alper’in golleri zor geçeceği düşünülen Samsun deplasmanında işleri kolaylaştırmıştı. Evinde oynayan takımların en hoşlanmadığı durumdur 11 dakikada 2 gol yemek. Şaşırırsınız. Kendinize gelene kadar devre sonu gelir. Böyle başladı maç Samsunspor için. Galatasaray için ise plan kusursuz işlemişti. Nelsson ve Barış Alper’in golleri zor geçeceği düşünülen Samsun deplasmanında işleri kolaylaştırmıştı.

Ömer Üründül: Dün gece başta Nelsson olmak üzere defans bloğu görevini iyi yaptı. Takımın hücumda ateşleyici gücü, formunun zirvesine çıkan Barış Alper'di. Hem iyi oynuyor hem de güçlü. Dün gece başta Nelsson olmak üzere defans bloğu görevini iyi yaptı. Takımın hücumda ateşleyici gücü, formunun zirvesine çıkan Barış Alper'di. Hem iyi oynuyor hem de güçlü.

Arif Kızılyalın: Belki çok klasikleşmiş bir laf ama, final gibi maç tanımı Samsunspor-Galatasaray randevusu için biçilmiş kaftan. Daha doğrusu ligin boyu kısaldıkça her maç final. Çünkü, şampiyonluktaki ‘tek’ rakip Fenerbahçe ile müthiş bir rekabet var. Eğer, Gordion’un düğümü gibi duran lig denklemini mayıs ayındaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde çözmek istiyorsa Sarı-Kırmızılılar her maçı kazanmalılar. Belki çok klasikleşmiş bir laf ama, final gibi maç tanımı Samsunspor-Galatasaray randevusu için biçilmiş kaftan. Daha doğrusu ligin boyu kısaldıkça her maç final. Çünkü, şampiyonluktaki ‘tek’ rakip Fenerbahçe ile müthiş bir rekabet var. Eğer, Gordion’un düğümü gibi duran lig denklemini mayıs ayındaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde çözmek istiyorsa Sarı-Kırmızılılar her maçı kazanmalılar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN