Kanarya derbilerde kayıp

Kanarya derbilerde kayıp

Süper Lig’in 37’nci haftasında Galatasaray’a deplasmanda 3-0 mağlup olan Fenerbahçe, teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde derbilerde bekleneni veremedi. Sarı-Lacivertliler, bu sezon Beşiktaş ve Galatasaray’a karşı oynadığı 4 derbide 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik yaşadı.

Spor Toto Süper Lig’in 37. haftasındaki derbide konuk olduğu Galatasaray’a 3-0 yenilen Fenerbahçe, son maçını kazanarak 77 puana ulaşan 3. sıradaki Beşiktaş ile aynı puanda kaldı. Fenerbahçe’nin Portekizli Teknik Direktörü Jorge Jesus, Galatasaray maçını da kaybederek bu sezon takımının başında derbi galibiyeti yaşamadı. Sarı-Lacivertliler, bu sezon Beşiktaş ve Galatasaray ile oynadığı 4 derbi maçında da galibiyetle tanışamadı. Beşiktaş deplasmanında sahadan golsüz berabere ayrılan Fenerbahçe, evinde 4-2 mağlup oldu.

Sezonun ilk yarısında Galatasaray’a 3-0 kaybeden Kanarya, bu derbiden de sahadan 3-0’lık skorla mağlup ayrıldı. Sarı-Lacivertli ekip söz konusu skorun ardından 32 yıl sonra bir ilk yaşandı. Jorge Jesus, Fenerbahçe’nin başında Guus Hiddink’ten (1990-1991) bu yana bir Süper Lig sezonunda Sarı-Kırmızılı ekibe karşı oynadığı iki maçı da kaybeden ilk teknik direktör oldu.

Fenerbahçe derbisinden 3 puanla ayrılan Galatasaray, Sarı-Lacivertlileri Nef Stadyumu’nda 9 yıl sonra mağlup etti. Sarı-Kırmızılılar rakibini 3-0 mağlup ederek evinde kötü seriyi bitirdi. Aslan, Nef Stadyumu’nda Sarı-Lacivertlileri en son 18 Ekim 2014 tarihinde oynanan derbide 2-1’lik skorla yenmişti. Cimbom bu sonuçla Fenerbahçe’yi sahasında 9 yıl sonra yenmiş oldu.

Mücadele sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetimi stattan demeç vermeden ayrıldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’un, maçın ardından düzenlenen basın toplantısına katılmayarak stattan ayrılması da tepki çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN