Kartal’a Avrupa’da ‘Güneş’ doğdu: Beşiktaş Avrupa'da devleri arkasında bıraktı! Milyonları cebine koydu

Kartal’a Avrupa’da ‘Güneş’ doğdu: Beşiktaş Avrupa'da devleri arkasında bıraktı! Milyonları cebine koydu

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun ilk maçında Club Brugge ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, yakaladığı seriyle Avrupa'da birçok takımı geride bırakmayı başardı.

Beşiktaş, 2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde 8 maç yenilmeyerek Avrupa'da tarihinin en uzun süreli serisini yakalamıştı. Vikingur Gota ekibini 3-0 yenerek seriye başlayan Siyah-Beyazlı ekip, bu süreçte 7 galibiyet ve bir beraberlik almıştı. Beşiktaş'ın 8 maçlık yenilmezlik serisi Porto'ya 3-1 mağlup olarak sonlanmıştı.

senol1.jpg

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en uzun süreli galibiyet serisini de Güneş yönetiminde yakaladı. Siyah-Beyazlı takım, bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin elemelerindeki 6 maçı kazanarak bu rekoru Şenol Güneş'in teknik direktörlüğünde yakaladı. Şenol Güneş, Beşiktaş'ın başında en çok maça çıkan teknik direktör unvanını da bu sezon geliştirmeye devam etti. Siyah-Beyazlı ekip, Güneş'in teknik direktörlüğünde 45 maça çıkarken rakiplerine 22 kez üstünlük sağladı. 13 maçtan beraberlikle ayrılan Beşiktaş, Güneş dönemindeki 10 karşılaşma rakiplerine mağlup oldu.

senol2.jpg

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun ilk haftasında Belçika ekibi Club Brugge ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde Avrupa'da yenilmezlik serisini sürdürdü. Bu sezon Avrupa'da oynadığı 6 maçtan üst üste galip ayrılan Siyah-Beyazlı ekip, grup mücadelesinde Club Brugge ile berabere kalarak yenilmezlik serisini 7 maça taşıdı. Görev aldığı dönemlerde Beşiktaş'a Avrupa'da önemli başarılar getiren Güneş, Siyah-Beyazlı takımın D Grubu ikinci maçında Lugano ile evinde yapacağı karşılaşmayı yenilmeden tamamlaması halinde Avrupa kupalarındaki en uzun süreli yenilmezlik rekorunu tekrarlayacak.

senol3.jpg

Beşiktaş, Güneş'in görev yaptığı 2015-2019 yılları arasında da Avrupa'da tarihi başarılara imza atmıştı. 2017-2018 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde yer alan Beşiktaş, Güneş'in yönetiminde Türk futbol tarihine geçen sonuçlara imza atmıştı. Söz konusu sezonda grup mücadelesinde 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 14 puan toplayan Beşiktaş, Türk takımları adına Şampiyonlar Ligi'nde en yüksek puana ulaşan ekip olmuştu. Gruptan namağlup lider ilk çıkan Türk ekibi unvanını da Güneş'in teknik direktörlüğünde alan Beşiktaş, attığı 11 golle de gol rekorunu da eline geçirdi.

senol.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN