Kulübeye ilk aday Farke

Kulübeye ilk aday Farke

Alınan olumsuz sonuçların ardından teknik direktör Sergen Yalçın ile yollarını ayıran Beşiktaş, yeni hoca arayışlarına hız kesmeden başladı. Geniş bir teknik adam listesi hazırlayan Siyah-Beyazlı yönetim, son olarak Norwich’i çalıştıran Daniel Farke’yi öncelikli hedef olarak belirledi.

KARAR SPOR

Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde üst üste yaşanan kayıpların ardından Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın ile yol ayrımına gidildi.

49 yaşındaki teknik adamın istifasının ardından yeni hoca arayışlarına başlayan Siyah-Beyazlılarda pek çok aday gündeme gelirken öncelik verilen isim Norwich’i çalıştıran Daniel Farke oldu. 45 yaşındaki teknik direktör ile 1.5 senelik kontrat üzerinden görüşmeler başlarken kararın kısa süre içerisinde netleşmesi bekleniyor.

Teknik direktörlük kariyerine Almanya’da Lippstadt 08’de başlayan Farke, sonrasında Dortmund altyapısında görev aldı. Alman çalıştıcı daha sonra 2017’de İngiltere’den Norwich’in başına geçti. İlk sezonunda Championship’te 14. olan Farke, ertesi sezon takımını şampiyon olarak Premier Lig’e taşıdı. Premier Lig’de istediğini bulamayan Norwich, aynı sene alt lige geri düşse de 1 sezon sonra şampiyon olarak Premier Lig’e geri döndü.

Bu sezona kötü başlayan Norwich’te 6 Kasım’da Farke ile yollar ayrıldı. Siyah-Beyazlı ekipte Farke’nin haricinde 4 yabancı teknik adam daha listeye dahil edildi. Beşiktaş yönetimi, Çin’de görev süresinin sonlarına yaklaşan eski çalıştırıcısı Slaven Bilic’i de yakın markaja aldı. Siyah-Beyazlı ekip, Farke’den istediği cevabı alamazsa Bilic ile görüşmelere başlayacak.

Ayrıca Beşiktaş’ta Bilic döneminde yardımcılık yapan ve şu anda Dortmund’da görev alan Edin Terzic’in ismi gündeme geldi. Ancak genç çalıştırıcının Alman ekibinden ayrılmaya sıcak bakmadığı ifade edildi. Son olarak gündeme gelen yabancı hoca adayı ise RedBull Leipzig’den ayrılan Jesse Marsch oldu. Öte yandan Beşiktaş’ta Sergen Yalçın’ın ayrılığının ardından yerli hocalardan Şenol Güneş ve Rıza Çalımbay isimleri öne çıkmıştı. Ancak önceliğini yabancı hocaya veren yönetim şu ana kadar hiçbir yerli teknik adamla temasa geçmedi. Yabancı isimlerle yapılacak görüşmelerden çıkacak sonuca göre Beşiktaş, rotayı yerli hocalara çevirebilir. Rotanın yerli hocalara dönmesi halinde Okan Buruk ve kulübün eski futbolcularından Mehmet Özdilek ile Tayfur Havutçu için de girişimlere başlanması yüksek ihtimal olarak değerlendiriliyor.

Larin’in talipleri artıyor

Beşiktaş’ta geçen sezonki çifte şampiyonluğunda büyük katkıları olan 26 yaşındaki Cyle Larin’in talipleri artıyor. Kanada Milli Takımı’nın en çok gol atan oyuncusu unvanını alan Larin dikkatleri üzerine çekti. İngiliz basınında yer alan habere göre Premier Lig’den 3 takım Larin’i istiyor. Premier ekipleri West Ham, Everton ve Southampton, daha önce hücum hattının her yerinde oynayabilen Larin ile ilgilenmişti. TeamTalk’ın bir haberine göre bu 3 ekibe Brighton&Hove Albion da eklendi. Bu sezon Premier Lig gol atma sıkıntısı yaşayan Brighton’ın ek hücum seçenekleri için Larin’in düşünüldüğü iddia edildi.

KARTAL KAAN’DA ISRARCI

Devre arasında kadrosunu yeni bir savunmacıyla güçlendirmek için yoğun mesai harcayan Siyah-Beyazlılar, İtalya Serie A ekibi Sassuolo’nun A Milli stoperi Kaan Ayhan’dan vazgeçmiyor. Sezon başında anlaşılan ancak kulübünün olumsuz tavrı sonrasında alınamayan başarılı futbolcu için Çizme ekibinin kapısı ocak ayında tekrar çalınacak. Kulübünde fazla forma şansı bulamaması sebebiyle mutsuz olan Kaan’ın da ara transfer döneminde ayrılık için kulübünden izin isteyeceği belirtildi. Ayrıca Kaan Ayhan için yine olumsuz yanıt alınırsa bu kez rota Konyaspor ’un tecrübeli futbolcusu Abdülkerim Bardakçı’ya dönecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN