Kupa finaline ev sahipliği yapacak stadyum belli oldu! Resmi açıklama bekleniyor...

Kupa finaline ev sahipliği yapacak stadyum belli oldu! Resmi açıklama bekleniyor...

23 Mayıs'ta Beşiktaş ile Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya gelecek. Dev finale sayılı günler hangi stadyumun finale ev sahipliği yapacağı büyük oranda belli oldu.

Bu sezon Süper Lig'de beklentilerin altında kalan Trabzonspor ile Beşiktaş, 23 Mayıs'ta Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya gelecek. Dev maça sayılı günler kala hangi stadyumun karşılaşmaya ev sahipliği yapacağı büyük oranda belli oldu.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın "İlk tercihimiz Olimpiyat Stadı olacak. İstanbul'da oynayalım diyeceğiz ama federasyon ve Beşiktaş'ın görüşü olabilir. İstanbul'a yakın bir yer, Kocaeli olabilir. Ortak bir şekilde konuşacağız. Önemli olan dostça bir finalin olması" açıklamalarını destekleyerek finalin İstanbul'da oynamasına sıcak baktıklarını açıkladı.

Başkan Arat açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi beni aradı ve (Türkiye Kupası finaliyle ilgili) 'Nereyi düşünüyorsunuz?' dedi. Ben de Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan ve benim birlikte görüşmemizin daha faydalı olacağını düşündüm. Ertuğrul Doğan çok önemli bir başkandır ve sözünde duran bir insandır. Onunla aynı masaya oturup finali konuşmak güzel bir şeydir. Beşiktaş finale kalmıştır, Beşiktaş için 23 Mayıs çok önemlidir. Kendileri Atatürk Olimpiyat Stadı'ndan bahsetmiş. Atatürk Olimpiyat Stadı milli bir stattır. Beşiktaş zaten bu teklifi getirecekti. Ertuğrul Bey'in Trabzon'dan bu teklifi getirmesi tüm Türkiye'yi rahatlatmıştır.

Geçen yıl Şampiyonlar Ligi finalinin oynandığı bir statta bu Ziraat Türkiye Kupası finalinin oynanması Türkiye'ye yakışır. Halkımız bundan mutlu olur. Trabzonluları burada en güzel şekilde misafir ederiz. Centilmenlik içinde olur. İki camia da bu güzel finalin tadına varır, bir şenlik havasında olur. Camia olarak finale kaldığımız için fevkalade mutluyuz. Kupayı almak için de her türlü konsantrasyonun içindeyiz. Birkaç antrenman yapılması lazım orada. Sanırım federasyon bu konuda da sıcak yaklaşacaktır. Birçok insan seyahat masrafından kurtulacak, güvenlik sıkıntısı olmayacak. Oraya ulaşım daha kolay. Türkiye için hayırlıdır. Umarım bu şekilde karar veririz."

Her iki başkanın bu açıklamaları sonrasında finalin Olimpiyat Stadı'nda oynanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN