Kurtuluşun formülü altyapı

Kurtuluşun formülü altyapı

Trabzonspor’un 18’inci başkanı seçilen Ertuğrul Doğan, kalıtsal problemleri çözmek için projeleri olduğunu ifade etti. Ekonomik kurtuluşun altyapıdan geçtiğini ifade eden Başkan Doğan “Altyapımızı çalışır, verimli, para kazandıran bir işletme haline getirmemiz lazım” dedi.

Trabzonspor Olağanüstü Genel Kurulu’nda Bordo-Mavili kulübün 18. başkanı olan Ertuğrul Doğan, hedeflerine yönelik açıklamalarda bulundu. Genel kurulun istediği gibi geçtiğini belirten Doğan, sorumluluğa hazır olduğunu söyledi.

“Sadece Trabzonspor ekonomik problemleri yaşamıyor. Türk futbolunun en büyük problemi ekonomi” diyen Ertuğrul Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türk kulüplerinin gelirlerinin, maliyetlerini karşılaması imkansız. Bugüne kadar gelinen süreçlerde yönetici destekleriyle belli bir yere kadar gidilebildi. Bu ne benim cebime ne de bir başkasının cebine sığması mümkün değil. Doğru da değil. Tabii biz yöneticiler, elimizden gelen ne varsa yapacağız. Trabzonspor’un ekonomisinin sürdürülebilir hale gelmesi lazım. Bu kadar büyük borç yükünde büyük projelere imza atmamız lazım. Toplu paraları içeriye sokmamız lazım ki faiz maliyetlerinden kurtulalım. Futbolcu geliştirmek ve transfer yapmak zorundayız. Altyapımızı çalışır, verimli, para kazandıran bir işletme haline getirmemiz lazım. Diğer kulüplerin altyapılarında değerlendirmeliyiz. Bunları yapacak kabiliyetimiz ve gücümüz de var” dedi.

Kalıtsal problemlere gerçek çözümler bulmaları gerektiğini dile getiren Başkan Doğan “Olayın köküne kadar inmemiz lazım. Çok ciddi projeler geliştirmemiz lazım. Ekonomi her şeye yansıyor. Oyuncunun maaşını ödeyemezsen iyi performans alamazsın. Personelin maaşını ödeyemezsen o personelden iyi performans alamazsın. Bu doğruları konuşmamız lazım. Maaşını ödeyemediğin oyuncudan iyi performans beklemeyeceksin” şeklinde konuştu.

Ertuğrul Doğan, teknik adam konusunda yönetim kurulunun fikirleri doğrultusunda hareket edeceklerini aktararak, “Trabzonspor için kim daha iyi olur gibi düşünceler var elbette ama yönetim kurulu toplantısında kendi görüşlerimi ileteceğim. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımın da görüşlerini dinleyeceğiz. Trabzonspor zirveye oynayacağı için Trabzonspor’u zirveye taşıyabilecek özelliklere sahip teknik, taktik ve duruş ortaya koyabilecek hocaya ihtiyacımız var. Ligler devam ederken bir başka takımın hocasına talip olamayız. Tüm arkadaşlarımın görüşlerini dinledikten sonra bir karar vereceğiz” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN