Molde'yi eleyen Galatasaray, Türk futbol tarihine geçti! 16 yıl sonra bir ilk... Tekrarlanması güç başarı

Molde'yi eleyen Galatasaray, Türk futbol tarihine geçti! 16 yıl sonra bir ilk... Tekrarlanması güç başarı

Şampiyonlar Ligi 2.Eleme Turunda Litvanya ekibi Zalgris'i, 3.Eleme Turunda ise Slovenya ekibi Olimpija'yı eleyen Galatasaray, dün akşam ise play-off turunda Norveç ekibi Molde'yi eleyerek 16 yıl sonra tarihe geçen bir başarıya imza attı.

Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Norveç'te 2-3 mağlup ettiği Molde'yi dün akşam evinde ağırlayan Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, rakibini 2-1 eleyerek Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kaldı. 2019-2020 sezonundan bu yana ilk kez Devler Ligi'nde grup aşamasında mücadele edecek sarı-kırmızılı takım, 16 yıl sonra bir ilke imza atarak Türk futbol tarihine geçti.

Transfer sezonunda Tete, Zaha, Bakambu ve Ziyech gibi yıldız isimleri kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çeken Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Norveç ekibi Molde'yi eleyerek Devler Ligi'nde grup aşamasına kaldı.

Son olarak 2019-2020 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında mücadele eden sarı-kırmızılı takım 4 yıl aradan sonra Avrupa'nın bir numaralı futbol organizasyonunda grup aşamasına kalma başarısı gösterdi.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi macerasına 2.Eleme Turunda Litvanya ekibi Zalgris ile başlayan sarı- kırmızılı ekip, Litvanya temsilcisini toplamda 3-2 ile eledi. Aslan daha sonrasında ise 3.Eleme Turunda Slovenya ekibi Olimpija'yı 4-0 ile geçti.

Molde'yi de toplamda 5-3 ile geçen Galatasaray, bu sonuçla 16 yıl sonra ilk kez ön eleme turlarını geçerek Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmayı başaran takım olarak Türk futbol tarihine geçti.

Son olarak Fenerbahçe, 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi macerasına ön eleme turundan başlamış ve Devler Ligi'nde gruplara kalmıştı. Kanarya, o sezon Devler Ligi'nde çeyrek final oynama başarısı göstererek tarihi bir sezon geçirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN