NBA'de ilk finalist Celtics oldu

NBA'de ilk finalist Celtics oldu

NBA Doğu Konferansı Final serisinin dördüncü maçında Indiana Pacers'ı deplasmanda 105-102 yenerek seride durumu 4-0'a getiren Boston Celtics, NBA Finallerine yükseldi.

Boston Celtics, NBA Doğu Konferansı Final serisinin dördüncü maçında Indiana Pacers'ı deplasmanda 105-102 yenerek seride durumu 4-0'a getirdi ve NBA Finallerine yükseldi.

Indiana Pacers, Gainbridge Fieldhouse'ta oynanan serinin dördüncü maçında Boston Celtics'i ağırladı. Maçın ilk periyodunu Celtics, 29-27 önde kapattı. İkinci periyotta da üstünlüğünü sürdüren Celtics, devreyi 58-57 önde tamamladı. Üçüncü periyotta toparlanan Pacers, bu periyodu 83-80 önde bitirdi. Ancak, son bölümde üstünlüğü ele geçiren Celtics, karşılaşmadan 105-102 galip ayrıldı ve seriyi 4-0 ile tamamlayarak Doğu Konferansı şampiyonu oldu. Celtics'te Jaylen Brown 29, Jayson Tatum ise 26 sayı ile öne çıktı. Ev sahibi Pacers'ta ise Andrew Nembhard'ın 24 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Celtics, NBA Finalleri'nde Batı Konferansı Final serisinin galibi ile karşılaşacak. Batı Konferansı Final serisinde Dallas Mavericks'in Minnesota Timberwolves karşısında 3-0 üstünlüğü bulunuyor.

EN DEĞERLİ OYUNCUSU JAYLEN BROWN

Boston Celtics'in Indiana Pacers'ı 4-0 ile geçtiği Doğu Konferansı Final serisinin en değerli oyuncusu Jaylen Brown seçildi. Seri boyunca 29.8 sayı, 5.0 ribaund ve 3.0 asist ortalamaları yakalayan 27 yaşındaki oyuncu, kariyerinde ilk kez bu ödüle layık görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN