Premier Lig'in yıldızlarındandı: Kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu! İlk sözleri şaşırttı

Premier Lig'in yıldızlarındandı: Kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu! İlk sözleri şaşırttı

Kariyerinde Avrupa'nın önemli takımlarında oynayan eski ünlü futbolcu, paylaştığı videoyla İslam dinin tercih ederek Müslüman olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Futbolculuk kariyerinde İspanya'da Celta Vigo, Eibar ve Alaves, İngiltere'de Brentford, Birmingham City ve Aston Villa takımlarında forma giyen 39 yaşındaki eski futbolcu Jota Peleteiro, 11 yıllık arkadaşı olan Kuveytli eski İspanyol futbolcu Faisal Buresli'nin aracılığıyla İslam'ı tanıyarak Müslüman olduğunu açıkladı.

Jota, sosyal medyada yayımladığı videoda, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

jota-peleteiro-musluman-mi-is-jota-muslim-1.jpg

"KENDİMİ ÇOK MUTLU VE GÜÇLÜ HİSSEDİYORUM"

Eski ünlü futbolcu, Kuveytli arkadaşı Buresli'ye de seslenerek, "Allah size bereket ve mutluluk versin. Uzun zamandır beklenen ramazandan bir ay önce Yaradan'a dönmek ne büyük bir nimet" şeklinde konuştu.

Kuveyt'in Al Qabas gazetesine de konuşan Jota, "Kendimi çok mutlu ve güçlü hissediyorum. Hayatımın en iyi dönemindeyim" dedi.

ÜLKESİ İSPANYA'DA GÜNDEM OLDU

Ajansspor'da yer alan habere göre, arkadaşı Buresli'nin evinde dün akşam yemek yemediğini ve Kuveytli arkadaşının annesinin kendisine bir pasta hazırlayarak üzerine, "İslam'a hoş geldin" yazdığını anlatan Jota, İslam'ı bu aile ile tanıdığını ve sevdiğini, gelecekte kendi ailesinin de aynı şekilde olmasını arzu ettiğini ifade etti.

Diğer yandan İspanyol basını, Jota Peleiro'nun Müslüman olmasına geniş yer ayırdı.

jota-peleteiro-musluman-mi-is-jota-muslim-2.jpg

FUTBOLU 30 YAŞINDA BIRAKTI

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Aston Villa'nın eski yıldızı Jota Peleteiro, futbolu henüz 30 yaşında bırakmıştı. Kariyerini erken sonlandıran İspanyol kanat oyuncusu, bu kararı ile herkesi şaşırtmıştı.

Futbola İspanya'da başlayan Jota sırasıyla Celta Vigo, Eibar, Brentford, Birmingham, Aston Villa ve Alaves formalarını giydi. Profesyonel futbol kariyeri boyunca 327 maça çıkan eski kanat oyuncusu, söz konusu 327 karşılaşmada 65 gol atıp 29 asist yaptı. Jota, kariyerinde en fazla Brentford (78 kez) formasını giydi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN