Rıdvan Dilmen'den Galatasaray yorumu: '9 galibiyetten önemli'

Rıdvan Dilmen'den Galatasaray yorumu: '9 galibiyetten önemli'

Trendyol Süper Lig'in 10'uncu haftasında Rizespor'u 1-0 mağlup eden Galatasaray, üst üste 9'uncu karşılaşmasından da galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmanın ardından futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen Galatasaray'ı değerlendirdi.

Galatasaray deplasmanda konuk olduğu Rizespor karşısında iyi bir oyun sergilememesine rağmen skora giderek 1-0'lık galibiyet almayı başardı. Üst üste 9.galibiyetini alan Sarı-Kırmızılıları karşılaşmanın ardından spor yorumcusu Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

ridvan1.jpg

Muslera ve Oliveira'yı öven Rıdvan Dilmen "Çok formda bir Muslera var. O kadar yüksek bir konsatrasyonu vardı ki 1-0'da böyle oynayan bir kaleci görmedim. Karambolde gelen bütün toplarda doğru yerdeydi. Sanchez çok diri bir oyuncu. Abdülkerim sol bek olmamasına rağmen ondan faydalanmaya çalışıyor. Okan Buruk bir oyuncu daha kazandı o da Kaan. Kazanması gereken bir oyuncu da Sergio Oliveira. Okan hoca Oliveira konusunda yanıldığını düşünüyorum. Hemen vazgeçilecek bir oyuncu değil. Ligde oynuyorsa niye oynuyor demem. Galatasaray'ın artık bir sol bek alması gerektiğini görüyoruz" şeklinde fikir belirtti.

ridvan3.jpg

Ligde bu sezon rekor kırılabileceğini söyleyen Dilmen "Türkiye Ligi'nde puan rekoru kırılır. Bundan eminim. İki takım da 90'ı geçer. 9'da 9 yapıyorsun ama lider olamıyorsun. Bu da çok önemli. Ben birkaç oyuncuyu farklı bekliyordum ama hoca skora göre oyuncu sürdü sahaya" dedi.

ridvan2.jpg

Galatasaray'ın oyun sistemini de değerlendiren Rıdvan Dilmen "Galatasaray 4-2-3-1 adı altında 4-2-4 oynuyor. Bayern Münih maçında ön alanda baskı yaptılar. Böyle olunca dönen her topu aldılar. O maçın atmosferi, morali ve moralsizliği çok farklıdır. Rizespor'u nasıl olsa yenerim diyorlardır tabii. Okan Buruk hariç. Galatasaraylılar kazanalım da çeyrek sıfır kazanalım demişlerdir. İstanbulspor maçında da 1-0 kazandılar ama böyle bir oyun yoktu. Bu kadar kötü olmasına rağmen şu anda müthiş bir 3 puan aldı. 9 galibiyetten daha kıymetli bir maçtı bu" şeklinde konuştu.

'OKAN BURUK FATİH TERİM'E ÖZENİYOR'

Okan Buruk'un Fatih Terim Galatasaray'ına özendiğini söyleyen Dilmen "Galatasaray'ın Avrupa Şampiyonu ve 4 yıl lig şampiyonu olduğu zaman en önemli özelliği ligde ön baskı ile forse ediyordu. Bunu 4 yıl boyunca yaptılar. Okan Buruk'un felsefesi de Fatih Terim tarzında oynamak ama bu yorucu bir oyundur. Maç öncesi Okan Buruk'u sonuna kadar dinledim. Biz Beşiktaş maçına da, Bayern Münih maçına da 3 gün dinlenerek çıkabildik dedi. Rizespor maçına ise 4 gün dinleniyoruz dedi. 1 güne bile ne kadar önemli görüyor. Bu olaya fiziksel bakmayıp mental olarak da bakmak lazım" dedi.

ridvan4.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN