Ronaldo'dan bir gecede üç dünya rekoru!

Ronaldo'dan bir gecede üç dünya rekoru!

Portekiz’in dünyaca ünlü futbol yıldızı Cristiano Ronaldo, Lihtenştayn ile oynanan Avrupa Şampiyonası grup elemeleri karşılaşmasında üç dünya rekoru kırdı. Milli formayla en fazla maça çıkan oyuncu olan Ronaldo, aynı zamanda milli takımlarda en çok gol atan futbolcu unvanını koruyup, milli formayla resmi maçlarda 100 gol atan ilk oyuncu da oldu.

EURO 2024 Elemeleri J Grubu ilk maçında, Estadio Jose Alvalade Stadyumu’nda Lihtenştayn’ı konuk eden Portekiz'de, mücadeleye 11’de başlayan ve 197. kez milli takım formasını giyen Cristiano Ronaldo, ‘milli takım formasıyla en çok maça çıkan futbolcu’ olarak tarihe geçti.

Portekiz, sahadan 4-0’lık skorla galip ayrılırken Avrupa Şampiyonası grup elemelerine de 3 puanla başladı. Ev sahibi ekip Cancelo ve Bernardo Silva’nın golleriyle 2-0 öne geçerken, Ronaldo 51 ve 63. dakikalarda kaydettiği gollerle takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Milli takımlarda en çok gol atan futbolcu unvanını genişleten 38 yaşındaki yıldız, milli formayla resmi maçlarda 100 gol atan ilk oyuncu da oldu.

ARALIKSIZ HER YIL GOL ATTI

2004 yılında Yunanistan ile oynanan müsabakada milli formayla ilk golüne imza atan Ronaldo, aralıksız her yıl gol atmayı başardı.

Öte yandan 2022 FIFA Dünya Kupası sonrası teknik direktörlük değişikliğine giden Portekiz’de Roberto Martinez, ilk resmi maçından galip ayrıldı. Portekiz, grubun ikinci maçında 26 Mart’ta Lüksemburg ile deplasmanda karşılaşacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN