'Sakat' olduğunu söyleyerek şampiyonluk maçında oynamamıştı: Sergen Yalçın'dan aylar sonra gelen Aboubakar itirafı!

'Sakat' olduğunu söyleyerek şampiyonluk maçında oynamamıştı: Sergen Yalçın'dan aylar sonra gelen Aboubakar itirafı!

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Sergen Yalçın, siyah-beyazlı ekibin eski golcüsü Kamerunlu futbolcu Vincent Aboubakar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adamın açıklamaları kısa süre içerisinde sosyal medyada gündem oldu.

2020-21 sezonunda Beşiktaş'ı hem Spor Toto Süper Lig'de hem de Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaştıran, fakat geçen sezon alınan başarısız sonuçların ardından siyah-beyazlı takımdan ayrılan başarılı teknik adam Sergen Yalçın, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

TV100 ekranlarında izleyiciyle buluşan 'Az Önce Konuştum' programına konuk olan 49 yaşındaki başarılı teknik adam, gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

Siyah-beyazlı ekibin 2020-21 sezonunda elde ettiği şampiyonluk hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulunan başarılı teknik adam Beşiktaş'ın eski Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar'ın o sezonun son haftalarında 'bilerek' oynamadığını öne sürdü.

"O KADAR AĞIR BİR SAKATLIĞI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Candaş Tolga Işık'ın "Aboubakar, şampiyonluk sezonunda gerçekten sakat mıydı?" sorusuna yanıt veren başarılı teknik adam, "Bilemiyorum... O kadar ağır bir sakatlığı olduğunu düşünmüyorum. 2-3 maçlık evet ama 10-12 maç fazla" dedi.

Resim

"TRİBÜNDEN FALAN ATEŞ Mİ ETTİLER, VURULDU MU BU?"

Kamerunlu golcü hakkındaki açıklamalarına devam eden tecrübeli teknik adam şunları söyledi:

"Sivas'a maça gittik. Aboubakar sakattı, buna baskı yaptılar 'Oyna' diye. O da 'Tamam oynayacağım, kendimi riske atacağım' dedi. Neyse maç başladı, zaten hiçbir şey yapmıyor, koşmuyor, depar atmıyor. Dakika 44'e geldi bir pozisyon oldu, bu 'ah!' diye bıraktı kendini, ayağını filan tutuyor göreceksin. Dedim 'Ne oldu ya, tribünden falan ateş mi ettiler, vuruldu mu bu?'. Benim çapraz bağlarım koptu maçta, böyle bir acı hissetme modeli yok, olamaz.

Resim

ZATEN BİR ŞEY OYNAMIYORSUN

Devrenin bitmesine 1 dakika var zaten, içeri girersin 'Hocam beni değiştir' dersin değiştiririz. Öyle bir hareketler yaptı ki sahada, ben güleceğim kendimi zor tutuyorum. Kameralar çekiyor bir de rezil olacağız. O kadar abartmaya da gerek yok yani. Adele sakatlığı bu, hissedebileceği acı da belli. O kadar büyük oynamaya gerek yok. Zaten bir şey oynamıyorsun, 1 dakika kalmış, 45'te çıkarsın yani"

Resim

Bu arada Sergen Yalçın'ın yardımcı antrenörü Murat Şahin de kısa süre önce katıldığı bir Youtube kanalında "Murat Şahin olarak söylüyorum bence Aboubakar o süreçte bilerek oynamadı. Oynasaydı en az 4 hafta önce şampiyon olurduk. Ayrıca Aboubakar gitmeseydi geçen sezon çok farklı olurdu. Aboubakar bizim oynatmak istediğimiz oyun için önemli figürdü. Devam edebilirdi." açıklamasında bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN