Şampiyonlar Ligi maçlarını bu takımlar kazanacak! Listede iki Türk takımı da var: Yapay zeka tahminlerini paylaştı

Şampiyonlar Ligi maçlarını bu  takımlar kazanacak! Listede iki Türk takımı da var: Yapay zeka tahminlerini paylaştı

Yapay zeka şimdi de futbola el atarak, Şampiyonlar Ligi’ni kazanacak takımları tahmin etti. Bu tahmindeki listede iki Türk takımının yer alması dikkat çekti. Bakın, yapay zekaya göre Şampiyonlar Ligi’ni kim kazanacak?

Yeni geliştirilen bir yapay zeka modeli, gelecek 100 yıl içinde UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanacak takımlarla ilgili tahminde bulundu. Fakat bazı tahminlerinin tutarsız olmasından dolayı sosyal medyada kullanıcılar tepki gösterdi. Bakın o listede hangi takımlar yer aldı?

ÖNCE BEŞİKTAŞ SONRA GALATASARAY ŞAMPİYON OLACAK

Analiz, 2024 yılında Şampiyonlar Ligi’ni Barcelona’nın kazanacağını belirtti. Gelecek yıl ise Manchester United’ın lider olacağını öne sürdü. Simülasyona göre Manchester City hariç gelecek yüzyılda kupayı alacak tek İngiliz kulübü Manchester United olacak. Arsenal ise listede yok.

Türk takımlarına dair tahminlerse 2090 yılında başlıyor. Yapay zekaya göre Beşiktaş, 2090 yılında Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıracak. Ardından ise 2091 yılında kupayı kaldıran takım Galatasaray olacak. Fenerbahçe listede yok…

yapay-zeka-sampiyonlar-ligi-tahmini-1-001.jpg

Tüm bunların yanı sıra yapay zeka İspanyol devi Real Madrid’in de yeniden hızla büyüyeceğini öngörüyor. Bu kapsamda gelecek yüzyılda 10 şampiyonluk kazanarak zirveyi ele geçirmiş olacak. Fakat aynı zamanda Sheriff Tiraspol, Malmö, Ferencvaros ile Deportivo Alaves gibi beklenmedik takımların da kupanın sahibi olacağını öngörüyor.

Bu da futbolseverlerin, yapay zekayla ilgili beklentilerini minimuma indiriyor. Yapay zeka modellerinin günümüzde hala uzun süreli tahminlerde başarıyı doğru şekilde haritalandırmayı başaramadığı belirtiliyor. Fakat 2090 ile 2091’e dair tahminleri oldukça dikkat çekici.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN