Şampiyonluk İstanbul’dan geçiyor

Şampiyonluk İstanbul’dan geçiyor

Süper Lig’e verilen milli araya Konyaspor mağlubiyeti ile giren Galatasaray, 14 maçlık galibiyet serisine veda etmişti. Kalan 12 haftalık dilimde yalnızca 2 kez İstanbul dışında çıkacak Sarı-Kırmızılı ekip, söz konusu süreçte taraftarının desteğiyle şampiyonluğa yürümek istiyor.

Spor Toto Süper Lig’de 1’i hükmen olmak üzere 14 seri galibiyet alarak lig tarihinin galibiyet rekorunu kıran Galatasaray, milli ara öncesinde Konyaspor’a mağlup olarak seriye veda etmişti. Sarı-Kırmızılı ekip, 1 maçı eksik rakibi Fenerbahçe’nin 6 puan önünde yer alırken fikstür avantajını fırsata çevirmek istiyor. Okan Buruk ve öğrencileri, kalan 12 haftada sadece 2 kez İstanbul dışına çıkacak.

Corendon Alanyaspor ve MKE Ankaragücü deplasmanları haricindeki 8 maçını İstanbul’da oynayacak Galatasaray, bu süreçte 1 haftayı bay geçerken, son haftadaki Hatay deplasmanında ise hükmen galip sayılacak. Galatasaray’ın İstanbul’daki deplasmanları Beşiktaş ve İstanbulspor’la oynanacak. Diğer 6 karşılaşmanın tamamı ise Nef Stadyumu’nda. Söz konusu süreç Sarı-Kırmızılı ekibin, ligin ilk yarısında en fazla puan kaybettiği etap olarak göze çarpıyor.

Ligin ilk yarısında aynı fikstürü dış saha ağırlıklı oynayan Galatasaray, söz konusu dönemde rakiplerine 7 puan kaybederek zirvenin uzağında kalmıştı. Cimbom aynı sürecin devamında ise ligde rekorlar kıran istatistiklerin altına imzasını atmış ve liderlik koltuğuna yerleşmişti. Teknik heyet, bu defa puan kayıplarına yer vermeden benzer bir seri yakalamak istiyor. İç saha ağırlıklı fikstürü fırsat olarak gören Okan Buruk ve ekibi, liderlik koltuğundan hiç inmeden şampiyonluk yürüyüşünü son haftaya kadar sürdürmek adına planlarını yapıyor.

Öte yandan Konyaspor karşısında yaşanan puan kaybının ardından MHK’yi hedef alan Sarı-Kırmızılı yönetim, bir yandan da Fenerbahçe ile karşılıklı açıklamalar yaparak ligdeki gerginliği artırmıştı. Galatasaray’da yönetim, oluşan gergin ortamdan takımın olumsuz etkilenmesini kesinlikle istemiyor. Milli arada gerekli tedbirleri almaya karar veren yönetim, Florya Metin Oktay Tesisleri’ne bir destek çıkarması yapacak. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 2. Başkan Metin Öztürk ve Başkanvekili Erden Timur, Florya’ya giderek hem teknik direktör Okan Buruk’la kurmaylarına hem de futbolculara güven mesajlarını iletecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN