Selçuk Özdağ'dan 'Süper Kupa' tepkisi: Ülkenin onur ve haysiyeti pazarlık masasında

Selçuk Özdağ'dan 'Süper Kupa' tepkisi: Ülkenin onur ve haysiyeti pazarlık masasında

Suudi Arabistan'da oynanacak olan Süper Kupa'da Galatasaray ile Fenerbahçe'ye Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı'na izin verilmemesi üzerine maç iptal edilmişti. Yaşanan krizin ardından Gelecek Partisi Milletvekili Özdağ, 2023 yılını Türkiye için büyük bir "rezalet" ile kapattığımızı söyledi. Özdağ, "Ülkenin onur ve haysiyeti pazarlık masasına konuldu" diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Milletvekili Selçuk Özdağ, Suudi Arabistan'da gerçekleştirilmesi planlanan ancak son anda iptal edilen ve büyük bir uluslararası skandala dönüşen Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finali hakkında sosyal medya hesabından dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Özdağ, 2023 yılını Türkiye için büyük bir "rezalet" ile kapattığımızı belirterek, bu durumun Türkiye'nin uluslararası imajını zedelediğini ifade etti. Özdağ, ülkenin onur ve haysiyeti pazarlık masasına konuldu tepkisinde bulundu.

Özdağ'ın ifadelerine göre, bu skandalın sorumluları arasında hükümet yetkilileri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kulüp yöneticileri, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve Gençlik ve Spor Bakanlığı bulunuyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu süreçte önemli bir rol oynadığını ve ülkenin gerçek gündemi olan sorunların göz ardı edildiğini vurguladı.

Özdağ, ayrıca ülkede yaşanan hayat pahalılığı, işsizlik, emeklilik sorunları ve adaletsizlik gibi konuların asıl gündem maddeleri olması gerektiğini belirtti. Bu bağlamda, TBMM'ye bir araştırma önergesi sunacaklarını ve bu rezaletin gerçek sorumlularının tespit edilmesi gerektiğini ifade etti.

"HANGİ ŞARTLAR ÖNÜNÜZE KOYULDU VE KABUL ETTİNİZ"

Özdağ, "Birkaç milyonluk sponsorluk için bile ülkenin milli değerlerini, onur ve haysiyetini pazarlık masasına koymakta bu kadar pervasız olanlara asıl sorulması gereken; milyarlarca dolarlık “swap, yatırım, bağış, borç vs.” için hangi şartların önünüze koyulduğu ve kabul edildiğidir." tepkisinde bulundu.

İşte Özdağ'ın o paylaşımı:

Maalesef 2023 yılını büyük bir rezaletle kapattık. İktidarın içerde yaşattığı rezaletler yetmemiş olacak ki yılın sonunda öyle bir rezalet yaşatalım ki bütün dünya duysun denmiş. Kabahat samur kürk olmuş kimse üstüne almamış dedikleri gibi bu rezaletin sahibini ara ki bulasın.

CB Erdoğan Suudi Arabistan’da yaşanan Süper Kupa rezaleti hakkında: "Siyasi meze, şov provokasyon malzemesi yapıldı" diyor. Ben de; böyle öznesi belli olmayan edilgen sözler bir dünya liderine yakışıyor mu, kim bu provokasyoncular diye sormuştum.

Birkaç milyonluk sponsorluk için bile ülkenin milli değerlerini, onur ve haysiyetini pazarlık masasına koymakta bu kadar pervasız olanlara asıl sorulması gereken; milyarlarca dolarlık “swap, yatırım, bağış, borç vs.” için hangi şartların önünüze koyulduğu ve kabul edildiğidir.

Ülkenin medyası, akademisi, STK’ları, ve dış politikası bir kişinin içerdeki popülist politikalarına göre konumlanmıyor mu? Söz konusu kişi bugün ak dediğine yarın kara, dün hain/düşman dediğine bugün dostum diyerek savrulduğu için bu savrulmalar yaşanmıyor mu?

Şimdi uluslararası ilişkilerde ortaya konulan bu “ergen” tavırları ve yaşanılan rezaleti kimse üstüne almıyor, havaya ıslık çalıp suçu başkasına atıyor. Halkımız, Türkiye Cumhuriyeti’ni bu duruma düşürenlerin kimler olduğunu çok iyi biliyor. Sorumluları tekrar edecek olursak:

Süreçte görev ve insiyatif almış olan başta hükümet görevlileri, TFF, kulüp yöneticileri, dış işleri yetkilileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile her konuda tek yetkili/karar verici olan CB Erdoğan’dır. Gerçek gündemimizin üstünü kapatan tüm bu tartışmaları sonlandırmak

Ülkemizin bir an önce hayat pahalılığı, işsizlik,emeklilerin yaşadığı zorluklar, adaletsizlik vb gerçek gündemi olan sorunlara dönmesi, milletimize yaşatılan bu rezaletin gerçek sorumlularının tespiti ile bu defterin kapatılması için TBMM’ne bir araştırma önergesi vereceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN