Serie A'nın şampiyonu Inter oldu

Serie A'nın şampiyonu Inter oldu

İtalya Serie A'nın 34. haftasında Atalanta'nın Sassuolo ile deplasmanda 1-1 kalmasıyla beraber, en yakın rakiplerine 13 puan fark atan Inter, 11 yıl sonra şampiyon oldu.

İtalya Serie A'nın 34. haftasında Inter dün Crotone'yi Hakimi ve Eriksen'in golleriyle 2-0 yendi. Ligde 82 puana ulaşan Mavi-Siyahlılar en yakın takipçileri Milan, Napoli ve Atalanta'ya 13 puan fark attı. 

Böylece Inter, bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 

Milano temsilcisinin şampiyon olmasıyla Serie A'da son 9 sezonu domine eden Juventus'un hegemonyası sona erdi. 11 yıl sonra ligde şampiyonluğa ulaşan Inter 19. şampiyonluğuna ulaştı. 

Conte'nin öğrencileri ligde çıktığı 34 maçta 25 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Crotone zaferinin ardından Inter Teknik Direktörü Antonio Conte, "Tarih yazıyoruz. Inter bir krallığı yıkmaya yaklaştı. Tüm oyuncular, daha az süre alanlar bile bir şeyler yapmak için çabalıyor. Çocukları tebrik ederim" demişti. 

11 YIL SONRA ŞAMPİYONLUK GELDİ 

Inter, Serie A'da en son 2009-10 sezonunda şampiyonluğa ulaştı. O dönem takımın başında Jose Mourinho vardı. Portekizli önderliğinde Milano temsilcisi Şampiyonlar Ligi ve İtalyan Kupası kazanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN