Sessizliğini aylar sonra bozdu: Trabzonspor'dan neden gönderildiğimi bilmiyorum!

Sessizliğini aylar sonra bozdu: Trabzonspor'dan neden gönderildiğimi bilmiyorum!

2017 yılının kış transfer döneminde Trabzonspor'a transfer olan ve 2021 yılının kış transfer döneminde sürpriz bir şekilde Karadeniz ekibinden ayrılan Portekizli eski savunma oyuncusu Joao Pereira, bordo-mavili takımdan ayrılış süreci hakkında ilk kez konuştu.

2017-2021 yılları arasında Trabzonspor'da forma giyen ve bordo-mavili forma altında gösterdiği performans nedeniyle taraftarların sevgilisi haline gelen Portekizli eski savunma oyuncusu Joao Pereira, Trabzonspor'dan ayrılış süreci hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Goal.com'dan Burak Çubukçu'nun sorularını yanıtlayan Portekizli eski yıldızın açıklamaları bordo-mavili taraftarları şaşkınlık içerisinde bıraktı.

2017 yılının kış transfer döneminde transfer olduğu Trabzonspor'dan 2021 yılının kış transfer döneminde ayrılan ve bordo-mavili ekipten ayrıldıktan sonra Portekiz devi Sporting Lizbon'a transfer olan, futbolu da Portekiz ekibinde bırakarak antrenörlük hayatına başlayan ve şu sıralarda Portekiz ekibinin kulübün U-23 Yaş Altı Takımı'nda antrenörlük yapan Joao Pereira, Karadeniz ekibinden ayrıldıktan sonra ilk kez konuştu. Eski yıldız bordo-mavili takımdan ayrılış süreci hakkında çarpıcı ifadelere kullandı.

Joao Pereira, Trabzonspor'dan ayrılıyor mu? Joao Pereia kaç yaşında?

"ARTIK ORADA OLMADIĞIM İÇİN BUNU RAHATÇA SÖYLEYEBİLİRİM..."

Türk takımlarının yanlış bir transfer politikası izlediğini vurgulayan Joao Pereira, "Artık orada olmadığım için bunu rahatça söyleyebilirim. Çok klasik olacak ama tüm Türk takımları hedefi olan aç oyuncuları transfer edip ya da yetiştirip sonrasında satacakları bir sisteme sahip olmalı. Geçmiş kariyeri başarılarla dolu yaş almış oyunculara yüklü maaşlar verdiğinizde bu oyuncular kendilerini çok konforlu hissederler. Olması gerektiği kadar performans verme olasılığı fazladır. Ancak genç isimlerin hırsları ve hedefleri daha fazladır. Tabii ki doğru isim olmaları kaydıyla.

Türkiye'de hemen hemen her yerde çok iyi stadyumlar ve tesisler var. Harika atmosferler var. Büyük takımların dışında Bursa, Konya, Adana, Göztepe gibi stadyumlarda inanılmaz güzel atmosfer oluyor. Oyunculara ödenen paralar da iyi. Bu potansiyeli kullanıp arttırmak için genç isimleri parlatıp Avrupa'ya satmak maddi anlamda olsun prestij anlamında olsun katkı sağlayacaktır. Trabzonspor, Yusuf Yazıcı'yı bu şekilde parlatıp sattı ve para kazandı. Zihniyetin bu şekilde olması gerekir diye düşünüyorum" dedi.

Joao Pereira'dan Abdullah Avcı'ya şok yanıt

"TRABZONSPOR'UN ŞAMPİYONLUĞU İÇİN ELİNİ KESECEK BİRÇOK TARAFTAR VAR"

Trabzonsporlu taraftarların takımlarına tutkuyla bağlı olduğunu kaydeden Portekizli eski yıldız, "Yurt dışı kamplarında, Trabzon'dan binlerce kilometre ötede birçok taraftar gördüğümde çok şaşırmıştım. Bu tutku Portekiz'de veya diğer ülkelerde olandan farklıydı. Sanırım Trabzonspor'un şampiyonluğu için elini kesecek birçok taraftar vardır. Bana ve aileme her zaman herkes çok samimi davrandı. Trabzon'da veya Trabzon dışında hep sevgilerini gösterdiler" açıklamasında bulundu.

"NEDEN GÖNDERİLDİĞİMİ BİLMİYORUM"

Trabzonspor'dan ayrılış süreci hakkında da konuşan Joao Pereira şunları söyledi:

Esasında tam olarak o dönem neden gönderildiğimi bilmiyorum. Sanırım kimse bilmiyor. Çünkü hep çok iyi çalıştım ve kaptan olarak tüm sorumluluklarımı aynı ciddiyette devam ettirdim. Trabzonspor'un harika bir başkanı var. Kendisi ile ilgili en ufak bir kötü düşüncem yok. Her zaman benimle ve ailemle yakından ilgilendi. Maaşım hep zamanında yattı. Çok başarılı bir başkan olduğunu söylemeliyim. Abdullah Avcı ile de o dönem herhangi bir şey yaşanmadı. Dediğim gibi hâlâ neden gönderildiğimi tam olarak bilemiyorum. Trabzonspor'da son maçıma 16 Ocak 2021 tarihinde Antalya deplasmanında çıktım ve o maçta sonradan oyuna girip iyi oynamıştım.

Joao Pereira: "Trabzonspor'un şampiyon olmasını istiyorum" - Yeni Şafak

ABDULLAH AVCI BENİ ÇAĞIRDI

Maç sonunda eşimi arayıp, 'Tekrardan şans bulacağım' dedim. Geleceğe dair umudum artmıştı. Ancak dönüşte Abdullah Avcı beni çağırdı. Tercümanla hazır bekliyorlardı. İnanın bana gönderilmeyi bir kenara bırakın, yeniden takım için önemli bir parça olacağımı söyleyeceğini düşünüyordum. İlk defa orada beni kadroda düşünmediğini ve başka oyuncularla devam edeceğini iletti. Nedenini sordum. 'Kötü mü çalışıyorum yoksa başka bir problem mi var?' diye sordum, ancak çok net cevap alamadım. Sonrasında konuşmayı sonlandırdık. Ne takım arkadaşlarımla, ne yönetimle ne de teknik direktörle bir sorunum olmamıştı.

João Pereira - Oyuncu profili | Transfermarkt

TAKIMDAN HEMEN AYRILDIKTAN SONRA KONUŞMAK İSTEMEDİM

Futbol kariyerimin o döneminde kendimi iyi hissediyordum. Hâlâ oynamak için içimde tutku vardı. Başkanı aradım durumu ilettim. 'Oynamak istiyorum' dedim. Başkan, 'Hocanın kararı sanırım bu yönde. Başka oyuncularla devam etmek istiyor' dedi. Sonrasında da ayrıldım. Çünkü altı ay sadece antrenman yapamazdım. Sporting'in teklifi oldu ve devre arası ayrıldım. Bugüne kadar bu konu ile ilgili ilk defa konuşuyorum. Takımdan hemen ayrıldıktan sonra konuşmak istemedim. Başka şekilde anlaşılabilirdi.

Sadece üzüldüğüm nokta şu oldu; takımdan ayrılığım kesinleşince kulüp çalışanlarına ve eski takım arkadaşlarıma veda edemeden ayrıldım. Herkese veda etmek istedim ama yapamadım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN