Sonunda bu da oldu! Türk futbol tarihinde ilk: PFDK'dan 'yok artık' dedirten ceza

Sonunda bu da oldu! Türk futbol tarihinde ilk: PFDK'dan 'yok artık' dedirten ceza

Süper Lig'in 13. haftasında evinde ağırladığı Beşiktaş'ı 2-1 ile geçen Galatasaray, zirve yarışında rakibine ağır darbe vururken, siyah-beyazlı oyuncu Tayfur Bingöl ile top toplayıcı Mert Efe Batmaz arasında yaşananlar maçın önüne geçti. Yaşanan olay sonrasında futbol tarihinde ilk kez bir top toplayıcı çocuk disipline sevk edilerek ceza aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında evinde ağırladığı Beşiktaş'ı 2-1 ile geçen Galatasaray, zirve yarışında rakibine ağır darbe vururken yaz transfer sezonunun son günlerinde Alanyaspor'dan Beşiktaş'a transfer olan Tayfur Bingöl'ün top toplayıcı çocuğa yaptığı hareket maçın önüne geçti.

Derbinin son dakikalarında top toplayıcı çocuğu iterek biranda gündeme oturan deneyimli oyuncu, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada kendini savunmuştu. Top toplayıcı çocuğun oyunu duraklatmak amacıyla kendisine top vermediğini vurgulayan 29 yaşındaki oyuncu, "Bunun eğitimi verilmeli" diyerek sarı kırmızılı camiaya tepki göstermişti.

GALATASARAY'I HEDEF ALDI: EĞİTİM VERİLMELİ

Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Tayfur Bingöl, "Futbolcuların reaksiyonları, maç içinde yüksek olur. Karşı top toplayıcı çocuk, 'Ayağımdan topu al' dedi, 15-20 metre var. Biz bir arma taşıyoruz. Böyle seviyede futbol oynanan yerlerde bunun eğitimi verilmeli, azaltılmalı. Oyunu duraklatmak amaçlı top verilmiyor." ifadelerini kullanmıştı.

Tayfur Bingöl top toplayıcı çocuğu itmişti! Gerçek ortaya çıktı! Kırmızı kart... - Tüm Spor Haber Beşiktaş

Yaşanan olay sonrası spor kamuoyu Tayfur Bingöl'e tepki gösterirken, Beşiktaş'ın efsane ismi ve TRT Spor yorumcusu Nikah Kahveci de Tayfur Bingöl'ü sert sözlerle eleştirerek "Beni en çok üzen; O arma itmez o çocuğu. Tayfur Bingöl hiç kusura bakmayacak. 5 saniye geçirdi. Ne oldu? Maçı mı alacaktın Tayfur? Vallahi çok üzülüyorum ya. Hem armadan bahset, orada çocuğu itmek mi o Türk bayraklı Beşiktaş armasının karşılığı?" demişti.

"5 SANİYENİN ÖNEMİ KAHVECİ"

Tayfur Bingöl ise Nikah Kahveci'nin bu sözlerine sosyal medya hesabı aracılığıyla yanıt vererek 2019 yılında Tottenham'ın Olympiakos'u devirdiği maçta top toplayıcı çocuğun topu oyuna hızlı sokması sonrasında İngiliz ekibinin Yunan takımına attığı golü paylaşmıştı. Tecrübeli futbolcu, Nihat Kahveci'ye göndermede bulunarak "5 saniyenin önemi Kahveci" demişti.

Nihat Kahveciden Tayfur Bingöle 5 saniye cevabı: Allahım ya 2 ayda efsane olan futbolcu bana fincan yolluyor

"5 SANİYENİN ÖNEMİNİ BEN BİLMİYORUM!"

Tayfur Bingöl'ün kendisine göndermede bulunduğu paylaşıma sert çıkan Nihat Kahveci, 29 yaşındaki oyuncuya "5 saniyenin önemini ben bilmiyorum! Allah'ım ya. Son dakika golleri atmışız, neler yapmışız. Ben sanki bilmiyorum. İki ayda efsane olan oyuncu bana fincan yolluyor." şeklinde yanıt vermişti.

Nihat Kahveci - Oyuncu profili | Transfermarkt

TÜRK FUTBOL TARİHİNDE İLK

Tayfur Bingöl ile Nihat Kahveci arasında yaşanan tartışma son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği; Galatasaray - Beşiktaş derbisinde top toplayıcı olarak görev yapan Mert Efe Batmaz'ı sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

CNN Türk'ün haberine göre; Futbol tarihinde ilk kez bir top toplayıcı çocuk disipline sevk edilerek ceza aldı.

8 GÜN HAK MAHRUMİYETİ

PFDK'dan yapılan açıklamada, "Galatasaray A.Ş. görevlisi MERT EFE BATMAZ'ın, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT'nin 36/1-c maddesi uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 8 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına, karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Futbol tarihinde bir ilk! Derbide top toplayıcı olan Mert Efe Batmaz'a ceza verildi

15 yaşındaki Mert Efe Batmaz, 'Türk futbol tarihinde ilk kez' cezalandırılan top toplayıcı çocuk olarak tarihe geçerken sarı-kırmızılı taraftarlar yaşanan bu gelişmeye sosyal medyada tepki gösterdi.

'KÜÇÜCÜK ÇOCUĞA CEZA KESİYORLAR'

15 yaşındaki top toplayıcı Efe Batmaz'e verilen cezanın adaletli olmadığını vurgulayan taraftarlar tepkilerini 'benzer olay birçok kez yaşandı. Ev sahibi takımın top toplayıcıları ne zaman topu anında verdi de küçücük çocuğa ceza kesiyorlar' şeklinde dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN