Cimbom’un yükselişi sürüyor

Cimbom’un yükselişi sürüyor

Süper Lig’e inişli çıkışlı bir grafik ile başlayan Galatasaray, son haftalarda vitesyükseltti. 14’üncü hafta maçında Medipol Başakşehir’i 7-0 mağlup eden Sarı-Kırmızılı ekip, FIFA Dünya Kupası için verilen araya ikinci sırada girerek moral depoladı.

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir’i 7-0 yenen Galatasaray, FIFA Dünya Kupası için verilen araya ikinci sırada girdi. Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan karşılaşmada rakip filelere 7 gol bırakan Galatasaray, ligde üst üste 3, toplamda da 8. galibiyetini aldı. Üç de beraberliği bulunan Sarı-Kırmızılı ekip, puanını 27’e çıkardı. Galatasaray, lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını da düşürmeyi başardı. Ligin 14. haftası öncesi averajla ikinci sırada bulunan Medipol Başakşehir’i yenerek, üçüncülükten ikinci sıraya çıkan Cimbom FIFA Dünya Kupası için Süper Lig’e verilecek ara öncesinde lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını da 2’ye indirdi.

Galatasaray, Süper Lig’deki yenilmezlik serisini 4 maça çıkardı. Ligde son yenilgisini 10. haftada deplasmanda 2-1’lik skorla Yukatel Kayserispor’a karşı yaşayan Sarı-Kırmızılılar, sonrasındaki hafta Corendon Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldı. Cimbom, 12. haftada deplasmanda VavaCars Fatih Karagümrük’ü 2-0, 13. haftada sahasında Beşiktaş’ı 2-1 ve son olarak 14. haftada Medipol Başakşehir’i 7-0 mağlup etti.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, antrenörlük kariyerindeki en farklı galibiyeti, 7-0’lık skorla daha önce başında şampiyonluk yaşadığı Medipol Başakşehir karşısında aldı. Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu da en farklı mağlubiyetini bu karşılaşmada yaşadı. Bu arada Sarı-Kırmızılı takım, Süper Lig’de 4 sezon aradan sonra bir maçı 7-0’lık skorla kazandı. Galatasaray, en son 2017-2018 sezonunda 3 Mart 2018’de deplasmanda Kardemir Karabükspor’u bu skorla yenmişti.

Galatasaray’ın milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, 3 gol birden atarak galibiyette başrolü oynadı. Ligde son olarak 6. haftada deplasmandaki Kasımpaşa maçında 2 gol birden atan Kerem, sonrasında forma giydiği 6 müsabakada gol sevinci yaşayamadı. Medipol Başakşehir karşılaşmasında takımını 1-0 öne geçiren, ardından da skoru 4-0 ve 6-0’a getiren golleri kaydeden Kerem Aktürkoğlu, suskunluğuna son verirken, bu sezon ligdeki gol sayısını 5’e çıkardı.

ASLAN DIŞ SAHADA KÜKRÜYOR

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında konuk olduğu Medipol Başakşehir’i 7-0 yenerek 2022
Dünya Kupası arasına ikinci sırada giren Galatasaray, deplasmanda son yıllardaki en başarılı
performansını sergiliyor. Ligin geride kalan bölümünde konuk olarak çıktığı maçlarda 17
puan toplayan Sarı-Kırmızılı takım, deplasmanda 8. haftalar itibarıyla son 17 sezonun en iyi
performansını ortaya koydu. Galatasaray, ligde bu sezon deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda 5 galibiyet, 2 beraberlik ve bir mağlubiyet yaşadı. Galatasaray, 8. haftalar itibarıyla bu sezondan önce deplasmanda en fazla puana 2005-2006’da ulaştı. Sarı-Kırmızılılar, o sezon 6 galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyet sonucunda 19 puan topladı.

ICARDİ SERİYE BAĞLADI

Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, takımına skor katkısı vermeyi sürdürüyor. Sarı-Kırmızılı formayla Süper Lig’deki 6. maçına Başakşehir karşısında çıkan Icardi, müsabakanın 45. dakikasında penaltıdan ağları havalandırdı. Ligin 13. haftasındaki Beşiktaş derbisinde 2 golle galibiyeti getiren oyuncu olan 29 yaşındaki santrfor, üst üste 2 maçta 3, toplamda ise 4. kez gol sevinci yaşadı. Icardi, Kerem Aktürkoğlu’nun attığı 2 golde de son pası veren oyuncu olarak dikkati çekti. Galatasaray’ın Belçikalı oyuncusu Dries Mertens ise Sarı-Kırmızılı formayla ligdeki 2. golünü kaydetti. Ligdeki 12. Maçına Başakşehir karşısında çıkan tecrübeli futbolcu, 11. haftadaki Alanyaspor müsabakasından sonra 2. kez ağları havalandırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN