Cimbom’da taşlar oturuyor

Cimbom’da taşlar oturuyor

Sezon başında oynadığı oyunla eleştirileri üzerine çeken Galatasaray’da son maçlarda yakalanan çıkış, teknik direktör Oka Buruk’a olan güveni artırdı. Camia ve taraftarın sabretmesi ile Sarı-Kırmızılı ekibin oyun anlayışı da oturmaya başladı.

Geçen sezon taraftarlarını hayal kırıklığına uğratarak sezonu 13. sırada bitiren Galatasaray’da, yönetimin değişmesiyle birçok unsur da değişti. Geçen sezona efsane teknik direktör Fatih Terim’le başlayan Galatasaray, gençleşme operasyonu geçirmiş ve yaşlı futbolcularla yollarını ayırmıştı. Evdeki hesabın çarşıya uymamasıyla Galatasaray’da Fatih Terim’le yollar ayrılmış ve yerine Domenec Torrent getirilmişti. Takımı 12.sırada alan Torrent, Galatasaray’ın başında 20 maça çıktı ve 7 galibiyet, 5 beraberlik, 8 yenilgi yaşadı. Sezonu 13.sırada tamamlayan Sarı-Kırmızılı ekipte başkan Burak Elmas’ın yerine eski başkanlardan Dursun Özbek geldi.

Dursun Özbek’in başkan olmasıyla Torrent’le yollar ayrıldı ve takımın başına Okan Buruk getirildi. Okan Buruk’un gelmesiyle kadroda da önemli bir revizyon yaşayan Aslan, 14 transfer yaparken 13 futbolcuyla da yollarını ayırdı. Kadrosunu dünyaca ünlü isimlerle güçlendiren Cimbom, Mauro Icardi, Juan Mata, Lucas Torreria gibi süper starlarla anlaşma imzaladı. Süper Lig’in şampiyon teknik direktörü Okan Buruk, sezonun başında istediği oyunu takımına oynatamadı. Sezona Antalyaspor’u 1-0 mağlup ederek başlayan Cimbom sahadaki oyunuyla taraftarını memnun edemedi. Sonraki hafta gelen Giresunspor mağlubiyeti teknik direktör Okan Buruk’u endişelendirmeye başlamıştı.

Giresunspor mağlubiyetinden sonra seri yakalayan Cimbom, çıktığı 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlikle taraftarlarını memnun etti. Konyaspor’u sahasında 2-1 yenen Galatasaray, sonrasında çıktığı 3 maçta 2 beraberlik ve de 1 mağlubiyet alarak puan tablosunda geriye düştü. Çok pozisyona giren ancak pozisyonları tamamlayan Cimbom’da gol sorunu son 3 maçta çözüldü. Galatasaray rakip kaleye 11 gol gönderirken kalesinde sadece 3 gol gördü. Son üç haftada şampiyonluk rakipleri Beşiktaş’ı 2-1’le geçen Sarı-Kırmızılılar, son olarak deplasmanda Başakşehir’i 7-0 gibi bir skorla mağlup etti. Taraftar ve yönetimin sabrı sonucunda Aslan açıldı ve şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğunu gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN