Cimbom'un yıldızları parlıyor

Cimbom'un yıldızları parlıyor

Süper Lig’de sezona dünyaca ünlü oyuncuları takviye ederek başlayan Galatasaray’da kadronun uyum süreci sancılı geçti. İnişli çıkışlı performansa son haftalarda ‘dur’ diyen Sarı-Kırmızılılar, yıldız oyuncularının ritim tutmasıyla zirve yarışına yeniden ortak oldu.

Galatasaray, Medipol Başakşehir’i 7-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek şampiyonluk yolunda psikolojik üstünlüğü ele geçirdi. Lider Fenerbahçe’nin Giresunspor’a kaybettiği haftada farklı bir skorla kazanan Cimbom, rüzgarın yönünü de değiştirmiş oldu. Sezona yeni bir kadroyla giren Galatasaray yaptığı yatırımların karşılığını almaya başladı. Okan Buruk’la yola çıkan ve dünyaca ünlü oyuncu transferleriyle adından söz ettiren Sarı-Kırmızılı ekip, kadro uyumunun gecikmesi nedeniyle inişli çıkışlı bir grafik ortaya koyarken son 3 haftada adeta patlama yaşadı.

Karagümrük maçıyla çıkışa geçen Sarı-Kırmızılılar hemen ardından Şenol Güneş ile güçlü bir başlangıç yapan Beşiktaş’ı mağlup etmişti. Sarı-Kırmızılılar bu maçla birlikte zirve yarışına yeniden ortak olmayı başardı. Cimbom, son olarak Başakşehir’i deplasmanda 7-0’la geçerek moralini tavana çıkarttı. Galatasaray son 3 maçta 70 şut çekti ve bu şutların 5’i direkten döndü.
Galatasaray, Dünya Kupası arasından sonra fikstür avantajını da ele geçirecek. Sarı-Kırmızılılar, ligde bundan sonra oynayacağı 6 maçın 5’ini İstanbul’da oynayacak. Bu maçlardan 4’ü ise NEF Stadı’nda oynanacak. Söz konusu periyotta Sivasspor ve Fenerbahçe maçları dış sahada oynanacak. İstanbulspor, Ankaragücü, Hatayspor ve Antalyaspor maçlarını ise kendi evinde oynayacak Galatasaray, geride kalan 13 haftada 8 kez deplasmana çıktı. Sarı-Kırmızılıların zirve yarışı verdiği ezeli rakibi Fenerbahçe ise bu süreçte 5 kez deplasmanda oynadı. Sarı-Lacivertliler, 5 deplasman maçının 3’ünü İstanbul takımlarına karşı oynadı. Cimbom, ara sonrası evinde İstanbulspor’u ağırlayacakken Fenerbahçe ise Trabzonspor deplasmanına çıkacak.

Sarı-Kırmızılılarda yıldız oyuncuların ritim tutmaya başlaması da teknik direktör Okan Buruk’u sevindiriyor. Icardi, Mertens, Rashica, Oliveira gibi isimler sezon başında eleştiriliyordu ancak şimdi geldikleri nokta taraftarları da mutlu ediyor. Transfer sürecinin ardından tutuk kalan isimler son 3 haftada kendini buldu. Yıldız oyuncularının ritmiyle yarışa dahil olan Cimbom, ara sonrası aynı tempoda devam etmenin planlarını yapıyor.

ICARDI MUHTEŞEM BAŞLADI

Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, Beşiktaş derbisinin ardından Başakşehir maçına da sergilediği oyun, futbol zekası, attığı gol ve yaptığı asistlerle damga vurdu. Nef Stadı’ndaki Beşiktaş derbisinde 2 harika gol atarak Sarı-Kırmızılılara galibiyeti getiren Tangocu, Başakşehir mücadelesini de 1 gol, 2 asistle tamamladı ve alınan 7-0’lık galibiyette başrolü oynadı. Sarı-Kırmızılı takımla şu ana kadar 6 maça çıkan Arjantinli süper star, 4 kez fileleri havalandırırken, 3 defa da gol pası verdi ve kariyerinin en iyi başlangıcına imza atmış oldu Mauro Icardi, Galatasaray’da 460 dakika süre alırken, 65 dakikada bir skora katkı sağlamış oldu. Tangocu, şu ana kadar forma giydiği Sampdoria, Inter ve PSG’de çıktığı ilk 6 maçta 7 kez skor katkısı sağlayamamıştı.

NELSSON’A SEVİLLA KANCASI

Süper Lig’e istikrarsız bir başlangıç yapan Galatasaray, son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla toparlandı. Zirve yarışında iddialı konumda olan Sarı-Kırmızılıların Danimarkalı defansı Victor Nelsson da yükselen grafiği ile dikkat çekti. Yıldız ismi başta İspanya olmak üzere birçok talip çıktı. İspanyol basınından El Gol’de yer alan habere göre eski Galatasaraylı futbolcu Marcao’nun yanına partner arayan Sevilla, hedefini Nelsson olarak belirledi. Sevilla Sportif Direktörü Monchi’nin, daha önce Galatasaray’da birlikte oynayan ikiliyi İspanya’da buluşturmak istediği ifade edildi. Öte yandan haberde Nelsson’un 25 milyon euro’luk serbest kalma maddesine dikkat çekildi ancak Sevilla’nın daha önce transferde karlı satışlar yaptığı ve bu rakamın kulüp için sorun olmayacağı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN