Ay-Yıldız İskoçya sınavında

Ay-Yıldız İskoçya sınavında

A Milli Takım, İskoçya ile özel maçta kozlarını paylaşacak. Diyarbakır’da oynanacak müsabakada Ay-Yıldızlılar, Alman çalıştırıcı Stefan Kuntz yönetiminde 13’üncü kez boy gösterecek. ‘Bizim Çocuklar’ Kuntz önderliğinde çıktığı 12 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı.

Milli Futbol Takımı bugün hazırlık maçında İskoçya ile karşı karşıya gelecek. Diyarbakır Stadı’nda oynanacak mücadele 20.00’da başlayacak. Maçı TRT 1 naklen yayınlayacak. Müsabakada, Kosova Futbol Federasyonu’ndan Visar Kastrati düdük çalacak. Kasrati’nin yardımcılıklarını Edmond Zeqiri ve Granit Hyseni yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise TFF’den Arda Kardeşler olacak.

Türkiye, Alman teknik direktör Stefan Kuntz yönetiminde 13.maçına İskoçya karşısında çıkacak. Milli takım Kuntz ile çıktığı 12 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 34 kez havalandıran Milli Takım kalesinde de 14 gol gördü. Milli Takım Kuntz idaresindeki ilk maçta Norveç’le İstanbul’da 1-1 beraber kalmış, ikinci mücadelede deplasmanda Letonya’yı 2-1 mağlup etmişti.

Üçüncü karşılaşmada sahasında Cebelitarık’ı 6-0 yenen Milli Takım, Kuntz’la 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu dördüncü maçında ise deplasmanda Karabağ’ı 2-1 yenerek play-off yarı finaline katılma hakkı elde etti. Ay-Yıldızlı ekip, play-off yarı finalinde Portekiz’e deplasmanda 3-1 mağlup olarak Dünya Kupası’na katılma fırsatını elinden kaçırdı.

Milliler hazırlık maçında Konya’da ağırladığı İtalya’ya ise 3-2 mağlup oldu. A Milli Takım Kuntz’la çıktığı UEFA Uluslar C Ligi’ndeki maçlarında Fareo Adaları’nı, Litvanya’yı, Lüksemburg’u ve tekrar Litvanya’yı mağlup etti. Son maçlarında Lüksemburg’la berabere kalan Milli takım son maçında Fareo Adaları’na 2-1 mağlup oldu. A Milli Futbol Takımı İdkoçya mücadelesiyle tarihinde 611.maça çıkıyor. Ay Yıldızlılar 333’ü resmi, 277’si özel toplam 610 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere toplam 234 galibiyet, 145 beraberlik ve 231 yenilgi yaşadı.

Milli takım 610 maçta 828 gol atarken kalesinde de 873 gol gördü. Milliler tarihindeki tek hükmen galibiyetini Yunanistan’a karşı aldı. A Milli Takım tarihinde İskoçya’ya karşı ikinci maçına çıkacak. İki takım arasındaki ilk ve tek maç, 62 yıl önce 8 Haziran 1960’ta oynandı. Özel maçı Türkiye 4-2 kazandı. Milli takımın gollerini Lefter(2), Metin Oktay ve Şenol Birol kaydetti.

GENÇLER SAHNEYE ÇIKIYOR

A Milli Takım’ın hazırlık maçlarında Kuntz, kadroya ilk kez katılacak genç oyuncuları tercih etti. İskoçya ve Çekya’ya karşı oynanacak Ay Yıldızlılarda kadroya ilk defa dahil olan oyuncular Arda Güler, Tayyip Talha Sanuç ve Samet Akaydın oldu. Kuntz’un genç oyunculara süre vermesi ve oyuncu havuzunu genişletmek istiyor. Özellikle Arda Güler’in A Milli Takımı’ndaki performansı merak ediliyor. Arda Güler bu sezon Fenerbahçe’de 10 maçta 2 kez ilk 11’ çıktı ve 3 gol 1 asistlik performans gösterdi. A Milli Takımı’nda Merih Demiral Atalanta’nın isteğiyle Milli Takımın kampından ayrılarak Atalanta’ya döndü.

BREWSTER TEKLİFİ REDDETTİ

A Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz geçtiğimiz günlerde İngiltere ikinci liginde top koşturan, annesi Kıbrıs Türk’ü babası Barbadoslu olan Rhian Brewster’e Milli Takım’da oynaması için teklifte bulunmuştu. Kuntz’un teklifini reddeden Brewster, İngiltere’den teklif beklediğini ifade etti. Futbol kariyerine Chelsea alt yapısında başlayan Brewster kısa süre sonra Liverpool’a transfer olup U23 takımına yükseldi. Potansiyeli yüksek olan forvet 2019-2020 yılında Championship ekiplerinden Swensea City’e kiralandı ve 20 maçta 10 gol atarak adından söz ettirdi. Bonservisiyle Sheffield United’a transfer olan Brewster için Sheffield 26 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN