116 günde 25 maç: Kanarya yorgunluk kurbanı

116 günde 25 maç: Kanarya  yorgunluk  kurbanı

Spor Toto Süper Lig’e verilen Dünya Kupası arasına liderlik koltuğunda giren Fenerbahçe, 14’üncü haftayı mağlubiyetle noktaladı. 116 günde 25 maça çıkan Sarı-Lacivertlilerde, yoğun maç temposunun yanı sıra üst üste yaşanan sakatlıkların etkisi sahaya olumsuz yansıdı.

Spor Toto Süper Lig’in geride kalan bölümünde 29 puan toplayan Fenerbahçe, 2022 Dünya Kupası nedeniyle verilecek araya lider girdi. 116 günde 25 maça çıkan ve 3 günde bir yüksek tempoda oynayan Fenerbahçe’de yorgunluk ile beraber konsantrasyon kaybı yaşandı. Buna eksikler ve bireysel hatalar da eklenince mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Sarı-Lacivertli takımda sakatlıkların artışı ile yorgunluk birleşince Dünya Kupası arasına mağlubiyetle girildi. Luan Peres, Gustavo Henrique, Mert Hakan, Lincoln, King gibi sakatlıkları olan isimlere son olarak Emre Mor eklendi. Giresunspor karşılaşmasında Batshuayi’nin cezalı olması ve Valencia’nın sakatlıktan çıkması hücum temposunu olumsuz etkiledi. Giresunspor maçında sadece 2 isabetli şut çekebilen Sarı-Lacivertlilerde Pedro’nun kırmızı kartı ise hücum etkinliğini bitirdi.

Bu sezon 12. lig maçında 13 kez ağları sarsarak Fenerbahçe’de gol yükünü üstlenen ve Sarı-Lacivertli ekipte kariyer rekorunu kıran Enner Valencia, gribal enfeksiyon nedeniyle son 2 idmana çıkmamasına rağmen Giresunspor maçına ilk 11’de başlamak istedi. Sayılı günler kalan Dünya Kupası öncesi dinlenmek yerine hocası Jesus’tan formayı talep eden Ekvadorlu golcü, sezon başında da tatil yapmak yerine kampa erken katılmıştı.

PEDRO BEKLENTİNİN UZAĞINDA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, bu sezon neredeyse her oyuncunun performansını yükseltse de en maliyetli transfer Joao Pedro ise bir türlü bekleneni veremedi. Brezilya asıllı İtalyan oyuncu, sezon başında Galatasaray’ın elinden kapılarak en yüksek maliyetli transfer olarak kadroya katıldı. İlk 11’de çıktığı ilk maç olan Kayseri karşılaşmasına 1 gol, 1 asistle damga vuran tecrübeli oyuncu, ardından büyük bir düşüş yaşadı. Sezon başlarken bir numaralı forvet gözüyle bakılan Pedro; Valencia ve Batshuayi’nin çok gerisinde kaldı. 30 yaşındaki futbolcu, 40. dakikada kırmızı kart gördüğü Giresunspor maçıyla hayal kırıklığı yarattı. Pedro, Instagram’dan yayınladığı mesajda “Takımımı yalnız bıraktığım için çok üzgünüm. Bu kötü günün sorumluluğu bana ait. Asla vazgeçmeyeceğimden emin olabilirsiniz” dedi.

FENERBAHÇE ZAJC’I TUTACAK

Dünya Kupası arasına Spor Toto Süper Lig’de lider olarak giren Fenerbahçe’de devre arasındaki transfer planı belirlemiş durumda. Kanarya’da sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Miha Zajc’a yeni bir sözleşme teklifi yapılacak. 28 yaşındaki orta saha bu teklife olumsuz yanıt verirse gelecek tüm teklifler masaya yatırılacak. Sarı-Lacivertli yönetim, başarılı orta saha oyuncusunu sezon sonunda bedava göndermek istemiyor. İtalyan kulüpleri başarılı oyuncu ile yakından ilgileniyor. Miha Zajc’ın ismi Türkiye’den Beşiktaş’la da anılıyor. 28 yaşındaki oyuncunun transfermarkt verilerine göre; güncel piyasa değeri 5 milyon euro. Fenerbahçe, 2019 yılında Empoli’ye Zajc’ın bonservisi için 3 milyon 500 bin euro ödemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN